4000 души подобриха рекорд на Гинес във Варна

Те създадоха "Най-голяма ДНК верига, съставена от хора"
Обновена: 23 апр 2016 18:23 | 23 апр 2016 17:08,
18

 Снимка: Булфото

Световният рекорд на Гинес за "Най-голяма ДНК верига, съставена от хора" бе подобрен днес във Варна.

На южния плаж в града се събраха 4 хиляди души, които образуваха формата на двойноверижната структура, информира БТА.

Българската идентичност на рекорда бе изразена чрез цветовете на националния флаг, преплетени във водородните връзки - най-здравите в природата.

Участниците в рекорда бяха разпределени в осем сектора. Групите бяха в тениски с различни цветове. Рекордьорите изпълниха и специална хореография.

Те "раздвижиха" ДНК-веригата по различни начини, като акцентът винаги падаше върху националното знаме.

Рекордът бе поставен в присъствието на съдията от "Гинес" Джак Брокбенк. Той припомни, че досега световният рекорд за "Най-голяма ДНК верига, съставена от хора" е принадлежал на Турция.

Структурата е била образувана в Анкара през 2013 г. от 3 034 души. Брокбенк поздрави всички присъстващи, че са се обединили и са се справили успешно с нелеката задача за подобряване на рекорда, като са показали дух, екипност и желание за победа.

Организатор на събитието за подобряване на рекорда на Гинес бе Медицинският университет във Варна. Инициативата премина под мотото "Бъди част от бъдещето".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Ристю преди 7 години
'Бати злобните и нещастни коментари има - ама то от комплексирани човечета с мънички чушлета к'во друго да очакваш. *** народ - слаба държава!
11
1
 
7
 
! Отговори
е? преди 7 години
Варна гони София по площ на застрояване , факт ! От Зл.Пясъци до кв. Чайка 13км дълго , 5 км. широко , всичко е изкупено и построено със вили и апартаменти , Сен Тропе пасти да яде , ко речи, бургадидас кадей ?!? Аахахахаххаха
10
4
 
5
 
! Отговори
ХА преди 7 години
СЕ ОПИТАЙТЕ ДА НАКАРАТЕ ВСИЧКИ ТИЯ "РЕКОРДЬОРИ"ДА СВЪРШАТ НЯКОЯ ПОЛЕЗНА РАБОТА:ДА ЗАЛЕСЯВАТ ИЛИ ДА ПОЧИСТЯТ ГРАДА СИ!ЩЕ ДОКАРАТ ОТ 9 ДЕРЕТА ВОДА,ЧЕ НЕ МОГАТ.ИНАЧЕ ЗА НЯКОЯ ЩУРОТИЯ СА ГОТОВИ ДА ВИСЯТ ЦЯЛ ДЕН.
9
3
 
2
 
! Отговори
Да ама не преди 7 години
Напъвах се да ги смятам / броя - 8 звена , всяко по 190-200 човека , общо 1600 ... тц-тц .. Турците ще се оплачат и няма да има рекорд.
8
5
 
5
 
! Отговори
bg преди 8 години
Рекордите на Гинес са рекорди на безсмислието.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако времето загубено да правят глупости го бяха вложили в събиране на *** от плажа щеше да е много по-добре за всички.
6
6
 
4
 
! Отговори
Портних преди 8 години
аз пък всички тези на плажа съм ги .....е....б....а...л....
5
23
 
4
 
! Отговори
Жокера е Наркоман преди 8 години
Така както се бяха наредили на плажа минавам с един изтребител и им пускам две Шмелки 2К15-ски и ги правя на меле, на кайма и ще има рекорд на гинес за най много бомбардирани души на едно място.
4
1
 
2
 
! Отговори
От слаба илюстрация преди 8 години
Тъкмо написах критичен коментар за фотосите-4 бр. на Булфото,от които нищо не серазбираше,когато дойде петият фотос-на Черно море,от който се добива представаза рекорда.Достатъчен беше само той,човекът на Булфото явно е бил на почивка.
3
3
 
6
 
! Отговори
Слаба илюстрация преди 8 години
Рекордът е хубаво нещо,но организаторите следваше да се погрижат той да бъдеподобавашо илюстриран за медиите.Приложените фотоси показват някаква цветнатълпа, от която дори при изключително въображение не можеш да добиеш представаза какво става дума -бежанци в гръцки остров;спортни запалянковци;протест срещуулова на калкан или презастрояването на крайбрежната ивица;нещо друго?Толкова ли нямат някакъв дрон(все пак рекорд за Гинес) за "птичи поглед"?Явновсеки е разчитал на другите!
2
1
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Я кажете поради каква причина :- обществената поръчка за градския *** на Варна за 60 млн. лв., победителят дава минимум 40% по-висока цена от следващия участник;- Ремонтът на Аспарухов мост е с цена (35 милиона) пет пъти по-висока от цената на цялостния ремонт 1999-2000 (5.5-6 милиона)?Нов рекорд на Гинес по корупция ли се гони ?
1
14
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Да ви имам рекорда, драги съграждани!