Жертвите в "Арсенал" – инженер и работник, взрив нямало

Подпалило се хале с барут, няма опасност от взривове
Обновена: 25 апр 2016 12:18 | 25 апр 2016 12:16,
21
Жертвите в "Арсенал" – инженер и работник, взрив нямало
Архив: Булфото

Инженер и работник са двете жертви при инцидента в "Арсенал" в Казанлък, съобщи изпълнителният директор на фирмата Николай Ибушев. По думите му взрив не е имало.

И двамата загинали са на възраст между 50 и 60 години. Изгорели са при пожар.

Още по темата
Подпалил се е барут в склад №60 на Завод 3. Там се е извършил планов ремонт на машина. Изскочила искра и подпалила барута в склада. В него имало трима души. Единият е изхвърлен навън при взривната вълна, получила се при подпалването на барута, поясни Ибушев за "24 часа".

Пожарът бил бързо локализиран и потушен от два екипа огнеборци. Предполага се, че причина за трагедията е неспазване на технологичен процес.

"Малко след 10:20 ч. постъпи съобщение за експлозия в завод 3 на "Арсенал” в помещение за обработка на оръжие и арсенали. Екипите, пристигнали на място, са установили загинали двама души. Третият е ранен. Вследствие на взрива има нанесени материални щети върху сградата. Няма опасност за населението", съобщи директорът на областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Никола Николов.

"Категорично няма опасност от замърсяване в района. В района ще пристигне мобилна лаборатория, която ще направи замерване чистотата на въздуха на място. Няма опасност от нови взривове", успокои населението Никола Николов.

От МВР успокояват, че няма опасност за вторични взривове. Сформирана е комисия, която да разследва причините за тежкия инцидент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Казанлъкарсеналвзрив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 7 години
Приказките на управляващите са за заблуда на противника...А пък Арсенал отдавна трябваше да е закрит. Иначе ще е потенциално опасен за хората.Каква ни е файдата от опасното производство на оръжия и боеприпаси? Които след това служат за чужди интереси, напр. чрез фантомни фирми се предоставят на противниците на Асад.
16
3
 
9
 
! Отговори
D преди 7 години
Преди малко говорих с моя много близка, която работи там. Не им давали да си ползват телефоните и да разказват какво се случва. Пълен социализъм. А какви ниски заплати получават.....
15
0
 
2
 
! Отговори
bros преди 7 години
Жалко за хората... Вече ги няма...На подобно място не бих размахвал флекса, к'вото и да ми спускат отгоре (ако това, реално, е причината)...
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Фандъка и бочко живеят като царе, а народът мре за жълти стотинки...ако имаш предвид индивидите с 2 пръста челце, какво толкова?
13
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Взрив нямало, обаче:1. Единият е изхвърлен от взривната вълна;2. Вследствие на взрива има нанесени материални щети;3. Няма опасност от нови взривовеНещо пропускам ли?
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички кадри във военните заводи са от БКП-БСП-ДС . Какво да очакваш от такива необразовани и безотговорни хора . С тези кадри авариите ще продължават .
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
единият е изхвърлен навън при взривната вълна, получила се при подпалването на барутаНО ВЗРИВ НЕ Е ИМАЛОе те това е да каже на ЧЕНОТО, БЯЛОтака е при този цар
10
0
 
12
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 7 години
Взрив имало ли е или не, че заглавието противоречи на диспозитива?
9
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елементарния и неграмотен червен балон казва , че Борисов отишъл и подпалил барута в завода . Иначе Директора , който е от БКП-БСП-ДС не е виновен за нищо , защото само двама са загинали а не 20 души . Нищо , че Луканов и БКП-БСП регистрираха ДПС , но сега пак Борисов е виновен . Изобщо за 50 години кражби , грабежи и убийства от БКП-БСП сега са виновни ГЕРБ , които управляват само 5 години . Хвала на такЪви комунисти-социалисти-терористи .
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом изпълнителния директор на фирмата говори за взривна вълна без да има взриврпредставете си "качеството" на останалия персонал.Жалко за загиналите!
7
5
 
22
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Не бе, той Борисов никога и за нищо не е виновен.Удвоиха външния дълг на България за има-няма 2 години.Финансовият министър е виновен ! Борисов не лук ял, ни заем помирисал. :)Ц.иганизацията и ислямизацията на България вървят с пълна сила. Нищо, че ГЕРБ дойде на власт като противовес на ДПС. Борисов пак не е виновен.Демографската катастрофа взима застрашителни размери. ГЕРБ управляват вече 6 години държавата, но Борисов разбира се няма вина за нищо.Всички други са виновни - Бойко никога !
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъка и бочко живеят като царе, а народът мре за жълти стотинки...
5
14
 
11
 
! Отговори
. преди 7 години
До Анонимен 5Борисов ли да виси и да гледа какво правят в цех в частан фирма ? Ей, това атакаджиите сте много кухо племе.
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, управляващите ? ГЕРБ ? Борисов ? Има ли пилот в самолета ?
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредните жертви във "високотехнологичните" заводи от съветската епоха.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да ги прости хората. Това, което аз съм виждал в Арсенал не са нормални условия за работа.Плаща се на който трябва и керванът си върви.
1
1
 
41
 
! Отговори
Местан - спасителят преди 7 години
По думите му взрив не е имало.Единият е изхвърлен навън при взривната вълна,