Момче се загуби в планината, звънна по GSM-а на мама

Над 3 часа пожарникари, полицаи и доброволци го търсили
25 апр 2016 07:14,
9
Момче се загуби в планината, звънна по GSM-а на мама
Снимка: архив, Булфото

Полицаи, пожарникари, служители на гранична полиция и доброволци издирваха загубил се 17-годишен младеж от Рудозем в планината. Той, заедно с негови приятели излезли на излет в планината, като са били в района на местността "Кечика", в близост до миньорския град. В един момент, момчето се отделило от основната група и се загубило, съобщи "Дарик".

След известно лутане, той се обадил на майка си от мобилния си телефон, като й обяснил, че се е загубил. Разтревожената жена от своя страна потърсила помощ от органите на реда.

За броени минути били сформирани няколко групи, които започнали да издирват младежа, към 21 часа снощи.

Около полунощ, 17–годишното момче е намерено живо и здраво, в местността "Съдилището", в района на рудоземското село Мочора.

"Момчето се прибра в дома си, няма проблеми със състоянието му", потвърди шефът на ОД на МВР – Смолян главен комисар Николай Димов. Според него, органите на реда са реагирали адекватно, като са получили и съдействие от община Рудозем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
32
 
! Отговори
bros преди 8 години
Ох, на мама Ахмедчо... То са загубило, душинката... На 17 години и вече планинар... Юнак! А вчера мама още му смняше пеуените...
6
0
 
36
 
! Отговори
Maps.me преди 8 години
Аз пък имам си имам офлайн карти на региона на телефона и при възможноста му да определя местоположението си с точност до 10 метра по спътниците просто няма начин да се изгубя. Нито интернет е нужен нито GSM-сигнал.
5
0
 
37
 
! Отговори
Vesso преди 8 години
До SharkЕ, то в нормалните държави излизаш подготвен, дори и със застраховка. И не се отделяш от групата. А в планината как ще те засечат по телефона не ми е ясно? Там не е като в града да си в обхвата на поне три клетки за да ти определят местоположението. Там ще е хубаво да си в обхвата на поне една с целия периметър.
4
6
 
43
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Ами в нормалните страни, като се обадиш по телефона засичат местоположението и идват точно на местото. А не няколко групи да издирват младежа сума време. Добре че е жив и здрав.
3
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
евала на такива родители! евала на такива 17г туристи! не е истина колко иди0ти съществуват по света и най-вече у нас...
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е, че всичко е наред. Обадил се е навреме! В планината стъмни ли се оцеляването е много трудно.
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това което не казват е че тия спасителни операции не са безплатни Най малко 800- 1000 лева се плаща за това