Бомбички в Раднево, ромската махала празна

Над 2000 души се включиха в протеста
Обновена: 4 май 2016 21:34 | 4 май 2016 21:30, Александър Попов
204
Бомбички в Раднево, ромската махала празна
Снимка: bTV

Над 2000 души участват в гражданския протест тази вечер срещу агресията и безнаказаността в Раднево.

Сред участниците в шествието има и националисти, които викаха "България на българите". Шествието започна от мястото на инцидента в центъра на града и продължи до ромския квартал "Кантона".

Още по темата

Ромският квартал се охранява от полиция и жандармерия. В него са останали само десетки жени и деца.

На едно място кордонът е бил пробит. Недоволните хвърлят бомбички и шишета с вода срещу полицейския кордон. На няколко пъти се опитаха да издърпат и пробият и другите заграждения, предаде bTV. На протеста се забелязват и хора с маски на лицата.

В ромския квартал всичко е тъмно, хората казват, че още по обяд всички са изведени от там с автобуси.

Повод за третия по ред протест в Раднево е инцидент в центъра на града заради отнето предимство на 2 май.

Трима младежи са в болница, а четирима роми, които са ги пребили с бухалки, са в ареста. Утре Окръжна прокуратура ще поиска мярка "постоянен арест" и за четиримата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: протестромиРаднево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
27
 
! Отговори
Край преди 8 години
Кво стана с мастър шеф и господин Кахраман това е по-важно за народа сега. "Кажи ми кажи бедний народе кой те в таз робска люлка люлее"
28
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво. Изведени с рейсове, бързо и адекватно защо не извадихте така бързо пребитите и ограбени възрастни хора от селата.
27
3
 
55
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 8 години
Идат избори,референдуми. Гласувайте за Герб, и се не бойте. Бате Бойко ще оправи работите.Тия пак ще са на помощи, майките и бащите ви пак ще са с 135 евро пенсия, а всеки икономисан лев Баце ще влага в асфалт и социални помощи на шведите... А за нас-винетки по 97 лева, такси всякакви, нови документи с чип, а и пенсиите, който доживее, ще национализират, за да присвоят и тия фондове.Щях да забравя-милиардите, които взе на заем Баце, кой мислите, че ще плаща, шведите, или ние?Гласувайте заГЕРБ?
26
0
 
38
 
! Отговори
акуд преди 8 години
какво означава изведени с рейсове или просто полицейски трикове и също е трик това с изгасените лампи.
25
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметчето на Раднево , което от ГЕРБ спуснаха с парашут , да вземе да каже как на втория тур на изборите изкараха всички от тази махала под строй да гласуват за ГЕРБ.На първия тур водеше една кадърна наистина независима жена, но като нямаше партията на Тиквата зад гърба се ето това стана.Сега тоя се прави на ударен, щял да проверява магазини на тая ромска фамилия, щял да ги събаря...Кой вярва на това? Та тези го избраха и ще разчиташ пак да го избератдругия път.
24
3
 
37
 
! Отговори
1111 преди 8 години
До Анонимендарявам 200 литра 98 за стопляне на маалата!
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започнете да ги чистите един по един тихомълком. Те и без това го правят от години.
22
2
 
43
 
! Отговори
88 преди 8 години
Когато дойде видовден, предателите ще страдате най-много!
21
1
 
29
 
! Отговори
малки мустачки преди 8 години
Той беше прав!!
20
2
 
46
 
! Отговори
аа преди 8 години
Бой по полицията и жандармерията и те са виновни не по малко за това което става в държавата единствената и задача е да пазят властта *** кукерска
19
1
 
74
 
! Отговори
zeus преди 8 години
На всеки трябва да му е станало ясно, че полиция и жандармерия се ползват само да пазят депутатите, Прецедента, правителството и шведите. Когато става въпрос да се защитят бабите и дядовците по селата от набезите на *** ресурс нямало, ама да ги изведат от махалата има дори автобуси, а битите и ограбваните плащат сметката! Според вас това държава ли е и може ли да продължава така?
18
0
 
60
 
! Отговори
Призив преди 8 години
Стига беззаконие!Нужно е гражданско неподчинение! Нека всички спрем да спазваме законите на тази беззаконна държава! Само така ще спрем беззаконието в ридината си!
17
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се направи едно реално проучване за рейтинга на Тиквун ще излезе ,че е колкото температурата на външен нужникк в Якутия януари месец....демек отрицателен!
16
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе няма ли кой да глоби тия с бурките в тълпата?
15
1
 
46
 
! Отговори
681 преди 8 години
Пазете ги,пазете ги .... Само си гледайте зад гърба,че остриетата са остри . Тотално промити мозъци (made in U$A) Да пребиват старци в собствените им домов и да ми раздават правосъдие в съотношение 3 към (не е ясно колко) и въоръжени с ножки,палки,брадви какво още трябва за да се осъзнаят тези промити от $ мозъци ?
14
3
 
5
 
! Отговори
Odi преди 8 години
Isliamska darjava sa zavladeli bulgarskite medii....slushate isliamska darjava...
13
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям такъв род прояви, но къде бяхме когато нероми пребиха невинен на магистралата? Къде бяха и забулените националисти тогава?
12
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво се събуждат българите бе, ако се събуждаха щяха да ги изринат тия кюм.юри а не да шестват мирно и да ги поливат с вода. Гледай ако такова нещо стане в Гърция, Сърбия или даже Румъния какво значи събуждане.
11
2
 
64
 
! Отговори
ДААА преди 8 години
Пазят си гласоподавателите ,дето ги хранят с нашите данъци, дето им плащаме здравни социални и какви ли не осигуровки!!! Просто трябва да се спазват законите! Но ченгетата лапат от тях и ги покриват във всеки град е така........ нооо на народа му писна и взема нещата в свои ръце много скоро БЪЛГАРИЯ ще бъде ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!
10
52
 
9
 
! Отговори
Kiffla преди 8 години
Аз не разбирам! Нали биячите са арестувани? Ако хората искат тежки присъди за тях и правят протеста пред полицията и съда, тогава бих ги разбрала. Но какво искат от цяла една махала?Мисля си, КТБ беше ограбена от българи. Какво би било, ако ограбените вложители, ядосани, започнат да нападат всяка махала, населена с българи? (включително и моята)