Ванга: Рупите ке стане българския Йерусалим!

5000 миряни от Балканите почели пророчицата на Гергьовден
9 май 2016 07:07,
36

Снимка: Dnes.bg

"Рупите ке станат божия храм, тука ке е българският Йерусалим!" Това пророчество е направила преди години Ванга пред Иван Драмов, който е съучредител на Фондация "Ванга".

Той обаче категорично отрече появилите се преди дни предсказания на пророчицата, че "апокалипсиса ке дойде през 2016 г., ке избухне третата война" и че краят на света няма да дойде от ядрени оръжия, а майката природа щяла да се разбуни и да използва своя арсенал от библейски оръжия – трусове, потопи, урагани и цунами.

Дори в американски и руски електронни медии се цитираха нейни думи: "Добре че нема да сме живи, че да видим що се пише на човеко грешен".

"За съжаление около важни православни празници продължават да се тиражират предимно от чуждестранни електронни агенции такива апокалиптични предсказания за края на света и т.н.", заяви Драмов пред "Стандарт".

Той обясни, че Ванга е усещала интуитивно хората, които искали да се доберат до нея с нечисти намерения, и не ги е допускала до себе си.

5000 миряни са дошли на Рупите да почетат леля Ванга на Гергьовден. Хиляди туристи от България, Румъния, Украйна, Русия, Сърбия и Македония са минали през последния месец в музея на пророчицата. На 5 май пък се навършиха 8 години от превръщането на дома на българската пророчица в музей.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
2
 
! Отговори
Анион преди 7 години
до Йон:Вярата в някакви "свещени писания" с нищо не е по-различна от вярата във Ванга. За една и съща глупост си говорим.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Из руските медии се тиражира един набор от "предсказания" на Ванга, които нямат абсолютно нищо общо с реалността и всъщност дори не са били дадени от нея. Ванга действително е феномен-ясновидец, но е много объркана и вкарва ясновидството си в някакви псевдо-религиозни рамки.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВеликата камила и по-рано пи вода от Дунава,но се задави.А втория път ще умре.Не четеш ли стареца Паисий?Пророчествата на атонските монаси.
19
5
 
15
 
! Отговори
Вероватников преди 7 години
А не смятате ли ,че от началото на века наистина няма останало нищо живо?Има ли вече същества морални, мислещи, неегоестични и добри ?Няма...Един казал, друг чул, трети книга написал-останалото от Ванга е засекретено в архивите на ДС.Не случайно "лидерите" имаха абонамент да се съветват с нея.Защо не предсказа 10.11.1989 - защото нямаше събитие...Питали един "пророк" има ли живот извън Земята...Той казал:"То тука няма живот, та камо ли навън..."Нека мислим,преди да плюем...
18
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кого и какво почитат тези дето ходят на Рупите? Доколкото ми е известно там има една постройка,поръчана да се построи от Ванга и където е изографисан нейният образ. Това някакъм езически храм ли е ? Има секта на Ванга ли ? Нещо не ми е ясно.
17
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петричката врачка не трябва да бъде повод за гордост у никой българин! Нормалният българин би се гордял със Св.Евтимий Търновски, Св.Теодосий Търновски, Св.Йоан Рилски и доста още....
16
1
 
28
 
! Отговори
на бас преди 7 години
ТУЙ ПРОРОЧЕСТВО Е НА НЯКОЙ НЕИН РОДНИНА ХОТЕЛИЕР В БЛИЗОСТ ИЛИ НА НЯКОЙ С ПОВЕЧЕ ЗЕМЯ В БЛИЗОСТ.СЪЩОТО КАТО "скачат цените на имотите"ИЛИ "скачат цените на колите втора ръка"
15
4
 
25
 
! Отговори
Ванга преди 7 години
София ке стане новиот Лондон
14
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте се хващали на подобни измишльотини. Всяка година излиза някакво ново пророчество на Ванга, вероятно услужливо написано от нейните автобиографи. За християнина е важно едно нещо - Господ Исус Христос. Друго няма, запомнете го!
13
2
 
26
 
! Отговори
??? преди 7 години
От преди 20 години не спират да вадят книги. Единственото което може да се направи е да се публикуват записите на Ванга направени от ДС и да се приключи веднъж за винаги.
12
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 7 години
Всеки в днешно време цитира Ванга !
11
9
 
30
 
! Отговори
ISpolin4eto преди 7 години
Имайте уважение към жената. Помогнала е на много хора. А що се отнася до предсказанията й - само книгите, издадени преди тя да почине са достоверни. Всички други са препис и съчинения на авторите. Едно е вярно - тя наистина съживи Рупите за нов живот.
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всяка година апокалипсис, то инъче скука
9
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че всеки се скъса да я използва за собствени цели, но не само приживе. И държавата, и известни българи, и чужди държави и хора. Оставете я намира да почива!
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тази Ванга. Всеки и преписва думи които не е казвала или е имала друга мисъл.Книги всяка година излизат от щяло и нещяло с измислени пророчества. Не Ви ли е неудобно?
7
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По вангината интуиция излиза, че Нешка Робева и Светлин Русев са с най-чисти намерения да заграбят парите, дето будалите са й давали. Правилно попита някой по-долу - кога църквата ще я анатемоса.Ванга бе една женица, обладана от бесове. Бог да я прости!
6
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Църквата няма ли най - накрая да анатемоса тази вещица"При положение, че не е била в мерцедес със златен ролекс и че целият и живот е бил една мъка малко по-смирено. Ако дядо Добри, който проси беше казал някъде нещо и него щяхте да анатемосате. А църквата ще анатемоса ли Папата който подкрепи ***.да.рас.тията.
5
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е вярно, Ванга е пророкувала на ушенце, че Русия ке падне и нема да стане. Падна веднъж и стана криво ляво, но на следващото падане веке нема да може да стане.
4
37
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Църквата няма ли най - накрая да анатемоса тази вещица
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MEN KATO ME "OSVOBODI" OT SSSSR NAPRAVO SAPOCHNAHA I DA ME KRADAT- I SA VANGA NE BEG CHUVAL