Нова жертва на катастрофа по пътя "Русе – Бяла"

Все още се изясняват обстоятелствата около инцидента
16 май 2016 10:14,
19
Нова жертва на катастрофа по пътя "Русе – Бяла"
Снимка: архив, Bulphoto

Един човек е загинал при катастрофа на пътя Русе – Бяла. Това съобщиха от полицията в Русе.

Сигналът за инцидента е подаден рано тази сутрин. Съобщено е, че лек автомобил с българска регистрация, излизащ от разклона при село Екзарх Йосиф, е бил блъснат от друга кола с румънска регистрация, движеща се по главния път.

На мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешната помощ. Медиците са констатирали смъртта на шофьора на българския автомобил. С него е пътувала и жена, която е откарана в болница, но няма опасност за живота й.

Предстои оглед от дежурна оперативна група на МВР, за да се изяснят обстоятелства, при които е настъпило ПТП-то и причините довели до него.

Движението по главния път не е преустановено, регулира се от служители на полицията в района на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
от Русе преди 7 години
До Анонимен пътят е в плачевно състояние, не отговаря на натовареността, дупки, неравности, иначе само между Русе и Търново има 6-7 камери; това сигурно е пътят взел най-много жертви в България и от години никой не си мърда пръста да го ремонтират и разширят
14
1
 
3
 
! Отговори
От 14, до 15 преди 7 години
Не четеш. Вероятно в момента процента на тези с купени книжки е по-малък от 1-2%. Под 20% е за тези взели книжки само в последните няколко години.Май не ти е ясно, че с наблягането на това, че има шофьори с купени книжки, се отвлича вниманието от наистина важните проблеми, примерно липсата на контрол от страна на КАТ, което води и до това, което си изброил, но и до много повече и по-важни неща.
13
1
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Що се заяждаш на дребно? Според човека са 50%, според теб по-малко от 20%. Е и? Има ли *** на пътя? Има - с книжки и без книжки. Да, книжката не прави шофьора, но му дава законно право да седне зад волана, и според някои индивиди дори и след употреба на алкохол или дрога, или с телефон в ръка, или с дете в скута, или с 10 сантиметрови токчета, или при неизправно МПС и още и още. С 220 не означава, че мерцедеса трябва да се кара със С-корост 220 км в час, нали.
12
1
 
1
 
! Отговори
До 10 Перко преди 7 години
Коментара ти, отговаря на ника ти.С купени книжки са доста малко от шофьорите. Практически няма купени книжки между шофьорите взели книжки преди 1990 година, а те сега са на над 45 годишна възраст, т.е. огромна част от шофьорите. Малко бяха купените книжки и в началото на демокрацията, т.е. прибави и шофьорите взели книжки между 1990 и 1997 година. Какво е станало после, не знам, но това са малък процент от шофьорите, а и едва ли повече от 20% от тях са с купени книжки.Книжката не прави шофьора
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека царят тиква обърне внимание на този път най-накрая, че ще свърши електората.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно на това кръстовище няма знаци за предимство. Вчера минах от там и се учудих, че кръстовището е необозначено.
9
1
 
11
 
! Отговори
Тодоров преди 7 години
Специално за този път, проблема въобще не е в шофьорите. Там това, което се нарича път, е нещо средно между лунен пейзаж и междуселски черен път ! Боко с тези магистрали дотам докара държавната второстепенна мрежа, че пътища реално нямаме.
8
2
 
7
 
! Отговори
Перко преди 7 години
В България над 50% от правоспособните водачи на МПС са си купили свидетелствата за правоуправление и изобщо не са наясно със ЗДП и ППЗДП. Над 75% от водачите не спазват ограниченията по пътищата установени с маркировка, знак или светофар, къде от незнание, къде от малоумие. Над 90% са убедени, че винаги са прави и именно те са с предимство на пътя. За тези без книжки изобщо не коментирам. Е какъв да е резултата? Трагедия след трагедия. Лошото е, че самоубийците на пътя завличат с тях и невинни.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че е лош пътя, лош е, ама и румънците карат като дивaци.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега пътя виновен за катастрофата. Пространството между двете уши като дрънка на кухо и по магистрала ще направиш белята. На всички им е ясно, че става въпрос за отнето предимство. На всички им е ясно, че румънците не спазват ограничения. За съжаление в този случай Закона казва, че дори и ниско да прелетиш пак си с предимство. Мир на праха му на загиналия. Миг невнимание и белята става.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли през ден по пътя Бяла Русе да стават катастрофи. Или пътят не отговаря на натовареността на движението или се кара с превишена скорост. На първо време да се сложат камери, а след това може да се мисли и за пътя, но само със статистика, жертвите няма да намалеят.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова жертва на катастрофа в условията на денонощно включени ФАРОВЕ!
3
2
 
6
 
! Отговори
Ивайло преди 7 години
Не случайно има ограничения на скоростта и предупреждения, че предстои разклон... Да, най-вероятно е точно отнето предимство, но ако румънчето е спазвало ограниченията на скоростта най-вероятно нямаше да има жертва.
2
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 7 години
На пръв поглед изглежда съвсм ясно какво е станало. Излиза кола на кръстовище от път без предимство, но излиза по селски - който успее първи да излезе на кръстовището и резултата се вижда от статията. Тези дни шофирах в Пловдивска област, най-вече на север от Пловдив и се ужасих как шофират там. Точно по същия начин пред мен ми излязоха на няколко пъти коли от път без предимство, но успявах да спра, та не се стигна до това, което е станало на пътя Русе-Бяла.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОКАТА ПРАВИ ОКОЛОВРЪСТНИ ПЪТИЩА И МЕТРА В СТОЛИЦАТА НА ШОПЛАНДИЯ А ТОЯ ПЪТ НА СМЪРТТА ИЗОБЩО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА!КАТО ЧОВЕК ПЪТУВА ПО НЕГО ВСЕ ЕДНО ЧЕ МИНАВА ПРЕЗ ГРОБИЩА..ПРЕЗ 10 МЕТРА ЛОБНИ МЕСТА!