Скок на болните от варицела в Старозагорско

Нови 71 заболели има само за изминалата седмица
16 май 2016 15:14, Анисия Иванова
3
Скок на болните от варицела в Старозагорско
Архив: Булфото

Рязко е нараснал броят на заболелите от варицела в Старозагорска област, сочат данните на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, съобщи д-р Таня Перчемлиева - директор на дирекцията "Заразни болести".

През изминалата седмица са регистрирани общо 71 случая на болни от Стара Загора, Казанлък, Чирпан и селата Шейново, Богомилово, Тулово и Мъдрец. Броят им е с 44 случая повече от предходната седмица. 80 на сто от заразените са от Стара Загора.

Увеличение на заболеваемостта има и при чревните инфекции. Нови девет случая на ентероколит са установени в Стара Загора, Казанлък, Крън и селата Осетеново, Пъстрен, Хрищени, Розово, Пшеничево.

Има и двама заболели от марсилска треска в Стара Загора и в казанлъшкото село Горно Черковище.

В РЗИ-Стара Загора са регистрирани общо 86 случая на заразни и паразитни заболявания, при 32 за миналата седмица, уточни д-р Таня Перчемлиева, цитирана от БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Стара Загораварицела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дадаНе Ви пожелавам тази "кихавица" да Ви споходи. След варицела детето ми беше с мозъчно възпаление и болнично лечение повече от две седмици. Та варицелата съвсем не е безобидна болест.
1
0
 
1
 
! Отговори
дада преди 7 години
Не е нужно за кихавица да се поставя ваксина. В детска възраст варицелата преминава леко и без усложнения(да не чуе дявол)