Банкерка сви 118 500 лв. от сметка на клиенти

Помогнали й двама души – и двамата осъждани
18 май 2016 17:52,
16
Банкерка сви 118 500 лв. от сметка на клиенти
Снимка: Reuters, архив

Банкова служителка от Разград е успяла да открадне 118 500 лв. с фалшиви документи от сметка на старозагорска фирма, съобщиха от прокуратурата. Служителката действала с помощта на двама съучастници.

Според обвинителния акт срещу тримата, който е внесен в Разградския районен съд, специалистката по обслужване на клиенти в голяма банка в Разград - 46-годишната жена, е обвинена в длъжностно присвояване на сума в големи размери от сметката на старозагорската фирма, за което съставила фалшив документ – нареждане-разписка от пълномощник на фирмата, ползвала съзнателно и фалшива лична карта, за която знаела, че е фалшива.

За съучастник в престъпната схема за източване на банковата сметка на старозагорската фирма Районната прокуратура сочи и 45-годишен мъж, който се явил в банката с фалшива лична карта, за издаването на която му помогнала подсъдимата жена, която вече е осъждана за данъчни престъпления. Мъжът също е осъждан и в момента изтърпява друга присъда във варненския затвор. Той е обвиняем и за държане на кокаин без надлежно разрешение.

Помагачката на двамата извършители – 43-годишна жена, улеснила действията на двамата съучастници със съвети, разяснения и помощ при издаване на фалшив печат и лична карта на името на управителя на старозагорската фирма със снимка на 45-годишния мъж, която той представил при теглене на 118 500 лева.

На 5 август 2014 г. крадливата служителка в банката информирала по телефона съучастничката за достатъчна наличност в сметката на фирмата. В края на работния ден на банката дегизиран с перука, шапка и очила се явил 45-годишният мъж и изтеглил сумата от 118 500 лева, а банковата служителка като длъжностно лице удостоверила, че подписите са проверени и сумата е изплатена.

Делът на банковата служителка трябвало да бъде предадена на млада жена с дете на автогарата в Разград. Според показанията на банковата служителка обаче делът й не бил платен.

След като действията на тримата подсъдими са разкрити след жалба на потърпевшата фирма, банката възстановила сумата на старозагорската фирма, а срещу участниците в схемата за източване и длъжностно присвояване в големи размери започнало разследване.

До момента подсъдимите не са възстановили сумата, с която е нанесена щета в големи размери на банката. Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: фирмабанкерРазград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Хе,хе,хе! преди 7 години
В българските банки има повече престъоници отколкото на улицата! Затова сме и най-бедни,я !!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То не бяха СДС,БСП,Дедо он Мадрит,ГРОБ,Цв.Василев и кой ли не още.Ми нека и един човек от народа да захлеби малко ве!
7
2
 
3
 
! Отговори
бг соросоид преди 7 години
До 2 сащ И аНГЛИЯ правят колниазцаия има разлика .....нашите са Андрешковци и джебчии на дребно ..... то тва не променп факта че СМЕ ИЗКЛЮЧИТЕНЛО КРАДИВ НАРОД кошт като цяло ествено не е добре ....никак даже
6
2
 
7
 
! Отговори
ined преди 7 години
Дребна риба, още много хляб трябва да изяде докато настигне батьо си Цв.Василев.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вече осъждани хора ли ни обслужват по банките???
4
0
 
6
 
! Отговори
Цветан Василеv преди 7 години
Хаха...Аматьори.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Играла е ва банк - този път не е успяла защото са я хванали. Но цветан василев хванаха ли го, или по-назад във времето веска меджедиева отпраши за ЮАР!
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аджамия девойка откраднала 120 х. лв от банката с помощта на двама аматьори бандюги и ги хванали...Така е,защото не са професионалисти,а аматьори!Сериозните и успешни удари се правят от професионалисти!Колко банкери откраднаха цели банки след 1989г,но не ги хванаха,защото бяха професионални финансови престъпници, охранявани от професионални политически престъпници,покровителствани от потомствените и световно признати професионалисти пирати и бандити,управляващи САЩ и Англия!
1
1
 
14
 
! Отговори
Gergana преди 7 години
Поне в Разград прокуратурата разследва подобни престъпления. Според прокурор А. Христов от СРП - присвояването на пари с фалшифицирани документи е маловажно престъпление, което той лично не преследва.