Общинарка от Пловдив надяна бурка! Разрешено е!

Нина Гьошева от ВМРО втрещи колегите си, така стоя 40 минути
26 май 2016 12:25,
148

Снимка: Dnes.bg

Общинска съветничка от Пловдив влезе с бурка на заседанието на общинарите в града тази сутрин.

Актът на Нина Гьошева бе символичен протест срещу неприемането на забраната за носене на подобно облекло в града под тепетата.

Гьошева, която е от ВМРО, влезе необезпокоявана в сградата на Общинския съвет и престоя около 40 минути по време на заседанието. Видът й изненада всичките й колеги.

Още по темата

"Това облекло не е характерно за Исляма, който познаваме, а е характерно за Саудитска Арабия, където изповядват радикален ислям", аргументира се пред Dnes.bg Нина Гьошева. 

Тя заяви още, че със символичния си протест иска да припомни на другите общински съветници, че Париж и Берлин също са европейски столици на културата, но там носенето на подобни религиозни символи, закриващи лицето, са забранени.

"Абсурдно е да се носи на публични места такова облекло", настоя още тя.

Съпартийците й от ВМРО обявиха, че готвят да внесат промените в наредбата за обществения ред за ново гласуване.

"Надяваме се до края на юни Пловдив да се сдобие с тази забрана, защото виждаме, че общественото мнение категорично е в тази посока", обясни вносителят на предложението Александър Сиди.

Преди седмица Общинският съвет в Пловдив не прие промяната в Наредбата за обществения ред, с която носенето на бурки щеше да бъде забранено.

Засега забраната остава в сила само на територията на Пазарджик, където глобата за носене на бурка е 500 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Сим Саладин преди 7 години
Интересно защо е избрала черен цвят?
97
1
 
4
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Абе,представете си- на гей парада всички с бурки. Те това е ПР.
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега само остана кмета да си отреже *** и ..халифата готов!
95
2
 
17
 
! Отговори
Ивелина преди 7 години
Браво на Пазарджик!!!
94
0
 
8
 
! Отговори
Ganio преди 7 години
Na 24 maj bqh v London , Kingston i za okolo desetina minuti pokraj men preminaha mladi momicheta I jeni oblecheni otgore do petite v cherno , Kato in se vijdaha samo ochite I obuvkite! Gledkata e ujasqvasta!!! Qvno taka se oblivhat narochno s del provokaciq na obstestvoto!
93
1
 
9
 
! Отговори
до ястребчето преди 7 години
Виж какво, стой си там в Турция и не давай акъл и без това нямаш много за даване.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нема такова нещо като частна собственост. всичко е общо.
91
20
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
До мдам"ханъмите да лъщят, ухаят и дрънчат навън."Ммммм ... интересно, нали? Ханъмата трябва да е ухайна, чиста, привлекателна, секси но ... не навънка! Защото при нас жените са ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ и не са за обществено ползване, както е традиция да речем у бугаристанско!
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 115Тези които не мръдват и ще си останат в 19ти. Това не значи че всички трябва да им правят компания. А коментара ти за това колко лошо било жените да ходят на работа или "по мъже" явно подсказва от кои си.
89
1
 
11
 
! Отговори
Салехедин Демирташ преди 7 години
Турското подтисничество и тирания над малцинствата в кюрдския вилайет рано или късно ще даде нежеланите за турците и неизбежните за малцинствата резултати, като започване на национално-освободително движение срещу турско робство! Да живее свободен Кюрдистан!
88
0
 
10
 
! Отговори
мдам преди 7 години
позитивното в шериата - собственикът на харема спестява от бельо, обувки с токчета, зъболекар, гинеколог, плаж, фризьор, бензин, билети, пре.връзки, интернет, мобилни и други разни, би трябвало да спестява и от козметика и дрънкулки, по Коран е забранено ханъмите да лъщят, ухаят и дрънчат навън.
87
1
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Ястреб, дедите ми така са "добрували" под властта на султана ви че са давали мило и драго да помагат на руските войски само и само да се отърват от "турската свобода". Истина ти казвам от баща на син се предават историите от онова време. Имало е свестни турци, но като цяло турското робство е било жив ад за българина.
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия истории за модерния 21ви век ги разправяй на наивници. 21ви век е същия като 20 ти век и 19ти век. Хората като начин на мислене не са мръднали и 1 микрон. Албанците благодарение на бума на раждаемостта победиха сърбите. Турция ще ни превземе по същия начин, защото българките спряха да раждат деца. Предпочитат да ходят по мъже и да "кариера". В един момент им изсъхва сливата и не могат и да искат да раждат.
85
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не се ядосвайте просто бра внуцитеви някой ден фсички ште носят бурки затова кучето си лае а керванат си варви както бра бабави носел цели 525 кодини варико бечико г явура си остава г явур.
84
0
 
1
 
! Отговори
-10 преди 7 години
Да си влиза както й е кеф. Ако ще и по гол дирник да влиза.
83
1
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Някой от вас правил ли си е труд да прочете корана на мюсюлманите и талмуда на евреите? Почетете в Интернет да видите каква дива омраза се проповядва към всеки който не приема възгледите им. А при това еврейската е два пъти по-душманска.
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сички да тадяват бурки , а мъжете да готвят чурки. Тиквун го каза , смена на чиппа с исламски.Който нече да полага зелка !Аве вкарахте целия бг. език под цензура - тикви.
81
6
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Надявам се хората, живеещи в румелийския вилайет един ден пак да заживеят свободно, както живяха преди 1878 година. Тогава дори султанът на империята не смееше да се бърка нито на езика, нито на религията, нито на облеклото на поданиците си.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 99Русия ще ни спаси. Тия предатели ще го духат когато ГРУто ги подхване.
79
2
 
3
 
! Отговори
Bayazitz преди 7 години
Nay bednata darjava ,v EU,nay korumpiranata ,nay balkanska ,nay niski zaplati ,nay nisak standart na jivot ,Abe nay,nay,nay, i mutra za ministar ,ako problema be6e v burkite dosega da sa go zabranili ,zna4i problema e nyakade drugade ,mislete be galfoni takiva