До средата на юни - валежи, после слънце

Максималните температури ще се понижат с 3 до 5 градуса
Обновена: 29 май 2016 07:45 | 29 май 2016 07:45, Петя Славова
3
До средата на юни - валежи, после слънце
Снимка: архив, Булфото

Юни ще дойде с дъждове, които ще продължат до средата на месеца. Все пак за Деня на детето 1 юни времето ще е слънчево, съобщи "24 часа".

Преди началото на новия месец обаче в понеделник вечерта се очакват силни гръмотевични бури и градушки в Северна България, а във вторник и в Добруджа.
 
Иначе в равнините максималните температури в неделя и понеделник ще стигнат 32-33 градуса
 
Дъждовете ще започнат още в четвъртък. "Като цяло юни ще е дъждовен. Първият продължителен валежен период ще започне на 2 и ще продължи до 8 юни. След това времето ще е по-стабилно, но от 10-и започва нов валежен период. Той ще продължи до 15 юни. След 16-и времето ще е по-хубаво, с повече слънце", обясни Петър Янков от TV MET.
 
Той обаче успокои, че по време на валежните периоди няма да има голямо захлаждане
 
Очаква се тогава понижението на температурите да е от 3 до 5 градуса.
 
Прогнозите са през юни валежите да са малко повече от нормалното за сезона. До средата на месеца вероятно валежите ще са 60-70 литра на квадратен метър, което е нормата за целия юни.
 
"При тези температури от метеорологична гледна точка може да кажем, че лятото вече е дошло. Иначе, знаете, че астрономическото лято ще настъпи на 21 юни", каза Янков.
 
Иначе времето на 29 май ще е слънчево преди обяд, а после ще има временни увеличения на облачността, но само на места в планинските и източните райони от страната ще превали слабо. Максималните температури днес ще бъдат между 25 и 30 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Ха, хаааааа сега преди 7 години
Ще ми се печете на... любовния мускул, ДГД!
1
1
 
2
 
! Отговори
спинозен комар преди 7 години
Начало на сезона, месец Юни.Със руска кака пак съм аз на Дюни!С парички съм и мога да ви кажа,на чудни авантюри съм готов!