30 хил. българчета рецитираха "Аз съм българче"

Най-масов рециталът беше в центъра на Сопот
1 юни 2016 13:44,
9
30 хил. българчета рецитираха "Аз съм българче"
Снимка: Dnes.bg

За шеста поредна година в Деня на детето 1 юни деца от цялата страна рецитираха едновременно стихотворението "Аз съм българче".

В инициатива се включиха близо 30 000 деца от детски градини и училища, както и от български учебни заведения в чужбина.
 
Най-масовото рецитиране беше в центъра на Сопот. Там пред паметника на патриарха на българската литература Иван Вазов 200 деца рецитираха стихотворението "Аз съм българче".
 
"Децата на Сопот винаги са рецитирали с удоволствие това стихотворение и бих казала, че с него проговарят", заяви пред Dnes.bg Пепа Терзиева, директор на Центъра за работа с деца в Сопот.

Организаторите казват, че именно в града на Вазов се пази българската памет, която се предава от поколение на поколение.

В Сопот празникът е двоен, защото днес в града отбелязват и 10 години от създаването на Центъра за работа с деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
31
 
! Отговори
до 2 от Атакист преди 7 години
Аз съм Атакист, зная писмено и говоримо 4 езика и съм инженер по професия с добра работа и сносен доход. Какъв ти е проблема ?
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колколи от тия 30 хил. деца са българи?
3
1
 
31
 
! Отговори
до1 преди 7 години
да защо питаш никъв проблем
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силно заразен ли е жидо-бандеровския псевдо-патриотичен бацил?Може ли детското рецитиране на едно велико българско произведение да компенсира липсата на адекватни управленски решения в политиката, икономиката, здравеопазването, образованието, културата?Ще запеем ли и кога "Още ли не е умряла България"?
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не се занимават с глупости, а да сядат да учат езици и да решават задачи, че то само с "Аз съм българче" най много да да станат атакистчета.