Шезлонгите и чадърите ще поевтинеят, ама друг път

Ангелкова готви нови условия за концесиите на плажовете
Обновена: 1 юни 2016 10:09 | 1 юни 2016 10:07,
44
Шезлонгите и чадърите ще поевтинеят, ама друг път
Снимка: Reuters, архив

Тази година драстична промяна в цените на шезлонгите и чадърите няма да има, а за следващата ще има драстично намаление, обеща министърът на туризма Николина Ангелкова.

За да има по-ниски цени догодина, от министерството ще предложат нова концепция за групирането на плажовете и категоризирането им в четири основни групи в зависимост от това дали са близо до урбанизирана територия.

"С тази нова методика цената няма да е водещ критерий, а всички допълнителни услуги. Всеки един, който осигурява комфорт на туристите, ще бъде с предимство пред останалите. Когато цената не е водещ критерий, а предлаганата по-ниска цена за плажни принадлежности, това носи допълнителен бонус точки и тогава всеки един концесионер, който кандидатстват за даден плаж, няма да има интерес да прави това", обясни още Ангелкова пред Нова тв.

Тя обеща още, че плажовете, на които няма 50% свободна зона, ще бъдат санкционирани.

Ще работи и 24-часов горещ телефон, на който туристите ще могат да сигнализират за нередности на плажа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
22
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 8 години
След това изказване, на това нещо, подпалих джапанките къде гръчко!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къв туризъм е братя, хората ходят за по 2 седмици на Ибиса за 500 евро с билет и хотел, вие това нашето туризъм го наричате. Тукашните туристи са някакви, които не знаят английски и не могат да ползват интернет. Има круизи за по 10 дена 300 евро цената, тука туризъм било. Do you understand me?
13
0
 
14
 
! Отговори
коко преди 8 години
Най-готиният виц за днес разказан от тази герберска ***.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taja pak grosotia bama i ponarie ot turisam ama ministerka 4adari schaslongi bes pari na bg more higienata e niska plajovete mlajovete mradni moreto mrasno nama presna riba eftin turisam sa kakvo stava vapros me ministerke or gerb
11
0
 
22
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Нашите ще довършат туризма отвсякъде. С 10 лева на шезлонг, чадър в Слънчев бряг ще чакат туристи ама друг път.
10
0
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Първо -нашето море в крайбрежието си е плитко (не е океан) - и няколко мили напред няма дълбочина 30 метра-- всички велики курорти с хиляди апартхотели бълват химии от пране и фекалии и то пак в морето на някакви си 200 метра - пречиствателните станции са малки -а хотелите са хиляди свързани към канализацията- заливите са замърсени и превърнати в биолигични бомби- плажът е мръсен вонящ на кебапчета и гадна чалга и тази "екстра" си има цена - по 25 лв за чадър и шезлонг- Пълна пародия на туризъм
9
0
 
16
 
! Отговори
Концесионер преди 8 години
Тая Ангелакова ще ме принуди да емигрирам в Северна Корея, толкова ни почерни концесионерския живот.
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди 6-7 години бях на почивка в тунис.плаж-приказка. хотелите-ниски. чисто,красиво. на плажа - тоалетни. арабина като те види,и ти носи чадър и шезлонг. ако искаш-даваш 1 евро бакшиш,ако не дадеш,нищо не ти казват. храната - 10 дни -не се повтори. кога ще ги стигнем???
7
0
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
После тези бонус точки ще ги осребрят - като ги пишат на пясъка до следващата вълна )) ахаххахаха-- какви глупости говорят - алчните бизнесмени искат в кеш - бонус точките са за децата - с бонус точки заплати не се плащат хахахахахахахах
6
1
 
16
 
! Отговори
ined преди 8 години
2012 Дянков обеща да падне ДДС-то ама още не е паднало, така че на ГЕРБерси невервам
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ползвайте си ги вие тогава. Аз вазирам в Гърция/Турция.
4
0
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Назад, назад, моме Ангелино,стой далеч от нашето море,че там командва Мафия голяма,много лошо ще се ***.еш!
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от няколко години в новия несебър,южен плаж чадърите са с 2 шезлонга и плащаш 25 лв. свободна зона е максимум 25-30% и за тях вървиш до скалите на равда. в платената зона не ти дават да седнеш и на брега на пясъка,а чадърите са набодени до водата ,понякога и в нея. нощувка в естрея,който е на брега - 20 лв.,чадър - 25...?!?!?!?
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже ,колко глупост и безсмислие събрани на едно място ....бонус точки ,тинтири -минтири ...да им седят пак празни кирливите шезлонги ,туристите пак ще ги заобикалят с погнуса и като се върнат в къщи да се заричат ,че отново няма да повторят ...всяка година едно и също -после защо богати и състоятелни туристи у нас няма ,а само бедни пенсионери и алкохолни турнета за английски алкохолици на които и без това не им дреме за шезлонги -щото от кръчмата не излизат!!!!
1
0
 
18
 
! Отговори
Бетономорие преди 8 години
Трябва да се вдигне цената на концесията в полза на държавата, не да им ги дават плажовете за жълти стотинки. Така няма да имат интерес от ново застрояване по и без това малко останалите небетонирани кътчета.