След Орландо: Защитени ли са гей клубовете у нас?

Какви са рисковете да бъдеш различен?
Обновена: 14 юни 2016 16:18 | 14 юни 2016 15:30,
48
След Орландо: Защитени ли са гей клубовете у нас?
Снимка: bgonair.bg

Стрелбата в Орландо повдигна въпроса - защитени ли са гей клубовете в България? По какъв начин е осигурена безопасността на посетителите? Темата става още по-актуална и заради факта, че след няколко дни ще се проведе традиционният "София прайд".

Още по темата

В България има 4 гей клуба. Два от тях са във Варна и Бургас, останалите в София. Сергей Петков е собственик на един от клубовете в столицата. Твърди, че заведението му е единственото, в което има паник бутон, директно свързан с полицията.

За осемте години съществуване на клуба досега десетина пъти е идвала полиция заради провокации и безредици пред заведението. Започнало се още с откриването, когато хората живеещи в района пукали гумите на колите на клиентите, драскали по ламарините. Не след дълго напрежението се увеличило с посещенията на крайни националисти. Стигало се и до заплахи с оръжие.

"При отказ да бъде допуснато лицето в клуба се извади пистолет, насочен срещу главата на моя фейсконтрол. Слава Богу, охраната успя да реагира, веднага извикахме полиция", обяснява Сергей Петков, собственик на гей бар в София.

Масовото убийство в гей клуб в Орландо ще насърчи недоброжелателите у нас, притеснява се Сергей. Особено в навечерието на "София прайд", който всяка година е съпровождан с националистическа контрадемонстрация.

"Аз получавам много обаждания на личния си телефон от хора от провинцията, които започват с въпроса: "Има ли охрана и сигурно ли е, ако ни посетят?" Тоест, хората това много ги притеснява", поясни Сергей Петков.

Няма основание за притеснение, че това което се случи в Орландо може да стане и в България, убеден е столичният общински съветник от ВМРО - Българско национално движение Карлос Контрера. Той обаче настоява за забрана на "София прайд".

"Аз не мисля, че това в България би провокирало някакви подобни неща. Още повече като имаме предвид, че сигурно половината столична полиция ще бъде вдигната на крак, за да охраняа този парад, за да угодим на ината на тия хора, които ще се съберат тука на това място", коментира Карлос Контрера.

Вижте повече в репортажа на Иван Иванов и оператора Тодор Тодоров по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
3
 
! Отговори
пешо преди 7 години
хомофоби, нали знаете, че сте отмиращ вид :) съжалявам, че ще трябва някой ден да го приемете, но лгбт са нормални хора, които са родени с различна сексуална ориентация, но също работят, плащат данъци и заслужават да демонстрират любовта си (както вие целувате жена си на улицата, така и те да целуват мъжа си), да могат да се женят и да осиновяват деца. всички права, които ние имате, а те нямат.
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ще оправи третополовите от ЕвроГейска България.....ПУТИН си прави истински военен парад,Българските управници от третия пол си правят Гейски и Лесбийски паради....СРАМ и ПОЗОР за националните предатели
32
3
 
12
 
! Отговори
. преди 7 години
най - голямата гавра ,която можем да си направим с тия на парада е..там откъдето минат улиците да бъдат абсолютно пусти и да останат без внимание - ще се разболеят от злоба :))))сигурно ще има заведени процеси за...игнориране :))))))
31
6
 
9
 
! Отговори
Коко преди 7 години
Голям праз, няколко амбриажа по малко.
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най кой му пука за тия бе. Да ги правят квото си искат, да ги трепят ако щат.
29
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
Това са пълни глупости ! Всеки такъв инцидент се отразява толкова много, че чак е притеснително!
28
7
 
4
 
! Отговори
Дремаже преди 7 години
Дреме ми на п-у-тката , че к-у-ровете са ге-йо-ве
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Носят се легенди или и за американските гейове от америкянското посолство на сек туризъм в бг в разните му фитнес клубове за истински мъже като спартакus.
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в този свят, когато някой настъпи в рейса обратен или еврейн, всички хора по света разбират и трябва да му съчувствуват. Но избухне ли някъде война със загинали деца и невинни, го отрзяваме като проста статистика. Нещо много наобратно има в този свят ...
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как я виждате учителката по руски език,многонеуважаемата ни кметица,да се изтипоса на гей прайд?хахахамисията невъзможна 7 софия чоджум...по-добре министъра на външните работи Даниел Митов,който е със спорна сексуална ориентация,предшественика му *** и още някой друг министЕр с меки китки да се появят и да повдигнат...духа на прайда,наистина да го...вдигнат...хахаахах
24
5
 
12
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
Тия свърталища на педеаси да се сринат.
23
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ако се дьржат прилично няма проблем по тв ги гледах как изнасяха ранените всичкибез тениска и по кьси панталони като говорим за защита старците в бьлг села защитени лиса от индииците
22
3
 
10
 
! Отговори
Сериозен преди 7 години
Наистина ли някой е написал такава статия. То по логиката всяка седмица има взривове с по 30 убити в Сирия по улиците (След Сирия Безопасни ли са нашите улици?) То ние си мислим, че политиците ни са популисти ама Медийте направо са си на друго ниво. Моля за извинение от автора за безбожно тъпата и безмислена статия! П.С. Добре, че не си направих труда да я прочета.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нашите не ги взривяват щото не са гейове а обкновени *** раси)))
20
2
 
22
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Понеже вече са защитени възрастните хора от ограбване, побой, изнасилване и убиване, хайде сега да се закъхарим за Шегичките на Природата!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НСО да ги пази, те имат опит в охраната гейове.
18
1
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
А защо в САЩ е забранено дарителството на кръв от ***-аси?П.П.Това НЕ Е обида, а истина.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мазният Сергейчо със захабените ноздри ... Меката на дрогата.
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега ще пазим и гей клубовете.Половината полиция пази Митьо очите,а другата половина ще се пренасочи към тези бардаци,така ли?Че то жив полицай не остана за другите сектори на битието ни.Уникална държава,Уникална полиция,Уникално управление.
15
7
 
26
 
! Отговори
карате-нинджа преди 7 години
Предупреждавам тези, които искат да нападат гей-клубове, че това далеч не е лесно начинание !Комбинацията от мъжка сила и женска злоба е взривоопасна !