Лагер за 1200 палатки на Роженския събор

Обещават трикольорът за събитието да е още по-голям
6
Лагер за 1200 палатки на Роженския събор
Снимка: http://www.rozhen.bg/bg/

1200 палатки ще може да събере палатковият лагер на Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен 2016", който ще се състои от 15 до 17 юли, съобщиха организаторите от Фондация "Наследство в бъдещето".

Схемата му вече е готова. Заявления за наемане на места могат да се подават и на интернет страницата на събора.

Таксите за отдаване на парцели в лагера са 15 лв. на вечер за площ от 16 кв. м за 4-местна палатка и 30 лв. на вечер за кемпери и каравани.

Лагерът ще бъде осигурен с осветление, охрана, мобилни бани и тоалетни. В зоната на палатковото селище ще бъде забранено паленето на огньове, с изключение на барбекюта. Настаняването и разгръщането на палатките ще започне от 14 юли.

Съборът на народното творчество и животновъдството продължава традицията на Роженския събор, който е с над 100-годишна традиция.

Наред с изпълненията на певци, танцьори, инструменталисти и ансамбли от всички фолклорни области на страната, съборът съчетава и изложения на занаяти, етнографски сбирки, животновъдни изложби, конни състезания.

Тази година на Роженските поляни ще има и специален кът за решилите да облекат народни носии, а българският трикольор ще е още по-голям.

Роженският събор бе възстановен и обновен след 9-годишно прекъсване миналата година и бе посетен от над 350 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: РоженРоженски събор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Стара гвардия преди 7 години
А,американските самолети ще прелитат ли ? Само питам де ?
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Известно тъжно сборище на крадци и измамници.Докато се усетиш и се прощаваш с парите от вътрешния си джоб, изпитана марка.---Далече от такива самодивски сборища.
3
0
 
12
 
! Отговори
ДА преди 7 години
Браво, една много добра инициатива, и нека да продължава във времето, успех им желая и на участницити и на обикновенните посетители.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бизнес, че даже и с реклама....
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се комерсиализира този събор.Вероятно неофициалното му мото е : "Да съберем хората от всички молове на Рожен".И наред с лошата организация, иначе прекрасния на времето Роженски събор отива директно на 1-во място в класацията ми "most UNwanted" за това лято!