"Бягство" от Сливенския затвор... с фламенко

Жените, лишени от свобода, танцуват всяка събота
3 юли 2016 14:23,
5
 "Бягство" от Сливенския затвор... с фламенко
Снимка: Нова тв

 

 

В Сливенския затвор лишените от свобода са над 200, съобщи Нова телевизия. Няколко от тях всяка събота танцуват фламенко, а за тази цел в затвора идва хореограф.

Всяка от жените е зад решетките, защото е нарушила закона и за външния свят тя е от страната на лошите. Сузи е на 42 години, в затвора е не за първи път. Два дни, след като я задържат, едно от единайсетте й деца умира. Въпреки това продължава да танцува. Керанка е на 24 години, остават й още 7 месеца затвор заради кражба.

Между телените огради и бетонните стени, зад решетките сякаш времето е спряло. Само вятърът напомня, че животът продължава.

Фламенкото е тяхното бягство от затвора, а за да избягат, макар и само за няколко часа, им помага хореографът Ана Салазар. Тя пътува всяка събота от Созопол до Сливен, за да подари на лишените от свобода жени два часа свобода.

Бетси е родена във Венецуела, научила е български в затвора. Излежава 7-годишна присъда. Не казва защо е там, но иска да се прибере в родината си. иска да се прибере в родината си.

Спектакълът ще има премиера на 18 август, а сцената е в Сливенския затвор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Жените, лишени от свобода, танцуват всяка събота ФЛАМЕНКО"---Ами, да, то си ги влече генетично! Нали повечето от "лишените от свобода" - Керанка, Сузи и т.н. са си испанки от махалите ...
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Керанка...Сузи...
1
1
 
14
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Не казва защо е там, но иска да се прибере в родината си. иска да се прибере в родината си. Вместо да ми триете мнението понякога , вземете се научете да пишете нормално и да забравите за болшевишките методи на господарите си !