Абсурд! Да плащаш, за да се прибереш у дома

Така живеят около 400 души в комплекс до Нови Хан
5 юли 2016 09:14, Петя Славова
28
Абсурд! Да плащаш, за да се прибереш у дома
Снимка: Нова тв

Да  платиш, за да стигнеш до дома си – така живеят около 400 души в затворен комплекс до село Нови Хан. Всеки ден пътят им минава през бариерата на близката бензиностанция. За да стигнат до домовете си, те трябва или да платят 10 лева месечна такса, или лев на преминаване. Съществева и трети вариант - да заредят на по-високи цени гориво.

За да се придвижат до дома си хората имат два варианта. Първият е от София - по автомагистрала "Тракия" и отбиване при 16-и километър - пътят минава през бензиностанция, а земята е частна собственост.

Вариант две - през Нови хан и не по магистралата, а по общински двулентов път. Всички предпочитат първия вариант, защото при втория - пътят не е в добро състояние. Но за да минат през него, се срещат с имота на Йордан Иванов, който го е придобил през 90-те години. Сега негова е бензиностанцията и още помещения. Преди години отсечката била ничия и обслужвала строителството на магистралата. Така част от пътя попаднал в границите на купения от Йордан имот.

"Това е частен имот и ние упражняваме правото си да печелим от него, който желае може да идва, който не желае – ние не го караме насила", посочва той пред Нова тв. 

Освен бариера на мястото има и мантинела, която пречи на преминаването не само през частния, но и през останала част, която е ничия. Общината тепърва ще проверява кой я е заградил. 

Ако хората все пак решат да използват пътя през Нови хан, маршрутът не е по–дълъг в сравнение с пътя по магистрала "Тракия", но пътуването отнема доста повече време. 

Разковничето се крие в това, че всъщност жилищният комплекс е изграден без да е осигурена пътна инфраструктура за достъп. Въпреки че това е задължение на инвеститора.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Българина преди 5 години
В центара на софия ви е то всичко без пари
26
1
 
2
 
! Отговори
Ганьо преди 5 години
Що да плащаш има и друг пат до комплеса пезплатен на вас се нещо ви пречи
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАП следи ли за фискални бонове?
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съвсем сериозно питам без някой да го приема като заяждане - земите край магистралата със култури, които в крайна сметка не са малко, не са ли също частна собственост?
23
0
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
Отваряйте си очите, не бъдете коне с капаци, когато купувате имоти! После и Господ не може да ви помогне.
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждал съм това строително недоразумение . Не вярвах, че там живеят хора. Мислех че е някакво общежитие за емигранти или затворничесто общежитие...
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, нали може да се мине през Нови Хан без да плащат? Къде е драмата тогава? Ама пътят не бил толкова хубав... е, повечето софийски улици да не са идеални? Значи или безплатно ама по не толкова перфектен път, или срещу 10 лева месечко по добрия. Пък и щом имаш пари за апартамент в такъв комплекс, едва ли 10 лева са ти толкова непосилни за плащане. Ние пък в центъра плащаме винетки за Синя и за Зелена зона...
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом имат пари за затворена общност,имат и за такса вход,не ги жаля.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте да го направим, пък после ще му мислим! Тоя лозунг помните ли го? Същата работа! Построили комплекса, ама без пътна инфраструктура за достъп! Ама важното е, че едни хора са взели едни пари, пък живеещите там да се оправят кой както може.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извод:Купувате си хеликоптер!
17
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама какъв ви е проблема, бе!Преди години единствения път до комплекса беше през Нови Хан.Появил се някой - направил си път до магистралата и сега ревете, че не ви дава безплатно да го ползвате! Баси тъпаните!
16
2
 
5
 
! Отговори
Един от село преди 7 години
Тези блокове от горими материяли ли са?
15
0
 
25
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Аз живея в комплекса и не мога да кажа,че инвеститора не си е свършил работата, инфраструктура има и тя е през с.Нови хан.Проблем е как може да има частен имот с излаз на магистрала
14
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбрах какво му е абсърдното. Частен имот, ако иска ще пуска ако иска няма. Голяма работа.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общините в България са феодални владения, където кмет и общинари колят и бесят, издават каквито им се ще наредби, прибират пари, позовавайки се на абсурдни решения ,а централната власт не може да се справи с това!!! хаха! Не може или не иска и не й е угодно? Сещам се за плажа Силистар, където един тарикат всеки ден прибира пари, за да отидеш на плажа. И макар че много се разшумя, резултатът никакъв!
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"разплаках се от тая тежка драма, в какъв свят живеем!":D Именно - каква невероятна драма - нечувано - 10лв. на месец.Ми да пуснат един DMS BARIERA
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е един комплекс от няколко жълти блока насред полето, вижда се, като се движите по АМ Тракия в посока София. А стария път съвсем не е в толкова лошо състояние. Познавам няколко души които си купиха апартаменти там и всички се движат по стария път, точно за да не плащат на бензиностанцията.Иначе и ние сме обсъждали как може частен път да има излаз на магистрала?!
10
4
 
28
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Живущите да сезират архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян за проблемите с достъпа.
9
1
 
10
 
! Отговори
разковниче 2 преди 7 години
абсолютно е сигурно че инвеститора и този собственик са свързани по един или друг начин
8
1
 
27
 
! Отговори
Разковниче преди 7 години
то това е държавата на "разковничетата"...разковниче, че инвеститора не бил направил инфраструктура, дано поне имаш канализация и ток...разковниче, че някой обещал високи лихви - ами балъците да се оправят сами, разковниче че някой лъже бащите и майките ни по телефона - на кой му пука, да се оправят......най-важното разковниче е че тук няма държава.