Ток удари русенски общинар, ровел из контакт

Има опасност за живота на Георги Георгиев
26
Ток удари русенски общинар, ровел из контакт
Снимка: Булфото, архив

Общинският съветник от групата на Български социалдемократи Георги Георгиев в Русе е с опасност за живота след удар от електрически ток, съобщи "24 часа".

Георгиев е собственик на ресторанта до местния басейн "Локомотив" и е пострадал тежко, докато се опитал да ремонтира контакт в заведението, без да изключи напрежението.

Сигналът за инцидента бил получен в ОД на МВР Русе в 1 и 58 в нощта срещу сряда. По това време, персоналът на заведението вече бил приключил работа с клиенти. Собственикът обаче забелязал неизправен контакт, в който имало включен разклонител. Затова той взел отвертка и започнал да го ремонтира. Все още не е ясно, какво точно се е случило.

В резултат от действията му обаче се получил токов удар, при който, по неофициална информация, волтовата дъга, влязла през лявата ръка и излязла през ходилото на единия му крак, минавайки много близо до сърцето.

Служителите от заведението незабавно телефонирали в полицията и в Спешна помощ. Според свидетели, при пристигането на медицинския екип мъжът бил в много тежко състояние, почти без сърдечна дейност.

По неофициална информация от УМБАЛ-Русе, той е получил остър коронарен синдром, състоянието му се оценявало като много тежко.

Георгиев бил настанен в интензивно отделение. "Мозъкът на пациента е много увреден, на знаем още какви други поражения има по вътрешните органи и дали ще оживее", коментираха от болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Друг избирател преди 7 години
До избирателА за какво е тел. 112? Дали са дали кратка инструкция за спешно реанимиране на пострадалия? Дори не са изпратили линейка!Вероятно са питали кога, как, защо, кой, кой се обажда, на колко години е пострадалия и десетина още безсмислени въпроса, докато човека лежи и губи ценни минути за спасяването си.
21
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Ако нямаше ресторант - нямаше да е общински съветник ! Най-доброто време за ремонти по електроинсталациите е между един и два през нощта! Бистър поглед, светкавична мисъл, твърда ръка -може и да не смъкваш шалтера..........Пораженията при такъв случай са жестоки....Белким се оправи човека
20
0
 
1
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
да беше си бъркал в носа - нищо нямаше да го удари
19
0
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Ако обувките ти нямат ток , значи си по терлици...
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото е общиар затова го пишете , ако е обикновен работник няма да си направите и труда да напишете , *** сме хората , това е истината , трябва не само системата да се промени , ами и мисленето на "хората" .
17
2
 
3
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Много важно:не са го реанимирали околните и ако изобщо оживее,ще е куп клетки без съзнание. Скъпи съфорумци,дори и да сте от червените (т.е. ***):запишете се на курс за оказване на първа помощ. В този случай вероятно е имало камерно мъждене или спиране на сърцето.Необходим е непряк сърдечен масаж.Веднага. Чакането на бърза помощ не е достатъчно.
16
2
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
Общинаря ще се оправи- те ВИНАГИ се оправят!Пишете, как е тока, има ли пострадали малки електрончета?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 12 Може да са имали предвид ток на женска обувка по който преминава електричество.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е защото българите разбираме от всичко, ама за никакъв у*й не ставаме.
13
0
 
8
 
! Отговори
! преди 7 години
В резултат от действията му обаче се получил токов удар, при който, по неофициална информация, волтовата дъга, влязла през лявата ръка и излязла през ходилото на единия му крак, минавайки много близо до сърцето....Така написан този пасаж няма абсолютно никакъв смисъл.....те тия запетайки не се слагат където имаш пресантиман.......
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искал е да крадне. На общинарите и политиците това им е вроден рефлекс.
11
5
 
10
 
! Отговори
! преди 7 години
Вие сте пародия на журналисти, а авторката явно няма средно. Искам да ми обясните какво означава "електрически ток" и да изброите други видове ток......просто чак ме е срам да ви обидя. Ще ви дам само жокер.......електричество и ток са синоними......все едно да кажеш "хубава красота".......Това ще го учите във втори клас...ако прескочите някога.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мен ме е удрял 220 волта..от жици на една юнга. Като ме изпра в първият момент си помислих че някой ме блъсна с всичка сила в рамената. Паднах на пода и след това се обърнах да видя кой ме е ударил, разбирайки в него момент че тока а не човек ме беше лепнал.
9
0
 
4
 
! Отговори
джаста праста преди 7 години
7-и, зависи какво ти се прави- ако ти се навиват мотори, трансформатори или ти се занимава с устройството на ел машини и апарати - електротехника. Ако ти се занимава с нисковолтово оборудване, полупроводници, схеми за управление, автоматизация - електроника. На мен лично Енергетиката и електрообзавеждането ми е по-интересна.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърците са хитри -много ги е страх от тока и даже когато им изгори крушка образно казано викат ел техник.
7
9
 
5
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 7 години
4, електроинженер ли си? Ако да, скъсай си дипломата. Във всеки един момент на осъществяване на контакт между проводяща част и такава която не провежда, протичането на електричество се осъществява , като се образува мини дъга, за времето на осъществяване на контакта и на мястото на осъществяването му. Просто разлика в потенциалите на двете части, газът между контактите се йонизира от тази разлика в потенциалите до степен, че токът да протече през дъга, докато физически контактите не се докосна
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 2 То голяма философия да смениш контакт или да го ремонтираш, но защо не е изключил напрежението? Това е тъ.пото.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам един колега с който разнасяме стоки по магазините на фирмата и се пише че разбира от електричество и няколко пъти се е налагало в магазини да сменя контакти и никога не е изклщчвал напрежението. Викам му: Що рискуваш? То един път ще стане. Оня вика: Да стане, тамън ще се отърва. Ей такъв е...шма.тка.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква волтова дъга от контакт. Журналистите пак са си съчинявали, без изобщо да вдяват нищо. Ама нали трябва да е написано сензационно.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 10 години работя като ел.техник и никога не си позволявам да си правя майтап с електричеството. Мога да хвана фазата с голи пръсти без да ме удари тока но преди това трябва да съм добре изолиран от нулата или по народно му казано от заземяване.. Този пишман майстор не е знаел че за да бърка в контакта преди това е трябвало да свали предпазителя и след това да се мъчи да отстрани повредата.С тока досега не съм чул някой да е станал приятел. Дано се оправи и другият път да извика някой майстор