И таз' добра! Богаташи крадат повече ток от ромите

Съществени кражби стават по курортите – кръчми, хотели
29 юли 2016 07:37, Златко Желев
10
И таз' добра! Богаташи крадат повече ток от ромите
Снимка: архив, Булфото

Кражбите на електроенергия в Бургаска област не са в рисковите квартали, а в такива, където живеят хора с видимо много добро социално положение. Това сочат данните от анализа на EVN, обявиха представители на дружеството.

Съществени кражби на ток стават по курортите, най-вече в по-малките ресторанти и хотели. Освен бизнесмените, крадат много и битовите клиенти.

"В момента нашата система открива въздействан електромер още, когато му отворят капака", казва пред "Стандарт" изпълнителният член на съвета на директорите в EVN Костадин Величков.

Открадната електроенергия в област Бургас за периода януари – юни тази година е общо 850 MWh, на стойност 74,8 хил. лв. Проводниците, които са били задигнати в същия период в Бургаско, са 1930 м, а кражбите в трафопостовете са за над 14 000 лева. Общо над 88,8 хил. лв. са щетите, отчетоха от дружеството.

Като цяло до момента на територията на Бургаска област има по-малко открадната електроенергия в сравнение с миналата година.

Тази година в Бургас и региона ще се инвестират 26 млн. лв. в инфраструктурата, а именно изграждане на дистанционно отчитане на електромери, повишаване сигурността на захранване, намаление на технологичните загуби, изнасяне на електромери на границата на собственост на имоти.


 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А добър ден. Не само богатите. Масово се манипулират електромери. Не случайно се реве срещу ромите. Манталитета е еднакъв.
8
1
 
12
 
! Отговори
Берекет Беге преди 2 години
Рома не краде, рома си бере!
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като никой не търси сметка нито на богаташите, нито на ромовете - не ток, ами направо електроцентрали ще крадат.
6
0
 
19
 
! Отговори
Таше Мъдевски преди 2 години
До Берлин

Ами приятелю, ще ревнем. И в двата случая ток се краде, защото няма държава.
Инкасатора като отиде при едните да мери го бият, а при другите го канят на софрата. И в двата случая страна народа, защото пито-(не)платеното му се добавя на неговата сметка.
5
4
 
20
 
! Отговори
каракольо преди 2 години
Че те ЕРП-та с години крадат от България, продават ни нашия български ток на високи цени, кой им търси сметка за това? Оня който искаше да ни оправи за 800 дена той ги докара гука тези разбойници. До кога ще ги търпим?
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е тръгнало, скоро богаташите и ромите ще трябва да крадат ток едни от други.
3
3
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 2 години
Я да видим сега, ще древните ли и срещу крадливите богаташи както срещу ромите. Не. Защото им се възхищавате и те са ви модел за подражание. Затова и БГ е на тоя хал.
2
1
 
22
 
! Отговори
това го знаем преди 2 години
Отсавна всички знаят, вкл и ЕВН, че се краде най-много по курортите. В Сл. Бряг отдавна има система на абонамент - плащаш на човека, той те прикача и откача; има хотел с две табла, има хотели с където всеки електромер се манипулира.... Достатъчно е примерно да отиде човек вечер, да погледне някой голям хотел , светят десетки хиляди ел. крушки, да пресметне дори наум колко би била консумацията и да се види колко всъщност плаща бг "Бизнесмена"... Но нека да видим и качеството на ел. енергията.
1
0
 
19
 
! Отговори
SeveN преди 2 години
Е нема да се излагат с малко. Не им отговаря на стандарта.