Какво вкара 21 деца в болница във Варна?

Родители подозират, че динята за десерт в забавачката ги е натровила
1 авг 2016 13:52,
3
Какво вкара 21 деца в болница във Варна?
Снимка: "Черно море"

Въпросът какво всъщност вкара в болница 21 деца от ЦДГ5 "Слънчо" все още стои на дневен ред. Съмнения и предположения измъчват родителите, които искат да разнищят казуса, пише Информационна агенция "Черно море".

Институциите обявиха, че ще излязат с единно становище до дни, а дотогава майките и татковците търсят причината по метода на изключването, като "призьор" в загадката е динята за десерт.

Още по темата

Везната рязко се наклони към хранително отравяне, коментира родител пред "Черно море".  Всичко обаче засега си остава просто една хипотеза.

От разговорите с други родители, стана ясно, че във въпросния ден е сервирана диня за десерт. По думите на по-големите деца в градината, някои от парчетата не са били прясно нарязани, а са останали от предишен ден, каза още разтревожената майка.

Нейното дете не обичало диня, и както писахме, предпочело само таратора. Другият компонент в обедното меню бил постен картофен огретен, от който малчуганът си хапнал съвсем малко.

Всички очакваме истината да излезе наяве, защото доста се поизплашихме, заключи майката.

Дали вкиснатата диня е причинител на тревогата или случайно попаднали в нея токсични вещества от битови препарати, каквито предположения се чуха още, скоро ще стане ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се спре вноска на всякакви продукти от турция..кой гарантира безопасността им