Французин йеховист отнесе ритник в главата

Проповедникът е в шуменската болница с насинено око и рана на главата
2 авг 2016 09:00,
79
Французин йеховист отнесе ритник в главата
Пребитият французин лежи в болница с шевове на главата. Снимка: "24 часа"

Шуменец срита в лицето йеховист, раздавал листовки в Градската градина на Шумен.

Пострадалият, 32-годишен Жереми Пети, е с комоцио. Настанен е в шуменската болница за наблюдение, без опасност за живота. Нападателят пък, 23-годишният Николай Н. веднага след това избягал. Очевидци извикали линейка за ранения проповедник, член на "Свидетели на Йехова", който бил откаран в болница.

Малко след това е бил задържан и извършителят на нападението. Жереми лежи във Втора хирургия под наблюдение от лекари, а Николай за 24 часа е в местния арест.

Инцидентът е станал в събота, около 10:15 часа преди обяд, съобщиха от полицията. Френският йеховист бил със съпругата си и семейство германци в Градската градина. Двамата с германеца се приближили към младия шуменец, които седял на една пейка и му предложили религиозна листовка. Имали намерение да го поканят на конференция на "Свидетели на Йехова", която щяла да се проведе след дни в Ямбол.

"Представих му се кой съм и какъв съм, но той ме удари", разказва французинът пред "24 часа".

Подал листовката, но тя паднала на земята и французинът се навел да я вземе. В този момент Николай бутнал от ръцете му цялата папка, която се разпиляла по земята. Жереми се навел да събира листите. Тогава младият шуменец го ритнал по лицето, улучил го по окото и го насинил. От удара Жереми политнал и паднал назад, ударил си главата в асфалта и изпаднал в безсъзнание.

Съпругата му се развикала за помощ, а минаващи граждани се обадили на 112. На мястото дошли полицаи и екип медици от Бърза помощ.

Жереми е в Шумен от 3 години, но за първи път става обект на нападение и физическа саморазправа. Твърди, че никога не се натрапва на хората. От няколко години "Свидетелите на Йехова" строят молитвен дом в Шумен, на ул. "Ген. Скобелев".

Нападателят е с чисто криминално досие, досега не е влизал в полезрението на полицията. Баща му обаче - Филип Стоянов, през февруари 2011-та беше осъден за опетняване на българския национален флаг, станало на 16 ноември 2010. Тогава мъжът беше пуснал от балкона на апартамента си знамето ни с пришити към него черен орел с лавров венец и пречупен нацистки кръст.

Съдът призна за виновен националиста, че опетнил българското знаме, но му наложи само административно наказание – глоба от 1500 лв. По това време бащата беше знаменосец на шуменското крило на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 63 ЙЕХОВА - ЯГАДА ДА ДА И КВО ОТ ТУЙ!АКО ЩЕ ДА БЕШЕ РАЗДАВАЛ ЛИСТОВКИ НА САТАНАИЛ ТОВА НЕ Е ПРИЧИНА ДА ПРЕБИЕШ ЧОВЕК!!! В БЪЛГАРИЯ ИМА ДОСТАТЪЧНО КАНДИДАТИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЗА БОЙ !ТЪЙ, ЧЕ РЕШЕНИЕТО МИ Е СЛОЖИХ ТИ - ЗАЩОТО ПРИЧИНА ЗА БОЯ НЯМА!
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
61, причината за бой я има. Последовател е на бога на злото, мерзостта и интригите - Йехова, наричан от древните българи Яга.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пускат сектите защото те играят важна роля в обезбългаряването. Насаждат чужди обичаи в душите на българите и те забравят своите. Така децата им ще забравят корена си и така ще бъдат изкоренени и заменени с други.
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С ПИСТОЛЕТ ЛИ ГО Е ЗАПЛАШИЛ КАТО В ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА???ИЛИ МУ Е КАЗВАЛ : ПРИЕМИ НАШАТА ВЯРА!!! ПРИЕМИ НАШАТА ВЯРА!!!КОГАТО СЕ НАМИРАШ НА ПУБЛИЧНО МЯСТО МОЖЕ ДА ОЧАКВАШ ДА БЪДЕШ ЗАГОВОРЕН Я ЗА ПРОСЕНЕ Я ЗА КОЛКО Е ЧАСА Я КЪДЕ СЕ НАМИРА НЕЩО!! ЧЕ СА СЕКТИ, СЕКТИ СА, НО ВСЕКИ СИ ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ! И ДОКАТО НЕ ЧУЯ, ЧЕ СА ЗАПЛАШИЛИ НЯКОЙ ПО-НЯКАКЪВ НАЧИН ДА ПРИЕМЕ НЕЩО НАСИЛА ТОВА КОЕТО Е НАПРАВИЛ ПОБОЙНИКА Е НЕРЕДНО!АЗ СЪМ ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН И НЯМА КАК ДА ПОДКРЕПЯ БОЙ БЕЗ БЕЗ ПРИЧИНА!
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако вместо един, а няколко души бяха нашамарили тоя мормон щеше да няма последствия за нашите сънародници. Мамка ви и управляващи , защо не забраните тия секти. Толкова ли е трудно бе мамка ви. С какво толкова ви плашат американското и другите западни посолства....
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗОБЩО НЕ ПОДКРЕПЯМ ПОБОЯ!!!ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА РАЗДАВА ЛИСТОВКИ!!!!!!!!!!! АКО ЩЕ И ДА СА НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!!!!ВСЕКИ СИ ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ И САМ СИ РЕШАВА ЗА СЕБЕ СИ!!!!!!!!------------------------------------------------НО ДА СЕ СПАЗВА ПРАВИЛОТО КАТО РАЗДАВАШ ЛИСТОВКИ НЕ ПРИТЕСНЯВАШ СЕДЯЩИ ХОРА НА ПЕЙКА! ТЕ СИ ПОЧИВАТ!РАЗДАВАТ СЕ ЛИСТОВКИ НА НЯКОЙ ЪГЪЛ , ПЛОЩАД КЪДЕТО ХОРАТА СЕ ДВИЖАТ !------АЗ НЯМАШЕ ДА ГО БИЯ КАЗВАМ МУ НЕ ИСКАМ И ТОЛКОВА!ДА ГО СЪДЯТ СЕГА!
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атакистите са прости парчета
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българин се защитил от двама нападатали.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До US ARMYПИШЕШ ГЛУПОСТИ. ИСТИНАТА Е, ЧЕ МОРМОНИТЕ СА ВЪЗПИТАНИ ХОРА И МНОГО КУЛТУРНИ. ЗАТОВА НИКОЙ НЕ СЕ КАРА С ТЯХ. ПЛЮС ТОВА МОГАТ ДА ТЕ УРЕДЯТ ПРИ ТЯХ ДА ЖИВЕЕШ, А ЙЕХОВИСТИТЕ МОГАТ ДА ТЕ УРЕДЯТ ПРИ ЙЕХОВА САМО ХАХА
38
0
 
3
 
! Отговори
а преди 7 години
такаа да видим сега в миналото са боготворили много богове но някои са станали алчни и са се самопровъзгласили за единствени, сега боготворят 2-3 за които вярват, че двата са всъщност един. има и една друга теориика всичките тези самодоволни чичковци са падналите, изгонени и отделени в това измерение, или господарите на кармата и какво правят те? харанят се с енергията от страданието на живите същества които са пленили в тази матрица. и сега кой е бога който боготворят в църквата...дааа познахте
37
7
 
7
 
! Отговори
US ARMY преди 7 години
Американските Мормони не ги закачат , имат страх от US ARMY
36
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха какъвто бащата такъв и сина , крушата не пода по далеч от дървото
35
22
 
2
 
! Отговори
varg преди 7 години
Да живеят йеховистите!!!
34
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросният йеховист защо е в болница?! Те нали отричат медицинските услуги, лекарствата и лечението с тях. Нали пропагандират че Йехова определя кой да живее и кой не. Ами в такъв случай значи, другарю йеховист, лично твоя шеф Йехова е решил да изядеш един шут в кратуната, а ти си нарушил неговите инструкции и си потърсил светска помощ от някакви неверници български лекари, които за 800 лв извършват чудеса и геройства да спасяват всякаква мало.умна *** като теб. Срам за тебе йеховисте, АНАТЕМА!
33
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32Бог е Йехова. Според християните той се явява в 3 лица но пак си е той. Няма друг, та ако отричаш Йехова няма как да не отричаш християнството
32
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баща му атакаджия...демек *** до ***...мила моя майно льо...
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 36Само по себе си християнството е езическа секта. Бог е един! Християните са се отцепили от този постулат и са секция
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До номер 36Ами няма как да го питаме императора на Никейския събор дали е секта или не.Отдавна е умрял.
29
6
 
21
 
! Отговори
До 227 преди 7 години
Анти Българския Хелзинтцски Комитетт се събудиха и почнаха да се изхождат и да цъкат минуси
28
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка религия проповядваща за Христос, извън християнството, е секта! Но си има начини да се откаже тактично. Постъпката на българина е доказателство, че у нас властва юмручното право. На българите като цяло,ако нещо не им харесва, направо се настройват "на нож".Такива неща като обяснения, аргументи, диалог -са само загуба на време: )Колко си е по-убедително да изриташ някого и после да ходи да се жалва на арменския поп