Майка остави бебе в кола на паркинг, социалните й го взеха

Сигнал подали загрижени русенци, било само над половин час
60
Майка остави бебе в кола на паркинг, социалните й го взеха
Снимка: архив, БулФото

Деветмесечно бебе е било оставено само от майка си над половин час в заключен автомобил на паркинг в Русе.

Случаят е от вчера, а детето вече е настанено в приемно семейство.

Сигналът е подаден от граждани, които се уплашили, тъй като бебето плачело и явно страдало от горещината в автомобила.

Дошлите на място полицаи са разбили прозореца на колата, а екип на "Спешна помощ" е откарал бебето в болница, но то е било освободено от хоспитализация.

Реакцията на социалните служби е била изключително бърза и категорична, въпреки съпротивата от страна на майката, предаде БНР.

"Майката първоначално не беше съгласна, но в последствие успяхме да я убедим, че действително трябва да преценим ситуацията, тъй като не й е за първи път, да преценим какви са възможностите й детето да бъде отново върнато в нейното семейство", разказа Ренета Йорданова от Отдел "Закрила на детето" в Русе.

Майката е личен лекар в Две могили и има общо 4 деца. Две от тях живеят при баща си, едно е на седмична ясла, а тя отглежда само 9-месечното момченце.

Районният прокурор Яна Илиева заяви, че материалите по този случай ще бъдат приобщени към друга разработка, случила се само преди месец, когато отново тази майка е изоставила бебето заключено в колата си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се случва вече толкова често, че не знам....и то с образовани жени. Оставят си децата и бебетата пред магазини, аптеки, заведения за бързо хранене, офиси на мобилни оператори. Последен пример бебе с колочката оставено пред супермаркет 15-20мин , майката докато пазарува.....................
27
5
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До mimozaКаквато и да е средата, не си навирайте гагите там, а раждайте, че не останахме... Едно време се търкаляхме по асъра(ако изобщо имаше(асър) рогозка), но оживяхме и пренесохме гена на родителите си и дядовците си... Сега от правила и закони измираме и изчезваме от собствената си държава, щото в Швеция и САЩ, нам ко си било...
26
7
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До mimozaНикого не защитавам! Нито я познавам жената, нито хала й!Истерията която разпалвате и неоправдана...
25
4
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До ШвецияАбе, не ме пращай в този развит свят, дето децата не са собственост на родителите си, а на държавата.... Там дори да ги възпиташ по различен начин от юрнека е престъпление... Сигурно, ако тръгнеш да му обясняваш, че семейството се състои от мъж, жена и деца, а отрочето ти( Павлик Морозов) те предаде, вероятността да пострадаш е доста висока.....
24
3
 
11
 
! Отговори
mimoza преди 7 години
До Членската карта и другия, дето защитават "майката"Първо- щом две от децата са при таткото, значи "майката" не живее при тях. От тук идва въпроса разведени ли са? Второ- този татко ( на двете деца) татко ли е и на другите две деца? Може и да не е. Значи? Майката си ги ражда децата, хубаво. Татковци- дал Господ. Ама каква е средата у дома? Ако не е нормална, защо тогава продължава да ражда, и то с такава малка разлика във времето? И пак ли обществото е виновно и не я разбира?
23
11
 
13
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 7 години
Детето бива откъснато от семейството и майка си на ранна възраст и гледано от "социални служби" и "приемни семейства". Това е престъпление срещу Българският народ, демократична форма на духовен и физически геноцид. Държавата, трябва да осигури възможност на тази майка, да има физическо време да гледа децата си и 4-те, защото 2-те ги гледа бащата;)))... Може ли да си представите това семейство, как оцелява? Държавата, ако не се грижи за етническите българи, ако не се грижи за бъдещите си граждани, ще търси след време мат'риал за своето функциониране, но няма да го намери, няма. Защото от ***
22
5
 
19
 
! Отговори
Швеция преди 7 години
До Членска карта 7Точно в развития свят човече няма да те бавят въобще. Вземат ти детето и после през съда си го връщаш. Обединеното кралство е лидер в това отношение. Чак на социалните им служби се носи славата, че прекаляват с прилагането на закона.
21
4
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Гледам, някой вече и температурата в колата знаят колко е била!
20
7
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Бе, лесно се клеймят лекарки и им се вземат децата!Жената е родила четири деца, жената е образована, само една вина има, че е българка.... Ха, пробвайте да вземете някое шведче, ако майка му не го дава!
19
0
 
9
 
! Отговори
седмична ясла преди 7 години
аз също не бях чувал за подобно нещо, но се оказа че познавам хора на по 40+ години, които са посещавали такива градини още навремето ... и то не един или двама.
18
15
 
12
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 7 години
Гледам една редица от пикльовци в коментарите оплюва майката. Г-да, тази жена е майка на 4-ри деца! Колко са майките в България, осмелили се да създадът 4-ри деца? Да, знам, има и с по 9-вет и се налага ние да им помагаме, като им събираме помощи, а "държавата" абсолютно нехае, че те съществуват! А,с ега да ги видя ГЕРБ с оня законопроект за "работещите майки". Ясно се вижда вече, какво цели той! Еничарство! Детето бива откъснато от семейството и майка си на ранна възраст и гледано от "социално служби" и "приемни семейства". Това е престъпление срещу Българският народ, демократична форма на ду
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това е лекар ??!??!?
16
1
 
11
 
! Отговори
mimoza преди 7 години
Do jenДа. Води го в понеделник сутринта и го взима в петък вечерта, евентуално....
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да оставиш на 40градуса жега едно бебе.
14
4
 
31
 
! Отговори
jen преди 7 години
седмична ясла - какво е това?! по цяла седмица не си взима детето ли?! Баси хората
13
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 4 деца ............... явно е много дашна а и за контрацептиви определено не е чувала.Ако беше при соца тая до сега да я бяха тикнали в затвора.А представяте ли си колко хора е уморила заради "лекарска грешка"?!
12
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тая психично боланата се "води" лекар и ви "лекува".......ХА-ХА-ХАПроблема е че сигурно половоната докторя в Бг са такива.
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пази Господ тази да ти е личен лекар...
10
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лекарката - майка да иде при истински лекар да я освидетелства. След като постоянно си зарязва децата в автомобила, а другите 3 ги е разхвърляла на други да ги гледат, значи нещо и хлопа дъската
9
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При 32 градуса навън, в колата стават 50. Тази е направо за затвор! Личен лекар?!