От днес Варна вече си има четирима нови почетни граждани

След ожесточени дебати Общинският съвет прие предложенията
4
От днес Варна вече си има четирима нови почетни граждани
Снимка: Черно море

На днешната 10-а сесия на Общинския съвет на Варна за почетни граждани бяха обявени художникът и педагог Радко Мурзов, специалистът по инженерна инфраструктура Димчо Димов, компютърният експерт Артур Кордон (за постиженията му в областта на астрономията) и диригентът и музикален педагог маестро Борислав Иванов за приноса му в развитието на оперното изкуство, предава Информационна Агенция "Черно Море".

В дебатите обстановката се понажежи, но председателят на ОбС - Варна, Тодор Балабанов успокои страстите, като сложи край на обсъжданията с обявяване на режим на гласуване.

Веднага след това се оказа, че тъкачката – многомашинничка Маруся Тодорова не събира необходимите гласове (само 23 "за") за Почетен гражданин. Това беше потвърдено след 2 последователни вота.

Спортистът и треньор по борба Керан Михалев също няма да вземе ключовете на Варна. За него гласуваха 24 общински съветници.
 
Това бяха и двете най-спорни кандидатури, които предизвикаха бурна реакция сред съветниците. Те обаче не бяха одобрени.

С почетен знак "За заслуги към Варна" - златен ще бъдат удостоени Екатерина Чешмеджиева – балет майстор, Ламбрин Сотиров – издател и читалищен деец, Свилен Стоянов – актьор и театрален педагог, Росен Донев – фотограф и Арсений Арсов – тенор. Наградите ще бъдат връчени на празника на Варна – 15 август.

Всичко за Варна и региона четете в Черно море

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ВарнаПочетни граждани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В петел.варна пише друго, но нали сте водещи
1
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
бре имало и умни варненци, ченгесарката многомашинничка отпада