Вариш лютеница пред блока – 500 лв. глоба

20 лв. ще броят пастирите в гробищата на Девня
4 авг 2016 08:40,
28
Вариш лютеница пред блока – 500 лв. глоба
Снимка: архив, Bulphoto

Който системно пали огън пред блока, за да си вари буркани за зимнина, ще бъде санкциониран с половин хилядарка. Това гласи актуализираната Наредба за обществения ред в Девня.

Тя е приета още през 2004 г., но оттогава досега никога не е била "ремонтирана", съобщават от пресслужбата на общината.

Ако футболен запалянко е решил да изрисува инициалите на любимия си отбор на фасадата на кварталното училище или читалище, ще плаща глоба от 500 лв. на общината, разказва "Труд".

Но ако пастир вкара овцете си на паша в гробищния парк, може да му се размине с 20 лева. Толкова ще отнесат и нарушителите на чистотота, свикнали да си хвърлят фасовете , където им падне или да люпят семки на улицата.

"Всеки трябва да си знае правомощията, но и отговорностите", категоричен е кметът на Девня Свилен Шитов, по чието предложение мнозинството в местния парламент гласува промените в Наредбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
И социализЪмЪт, и демокрацията на България, в битово и финансово отношение ме държат в положението на Германия след Първата война от 18-та до към 1930 година Тогава германците са започнали да практикуват домашното консервиране на всичко годно за ядене.Много нашенци са на моето дередже. Варят си, и компоти, и лютеница, даже и ракия. Ако имат достатъчно валута -ще ли се трепят - ей го на Супермаркета??! В Каталуня литър олио = 0.75 евро, у нас 2лева и 10 стотинки. Как сте Шитов, деньги есть ??
20
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
След като пребори контрабандата,дойде ред и на лютеницата ,за да се пълни държавния бюджет,сегашното правителство.
19
0
 
1
 
! Отговори
Bay Ivan преди 7 години
Ima mnogo hora koito si praveha lyutenitza pred panelniya blok,a sega sa v parlamenta.Moje bi ot tyah idvat tiya razporedbi zastoto veche zabogatyaha.
18
2
 
5
 
! Отговори
Велизарий преди 7 години
,,В устието на Дунав пристигна едно диво племе, което се препитава чрез война, краде, отвлича, пали, унищожава, кладе огньове и върши край тях всякакви гнусотии - от клане на коне и кучета, до варене и печене на всякакви варварски гнусотии...''.
17
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това варене на лютеници, ракии, компоти и кланета и раздаване на разни мазни корбани е варварщина в средата на 21 век. Нормалният бял човек не се занимава с такива жестокости, а просто се напазарува луксозно, отиде на заведение, чистичко, приятно, любовно, феерично, благородно и културно. Всичко се предлага в красиви лъскави опаковки и амбалажи, те ще се опушват в тази жега чрез езически обреди и традиции.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слаба им е наредбата. Трябва да напишат - Лютеница може да се вари на определените за това места с Наредба No xxxxx. От 1 Юни до 31 октомври. То не може така всеки да си вари бурканите когато и където му скимне. Ред трябва да има.
15
2
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
А кога ще забранят гледането на кокошки в блоковете в Столицата?
14
5
 
10
 
! Отговори
Би преди 7 години
А тези, които си мият терасите върху главите на минаващите? Това най - много ме дразни и няма как да им обясниш, че не е правилно, защото на село какви ти блокове и кой да ги възпита.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А селяните, които режат дърва пред блоковете с часове и живеят като излезли от гората, кога ще бъдат глобявани?
12
0
 
32
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
500 лв глоба за всяка лъжа казана от депутат.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да .можем да спретнем един рекорд на Гинес по най масово варене на лютеница.Остава да уточним мястото пред или зад блока.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че кой вече го прави? Които държат на домашно приготвеното имат села, даже и продуктите си произвеждат сами, а който го мързи - има богат избор от магазини. Някои хора са застинали в 2004- та.
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Граждански протест да си защитим правото да бъркаме лютеница свободно.
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз вяря зад блока, там може
7
13
 
35
 
! Отговори
азз преди 7 години
Няма да спрете баба ми да прави лютеница от вън. Да не би да искате да купуваме ГМО от Лидла или Карфура. Не, не сте познали. Ще пали огън и ще прави каквото си иска баба ми. А вие *** яжте ГМО-то на Европа. ..
6
0
 
35
 
! Отговори
Владиславово преди 7 години
Нека първо да санкционират скандинавците, чиито коне пасат около блоковете и редовно създават предпоставки за тежки ПТП та . Не ми се мисли какво ще се случи ако някой се тресне с 50 кмч в 400 кг кон !
5
2
 
25
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До gost. То да дадеш 2 лв ама да е поне качествено, а то пълен ***. За лютениците да не говорим, че няма една която да е истинска. Е как няма да си правят хората.
4
4
 
20
 
! Отговори
gost преди 7 години
Поредната безсмислена глупост че които няма села де да си прави компотите *** тия явно не правят те купуват как да дам два лева за компот *** от пикадили
3
0
 
32
 
! Отговори
Shark преди 7 години
А който си пасе конете в район на Университета, както става в Пловдив на няколко пъти, за него каква глоба е предвидена. Или тези конепасци са под закрилата на управницитие и престъпните НПО-та и могат да си правят каквото искат. ТАКА ЛИ???
2
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой луд ще вари пред блока?Всички нормални лютеницобъркачи варят .зад блока!