Граден с европари подлез се срина по български

Русенските строители гонели срокове за изпълнението му
9 авг 2016 09:14,
79
Граден с европари подлез се срина по български
Снимка: bTV

Само осем месеца след откриването на новоизграден подлез в Русе, облицовката пада от стените, застрашавайки минувачите.

Подобни проблеми е имало в три от общо шестте тунела на новото кръгово кръстовище в центъра на Русе.

Не като след, а като пред ремонт – така изглежда единият от подлезите на кръговото, което се смята за най-модерното съоръжение в Русе за последните десетилетия. Оттук ежедневно минават стотици хора, които се притесняват от падащите плочи в тунела.

Кирил Кирилов работи в строителния бранш и смята, че най-вероятно не е спазена технологията на изпълнение.

"Такова нещо не може да се случи за толкова кратък период от време, просто нещата са некачествено изпълнени… Така са направени, че като ги бутнеш и падат. Гонят срокове, то излиза после двойна работа и се оскъпява крайната цена вече", твърди той пред bTV.

От общината не крият, че за трети път се налага ремонт на облицовъчните плочи. Причината - действително съкратените срокове, в което е трябвало да бъде приключен проектът, който е по европейска програма.

"Всички работеха на максимална степен, а може да се каже, че за този обект се работеше денонощно. При такова екстремално изграждане и приключване на строителните работи в неподходящо време, може да се получат някои забележки, някои недостатъци", обяснява зам.-кметът по строителството Димитър Наков.

Тъй като обектът е в петгодишен гаранционен срок, ремонтът сега ще е изцяло за сметка на фирмата изпълнител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
28
 
! Отговори
крадци преди 7 години
Идват нови избори трябват пари,ще има още обществени поръчки за разплащане на спонсорство.
38
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде лепят и санират по този калпав начин. Мац по едно "кюфте" и пляс на стената.Плочка се лепи като се намаже ЦЯЛАТА с мат'риял, като филия с краве масло.
37
1
 
32
 
! Отговори
да и те преди 7 години
Гарантирана разруха и грабеж от ГЕРБ.
36
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българинчемодан, вакзал, масква
35
2
 
21
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
Очаквайте още много подобни случки с пректи изградени по различни програми от последните 5-6 години. Магистралите няма да издържат дълго и ще имат нужда от ремонти, проекти от Водните цикли ще имат нужда от ремонти и подмяна на тръби, съоръжения във водни басейни, уж направени да предпазват от наводнения и бедствия ....
34
2
 
13
 
! Отговори
Копейкаджия преди 7 години
Ах тези сросоидни плочки.Руская плочка - самая здравая в мире.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кмете, плочките се клатят.И на коча му се клатят, ама не падат.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валяк ,две кофи киреч и 200 лва за майстора и подлеза щеше да свети и блести.за 250 лева подлеза щеше да е готов за ден
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сме виновни ние, а лошия Европейски съюз. Как може да дава пари да направим нещо и да поставя срокове?? Още повече, как може да иска да се върши работата качествено?? И защо иска отчетност?? Не може ли директно да дава пари- много пари, без да търси къде и за какво са изхарчени??О, да...виновни са и САЩ, защото умишлено искат България да е зле...и прави така, че да имаме некадърни строители на подлези...за да ни е гадно :)
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 31А, Герб не са ли част от този народ??!И ако сса по-различни- имат цялата власт, контрола и управлението да променят манталитета на българите, да мониторират и да наказват за подобни грешки.Така че...не разделяй Герб от народа.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цимент арматури па плочки,па технолози па технологии,хаха а горкият подлез имаше нужда само от един КИРЕЧ и щеше да сетне в бяло и да замирише на чистико
28
16
 
13
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
не ти е виновен "гроб" както ги наричаш, ами тъпия нашенски манталитет - всичко да се кара през просото. Вярваш, че ако е друга партия на власт нашенеца ще бъде с друго мислене ли. Нещо дълбоко си се заблудил.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тъй е добре,айде да не пипат повече докат не са убили някой
26
0
 
22
 
! Отговори
Смях през сълзи преди 7 години
- Абе, майсторе, тези плочки, които лепиш, ще паднат, бе...- Ще паднат Га ме няма.
25
1
 
14
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
кой го е правил ли? вси4ки фирми са соффйски,(подставени лица на власт имащите) "печелят всеки, търг, вземат подизпълнител за малка част от сумата (вече "провинциален") и ето резултата...докато са навързани като свински черва ккорумпирани "софиянци" така ще е
24
4
 
24
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Пример накъде ни водят престъпниците от ГРОБ. Предишният кмет на родния ми град Видин беше влязал да асфалтира дори кварталните улици, направи нова и модерна градска градина, откри много нови детски площадки и пр. и пр. А сегашният *** от ГРОБ за почти година управление, буквално не е поставил тухла върху тухла в града. Разкопава се цялото платно на дадена улица в града и се засипва с трошен камък, без изобщо да се асфалтира. Очаквам в края на мандата Община Видин да е фалирала!
23
0
 
19
 
! Отговори
М преди 7 години
Не е важно с какви пари, а кой и как го е правил този подлез! Не мисля, че има нещо изненадващо във всичко това.
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този общинар трябва да бъде линчуван от гражданите на Русе - да нарече снизходително въпросния недопустим, тотален гаф "някои забележки, някои недостатъци" е скандално изпл юване в лицата русенци!
21
5
 
22
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Откога престъпниците и българоубийците от ГРОБ /Гамени за Разбойническо Ограбване на България/ станаха българи?!Подлезът се е сринал типично по герберски, както се сриват пътища, сгради и цялата държава. Жалка и тъжна герберска картинка!
20
2
 
28
 
! Отговори
Данко преди 7 години
видими резултати