Мигрант мъртъв на браздата с Турция. Бит ли е?

Германско НПО вади новината, Гранична полиция не коментира
Обновена: 10 авг 2016 13:43 | 10 авг 2016 10:22,
187
Мигрант мъртъв на браздата с Турция. Бит ли е?
Снимка: Reuters

За смъртен случай на границата с Турция съобщи на сайта си германската правозащитна неправителствена организация - Border Monitoring Bulgaria (BMB).

Случаят е от края на миналия месец, когато в близост до граничната линия, но от турска страна, е намерен трупът на 28-годишния Реза Хасани от Иран, който е бил в неизвестност от 18 дни.

Информацията е потвърдена от няколко турски сайта пред "Сега", включително и от Анадолската информационна агенция.

Според местната полиция трупът е намерен в гориста местност край турския град Къркларели. Градът, чието старо име е Лозенград, се намира в западното подножие на Странджа, близо до границата с България.

След направената аутопсия е установено, че Хасани не е ял пет дни и е умрял от глад, съобщиха турските медии.

Неправителствената организация обаче цитира свои източници, според които иранецът е бит на границата с България и заедно с негов приятел е бил върнат на турска територия. След изтласкването обратно Хасани не е могъл да се движи и е бил без телефон и храна, което е довело до смъртта му.

От българската Гранична полиция заявиха, че няма да коментират случая, защото нямали официална информация от Турция. Не е ясно кой е изтласкал азиатеца - полицаи или доброволци, които патрулират незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да си беше седял в сирия
21
27
 
3
 
! Отговори
21 Век преди 7 години
Колко си ***, Българино....Неандерталци!
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Окъде на кеде пък мигрант,тоз да не е птица да идва само за лятото ?Това си е ислямизирана тарамбука ***,единствените допирни точки с човека им са начина на ихожане по нужда
19
1
 
8
 
! Отговори
не трий! преди 7 години
ето ви линк за новината за сириеца, призоваващ от Брюксел за клането на всички християни в името на Аллах:foxnews/world/2016/08/10/manhunt-for-belgian-teen-jihadi-who-called-for-extermination-christians.html
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До питащаТова очудва ли те?
17
0
 
31
 
! Отговори
Тъпанари преди 7 години
И бабите и дядовците ни не ядат по 5 дни, ама и не избиват друговерци, нали?!
16
0
 
24
 
! Отговори
Нещо в новината не преди 7 години
ми се връзва и то е: "...След направената аутопсия е установено, че Хасани не е ял пет дни и е умрял от глад, съобщиха турските медии..."Ако от 5 дни гладуване се умираше, смъртността в света трябваше да доминира и нямаше да гоним популация от 8 млрд през 2020-та. Защото по различни данни при население от 7 млрд, близо 1/7 гладуват всеки ден и са подложени на системно недохранване. Така че, ... има нещо гнило в Дания!
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1. Как пък са разбрали, че не е ял пет дни!?2. "След изтласкването обратно Хасани не е могъл да се движи и е бил без телефон и храна, което е довело до смъртта му" - това не мога да коментирам, Злате, само ти си знаеш какво си искал да кажеш ...3. Не забравяте винаги да носите телефона си с вас, това ще предотврати риска да умрете от глад!!!
14
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17Чакай аз да ти обясня . Няма как да казваш на някой неверник , след като твоето не е религия . Мохамед не е чудотворец , не е и пророк , следователно , драсканиците му не са нищо повече от идеология . Нарежда се рамо до рамо до хора като Маркс и Енгелс. Само дето те не са егоцентрици и шизофреници !
13
1
 
53
 
! Отговори
питаща преди 7 години
Господа списващи днеса, живо ме интересува защо и ред не написахте за "15 годишния" сириец, който е арестуван в Брюксел снощи, защото зове от всички социални медии най-директно и неприкрито за джихад и заколване на всички християни? Слагам "15 годишния" в кавички, защото това е новата схема на тореризма в Европа - мюслюманските главорези, извършили кощунствени актове на изнасилвания и кланета биват обявявани за малолетни, без оглед на това на колко години са всъщност! Така ги пази "закона"!
12
14
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
защо се обиждаш тази дума е много стара дума хората 500 години са ви следяли характерите и затова са ви измислили тази думичка знаеш ли смисъла ако не ще ти обесня
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз нещата ги виждам по съвсем друг начин - тръгнал да се разхожда из горите, изгубил се и загинал. Нещастен случай, който се случва често на пътешественици и планинари.На тея, дето се дижат по нормални пътища подобни неща не се случват.А подобни НПО-та, дето се финансират незнайно от къде трябва да бъдат обявени за незаконни. От къде да знам, че тая ВМВ не е финансирана от ислямска държава или алкаида?
10
2
 
43
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Германската "Border Monitoring Bulgaria"......Ало ДС ли е? Спите ли?Предлагам да направим Border Monitoring Germany и да раздаваме гранати на границата на мигрантите хем ще им е по-лесно хем фабриките за оръжия в България ще печелят.
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе могат да дадат 5-6 000 евро на трафикантите да си купят билет за самолет , по- евтино ще им излезе , няма да ги бият , а и по - бързо ще стигнат . *** няма да я има драмата .... ! Драма qeens
8
19
 
5
 
! Отговори
гафур преди 7 години
нас гафурите биеха ли ни на времето като пресичахме границите само само да отидем в германия спомняте си ги тези времена нали
7
2
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кофти наистина, ама цивилизованите хора, като тръгнат за други държави, минават през КПП-тата, а не през храсталаци и шубраци... Ами ако носеше в раницата си експлозиви и беше успял да мине, по-добре ли щеше да е?
6
4
 
79
 
! Отговори
Бъргарка преди 7 години
Естествено, че ще бъде изтласкан. Той е нарушител на границата. Ако е бежанец да мине през КПП-то и да помоли за правна закрила! И що за немска организация ., която ще следи българската граница? Да си гледат техните араби и да не се месят в работите на сувурена държава - макар, че отдавна не сме такава...
5
4
 
55
 
! Отговори
gtf преди 7 години
ае вече стига с тези съчинения без картинка, не може така да се обвинява на посоки. Аз бих дал правозащитната организация на съд за клевета.
4
17
 
4
 
! Отговори
гафур преди 7 години
гафурите бият не прощават
3
4
 
56
 
! Отговори
Момо преди 7 години
"Border Monitoring Bulgaria"... Тези като какви се изявяват?