Ром с над 100 провинения заплаши кметица с убийство

Кметицата на котленското Градец е подала жалба в прокуратурата
17 авг 2016 13:07,
42
Ром с над 100 провинения заплаши кметица с убийство
Снимка: flickr

Кметицата на котленското село Градец е подала жалба в прокуратурата, защото е била заплашена с убийство от 18-годишен младеж, съобщи пред журналисти кметицата Ганка Миронска.

Заплахата е била отправена от Стефан Борисов, член на ромска фамилия, която няколко пъти е била изселвана от различни места, заради многобройните си престъпления. В селото започва подписка за повторното изселване на фамилията, известна като "клан Борисови".

18-годишният младеж наскоро е излязъл от трудово-възпитателно училище, като до момента е бил задържан над 100 пъти от полицията, каза за БТА говорителят на ОД на МВР- Сливен Първолета Мандинска. Той влизал системно в къщите на хората и крадял дребни суми и вещи, като заплашвал и обиждал собствениците им.

По думите на Мандинска от полицията не можели да го задържат за повече от 24 часа, защото откраднатите суми били дребни. Вчера младежът е бил отново задържан за хулиганство и престъпление с продължаваш характер.

Кметът на община Котел Коста Каранашев коментира, че проблемът е колкото на общината, толкова и на държавата, като по думите му с децата от малцинствените групи работата трябва да започне от най-малка възраст.

В село Градец живеят близо 5500 души, от които 150 са българи, предимно възрастни хора. Почти всяка къща е била ограбвана многократно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
18
 
! Отговори
Балканец преди 7 години
евроценности
1
1
 
29
 
! Отговори
Момо преди 7 години
А е само на 18...Няма ли някъде из котленския Балкан някоя изкопана дупка за тоя?