Гори още една сграда в Пловдив, пожарът се разрасна*

Евакуират хората, които живеят в района на горящия склад
Обновена: 21 авг 2016 08:32 | 20 авг 2016 23:44,
23
Гори още една сграда в Пловдив, пожарът се разрасна*
Снимка: Dnes.bg

Пожарът в Тютюневия град в Пловдив се разрасна, предаде репортер на Dnes.bg.

Преди минути четвърти по ред склад започна да гори още по-силно. Пламъците стигат на 20 метра над сградите. Небето лумна над улица "Иван Вазов" сякаш е ден.

Пожарникарите се оттеглиха заради опасност от срутване на сградите и увеличиха периметъра на евакуиране.

Чува се пукане и пропадане на етажи. Пламъците са обхванали цялата сградата, а в небето се издигат огнени сажди, които след това падат на земята. Именно те са опасни за пешеходците.

На мястото има стотици хора, които наблюдават невижданата огнена стихия.

Още по темата

"Мирише на нафта... Добре са напоили сградите.", обсъждат наблюдателите на бедствието. "100-годишна сграда - нищо не й се е случвало.", коментират още те.

Продължава гасенето на съседните складове, има опасност огънят да се прехвърли на пета по ред сграда. Това е причината огнеборците да се опитват да локализират огнището и да не позволят и друга сграда да лумне като факел.

"На 60 години съм. Такова нещо не съм виждал!", с ужас добави мъж от тълпата.

Преди минути евакуираха хората, които живеят в къщи в района около горящия склад. Жителите на квартала споделиха, че се страхуват имотите им да не попаднат в обсега на пламъците.

Собствениците на имоти в квартала се обадили на 112, а от там им обяснили, че огнеборците правят всичко по силите си да локализират пожара в зоната на складовете.

Невъзможно било пожарникарите да се приближават, а гасене чрез самолет било опасно в градски зони, близо до хора, обясниха от пожарната.

"Боли ни за паметниците на културата, затова целият град е тук и гледа", заяви младо момиче, съпричастно с участта на пловдивския Тютюнев град.

Хората, наобиколили сградата, са потресени. Горещите изпарения се вдигат във въздуха, искри в двора на близката гимназия.

Целият наличен състав на пожарната е на място.

*Информацията е актуализирана към 00.25 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Васо преди 7 години
В Брюксел да пазят Европарламента.Фрау Меркел, засилете охраната на Райхстага и направете проверка на противопожарните средства. Щото ний сме се запътили към Евразия. Колелото на историята се врЪти.
15
0
 
5
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
Идват избори. Трябва да се разпредели това, що е останало от България, да се разграби онова, което може да докара още пари... Никаква история, никакви културни ценности, никаква цивилизация не могат да застанат на пътя на мутрите с парите и на помагачите им в парламента, държавните органи, общини, кметства...
14
0
 
12
 
! Отговори
КИРО преди 7 години
ТОТЕВ ЗАЩО НЕ Е АРЕСТУВАН ВЕЧЕ,НЯМА ДЪРЖАВА
13
2
 
7
 
! Отговори
истината преди 7 години
ТЕЗИ СКЛАДОВЕ СА НА МУРАВЕЙ РАДЕВ ,КАКТО И ЦЕЛИЯ ПЛОВДИВ БАРАБАР С КМЕТА
12
1
 
10
 
! Отговори
Лисан преди 7 години
Мамин Ваньо ще вдига хотелче.
11
0
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
СЛУЧАЙНИТЕ ПОЖАРИ НА ТОТЕВ БАНЯ,УЧИЛИЩЕ,СКЛАДОВЕ,СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ПРОСТО ПОВЕЧЕ Е СМЪРКАЛ.А ПРОКУРАТУРА ВЕДНАГА СИ ВЗЕЛА ПОЛАГАЕМОТО И ВСИЧКО Е НАРЕД
10
0
 
15
 
! Отговори
z преди 7 години
Това с палежа вече го направиха с още една друга сграда съвсем наблизо до сегашните непосредствено до бетонния мост. Сега на нейно място вече постриха лъскави офиси. Става въпрос за много пари. Уникална локация с огромна площ в центъра на Пловдив.
9
0
 
17
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 7 години
Евала на кмета Тотев, младо момче с амбиции, редовно обмазващ задницата си със смазочни средства. Браво мойто момче, Пловдив достойно ще заеме титлата Европейска столица на Културата. Къс пас ти подадоха,ама и ти се въртиш и нагаждаш да влиза по удобно. Тази история е наша.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Целият наличен състав на пожарната е на място.""... от 112 им обяснили, че огнеборците правят всичко по силите си да локализират пожара в зоната на складовете.""Пожарникарите се оттеглиха заради опасност от срутване на сградите и увеличиха периметъра на евакуиране."
7
14
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Докога некакви *** ще решават какво да правят с имотите си хората.Заради некакви псевдо патриоти,хората са длъжни да си палят сградите.Като толкова им харесват тия складове,да си ги купят.А не да служат само на клошари и наркомани.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРСКАТА НЕОЛИБЕРАЛНА ДЕМОКРАТИЧНА МАФИЯ В ДЕЙСТВИЕБАТЮВУТУ
5
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поръчка, разбира се.Не знам кой е собственик на складовете, но знам, че са дарени на Пловдив от големия българин Димитър Кудоглу - почетен гражданин на града. Кой от днешните "богати бизнесмени" е подарил или направил нещо за града си? Мен ме е срам заради големите българи, срам ме, че днешните "големи" са пълни лай... на.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е отмъщението на собствениците.
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До изчакат "предприемача" да си построи новите сгради и да ги запалят!
2
0
 
50
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Кой плати за пожара ве боклуцииии ???? Една камара къщи с хора има наоколо
1
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Би трябвало да е очевидно кой е подпалвачът... като не мина номерът да го съборят законно, сега го подпалиха!