800 лв. акт за маанета на сватба в училище в Столипиново

Само присъствието на полицаи не позволило да ескалира напрежението
29 сеп 2016 08:44,
20
800 лв. акт за маанета на сватба в училище в Столипиново
Снимка: 24 часа

Акт за 800 лева написаха общински инспектори на сватбари, които спретнали шеметна веселба в двора на СОУ "Найден Геров" в пловдивския квартал "Столипиново". Купонът се вихрел с кючеци и силна музика през нощта, пише "24 часа".

Проверяващите се отзовали на сигнал от съседните блокове, където живеят и българи. Когато отишли към 21,30 часа заварили силна музика и гюбеци. Празнуващите посрещнали инспекторите със закани.

"Само присъствието на полицаи не позволило да ескалира напрежението", разказа шефът на общинския инспекторат Ангел Славов.

Той съобщи, че оплакванията от сватби и тържества на открито в етническите махали в Пловдив валят едно след друго. Това наложило негови служители съвместно с униформени от Шесто РПУ да тръгнат на проверки.

"До момента сме съставили 5 акта за по 500 лева и продължаваме с акциите", категоричен е Славов. Наказания са наложени на сватбари на ул. "Ландос", както и на "Калина" и "Възход".

Маанетата в "Столипиново" били денонощни, въпреки че общинската наредба забранява тържества на открито. Максималната санкция е 1400 лева.

"Гледаме актовете да са в разумни граници, за да има събираемост", посочи шефът на инспектората. Той поясни, че жалби от сватби в Аджисан махала засега няма. Единствено по време на Байрама граждани сигнализирали, че се колят телета директно по улиците.

"Предвиждаме масирани проверки в Шекер махала заради шум, мръсотия и отглеждане на коне. Хората от близкия квартал "Тодор Каблешков" са вдигнали ръце", посочи Славов.

Той показа прясна жалба на живущи, които описват как детската площадка е превърната в сметище. 10-годишно ромче влязло да краде грозде и смокини в близките дворове. Заплашило собствениците, че ще се оплаче на баща му и той щял да им запали къщите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
10
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Проблемът ще се реши от само себе си. Българите ще станат *** и като един етнос ще живеем като в Карибите - ден за ден, весело, безметежно и щастливо. Ден за ден... Ученичките още отсега водят подготовка за тия дни - друсат яки гюбеци под звуците на маанетата, а Ориента присъства дори в сватбените програми! Бабите настойчиво гледат турски сериали по телевизиите и попиват кръшният и весел ориенталски бит на "Малката булка";))))
11
1
 
6
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
*** и плащане на акт? Как ще стане това? Това е все едно от мен да искат да платя нещо, ама няма с кво, нит с движимо, ни с недвижимо имущество. Могат само да вземат ми закърпат гащите;))) След 15-20-сет години такива веселби, съпроводени с клане на животни по улиците, въобще няма да бъдат преследвани от закона. По една проста причина - обучението на етническа толерантност в училищата, ще доведе до това, днешните ученици, тогава вече заели постове в управлението на страната да участват заедно с * в нощните веселби в Столипиново. Проблемът ще се реши от само себе си. Българите ще ста
10
0
 
10
 
! Отговори
Решението преди 7 години
Не актове за парични суми, а за трудодни, които принудително да бъдат отработени от младоженика /педофила/ и тази, която се е маскирала като булка, с надеждата след 9 месеца да се качи на гърба на данъкоплатеца и да си живурка така чак докато излезе от детеродната възраст. Ако е малолетна, нейните родители да отработват.
9
1
 
11
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
Ние ще ги платиме...от нашите данъци, ддс и такси!Ромовете пари не дават, държавата трябва да си събере нейното....значи оставаме ние !
8
0
 
17
 
! Отговори
Край преди 7 години
Балсам за наивни очи. Държавните чиновници се правят че не знаят че ром акт от 25г. НЕ Е ПЛАТИЛ. Пишат и вече готови - работата свършена. Събираемостта е 0. Тия от народното събрание пък закона така го написали че рома с нищо не можеш го стресна. Тия пък от ЕС така им казали да го напишат. Шах и мат. Ще се спука тоя цирей ама дано да се не избием.
7
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а б е колят телета пак крадат смокини и грозде кои ще ви вяра а бе я стига с тези глупости да насъсквате бг срещу махалите-ромите
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Актове! Ха! С това направо изкъртиха миФката!А проверихте ли булката дали има 16 години? Или не се сетихте.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АааааааааааааааххахахаххахахахахахахахаахахахахахахаИ колко от актовете са платени? Ще да са колкото данаците дето са ги платили. Измиване на ръцете. Ми ка няма да дигат гюбек на улицат като им я мият със шампоан, а в тях е смрат,
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи от статията разбрах,че размера на глобата не се определя от това какво е нарушението и дали има рецидив,а от това дали си ц.ъ.р.в.у.л. Само това признание е достатъчно хрантутника да си напусне работното място, а не да ми дреме и да имитира дейност.
3
2
 
39
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Колкото си плащат другите глоби ,толкова ще платят и тази.Всичко на нашия гръб се пише,а очаквам и БХК да се включи.Отчитате само дейност ,не разбирате ли ,че на хората вече им е накипяло и най-малкото нещо може да ги вдигне?
2
2
 
42
 
! Отговори
Пишели преди 7 години
актове...Да се спукаш от смях!Много ми е интересно по какъв начин ще им съберат парите.Всички знаят,че това е мисия невъзможна, но дай да си говорим,за да успокоим тези,които издържат малцинствата!
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалки сте с тези 8-стин лева!