2,4 грама сиренце върху школската лютеничка – за красота!!!

Производителят на сандвичите: Приготвени са по рецепта
Обновена: 7 окт 2016 11:07 | 7 окт 2016 10:52,
121
2,4 грама сиренце върху школската лютеничка – за красота!!!
Снимка: Facebook

Седмици наред възмутени родители споделят във Facebook снимки на "питателни" закуски в училище - сандвич с лютеница и сирене.

Сандвичът обаче е жива подигравка с учениците - количеството лютеница е не повече от чаена лъжица, а бучицата сирене се е озовала в сандвича може би по статистическа грешка.

Още по темата

Родители се чудят и маят - това ли е грижата, която полага държавата за децата и това ли е лелеяната безплатна закуска с 2,4 грама сирене, която се дава на хлапетата в училище от I до IV клас в цялата страна?

За нея държавата отделя на година по 72 лв. на ученик. Това прави по около 50 стотинки на ден за дете.

Производителят на сандвичите коментира, че ги е приготвил по рецепта, описана в задължителен рецептурник "Сборник рецепти за ученическите столове и бюфети".

"Сиренето в тази рецепта е за красота, сложено е за цвят, за да не им е еднообразно на децата", обясни пред bTV проф. Стефка Петрова, главен редактор на рецептурника.

По думите й в изданието има много други рецепти с нормално количество сирене и кашкавал.

"Нормално е в един сандвич да има около 40 гр млечен продукт", уточни проф. Петрова.

Въпрос на контрол и организация е да се предлагат качествени закуски на децата, обяви пък  директорът на 51-во училище в София и съветник на просветния министър Асен Александров.

"В моето училище обсъждаме с родителите рецептите и никога не бихме предложили такъв сандвич", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
БОЙКО преди 7 години
До Анонимен На БОЙКО ФИРМИТЕ!!! ОТ КЪДЕ ЩЕ ПЪЛНЯТ ПАРТИЙНИТЕ КАСИ???
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 112Чакам моето дете, там до градското у-ще, да повърне! ...............Моя страна, моя България, виждани се вече накрая, лютеница ще има в Рая, и ето пак ще дойде любовта!
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ХСИ Инвест" АД, гр. Варна, ул. Тролейна 6. Това пише на сандвича...
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моя страна, моя България. Лакомията се преповтаря. Нашите деца за тях са твария. Мигрантските пък вече изомруд!
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре, кажете ми какво може да се приготви за 50 стотинки на ден?! Каква е тази цена, та за нея и 1 вафла не може да се купи? Естествено, че този "сандвич" ще бъде само от хляб и 1 лъжичка лютеница за боя. След като държавата е оценила, че децата и струват по 50 стотинки, а за имигрантите им се полагало по 1000лв на месец /някъде пишат 1000 евро/ то няма какво да коментираме повече
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се спестява името на "фирмата" и КОЙ е нейния горд "собственик" спечелил "конкурса" на Софийска Община за хранене на Бухенвалд и Освиенцим?! Ще е интересно ако на журналята им стиска да питат и да стигнат до край на тая толкова стара и позната схема на кмет и компания! Да ама НЕ. Някой там давал сандвичи на децата с 2,4 гр. сирене...НЯКОЙ?! ККОЙ е тоя анонимник дето се храни от общинската ясла ? Неговия сандвич с 2,4 гр. сирене и кетчуп ли е????? ОВЦЕЕЕЕЕЕЕЕ
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая рецепта за сандвича,да не би да са я взели от рецептурната книга на Бухенвалд? Борят се със затлъстяването на подрастващите и искат да изглеждат като Бухенвалдски манекени.
85
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 101 Има много лесен начин.. Не раждаш деца като не можеш да им осигуриш добър живот. Хората обаче раждат и после мислят КАК ще го издържам и изуча. Цикъла се повтаря и потретва до отказ.
84
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой бил споделил снимка на сандвич във фейсбук ? а откъде да знам че този сандвич се дава именно на учениците или някой го е пуснал с рекламка отдолу та да събере някой и друг лев ? нали балъците цъкат и споделят като невидели . *** народ ...
83
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителна история. За съжаление има много хора с ниски доходи, които разчитат на тази безплатна храна. В провинцията повечето са с общ семеен доход 600-800 лева, и по-малко, ако един е безработен. Е колко джобни дневно могат да дават хората, например семейство с две деца. 60-70лв ток 20-тина вода, 20 телефон, 300-400 за храна, по левче дневно на дете - 50-тина лева, а дрехи, лекарства, ако щеш сaпун ......... Не дай боже заем да имат. Въобще, страшно е, дива и повсеместна мизерия цари
82
2
 
9
 
! Отговори
месара преди 7 години
абе народе , аз казвам - да живей ЕС , научил ни какво , как , колко и кога да ядем , научил ни как се правят сирене , масло , салам , хляб и др., показал ни че тук, домати , чушки , картофи , лук , чесън и др.не растат , даде ни тоя съюз да имаме право да работим до 70г. възраст , оставиха ни най ниските цени на ток , бензин , хляб и др. , доказаха ни че Е_тата,оцветителите и консервантите не са вредни , а вие тук за некакво сандвичи ми говорите .
81
0
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 7 години
Тва не е причина да хранят децата с такива псевдо сандвичи. За всичко друго може да има пари а за децата не. В крайна сметка родителите са тези които трябва да се погрижат детето да се храни качествено докато е навън от дома
80
1
 
19
 
! Отговори
някой преди 7 години
Не виждам причина за недоволство - така е в държавите от Третия свят, а ние дори по доходи сме под някои от тях.Тези безплатни закуски са изкривена загриженост за децата, граничеща с цинизъм.По-добре е да ги спрат - за децата ще бъде по-здравословно, защото в тези толкова евтини закуски няма нищо полезно, а само вредни храни с ниско качество.За подрастващия организъм е по-добре без закуска, отколкото храненето им с ***.
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ще е да научим, дали има такива проблеми с храната в най-скъпите частни училища, каквито вече се появиха и у нас?
78
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
а г-жа професорката, такъв ли сандвич си прави за закуска? или някой от другите, със синия кренвирш, примерно, пак от рецептурника? нали го е прочела целия при редакцията?!
77
2
 
4
 
! Отговори
Питам преди 7 години
До Анонимен 77 А ти като беше на масата с Цачева, що не си похапна здраво.? Нали си от гладните ?
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 78Що не се гръмнеш изедник такъв?
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 91 Що бе , на мен пък демокрацията ми харесва ? Защо смяташ че в твоето мнение е истината ?
74
0
 
5
 
! Отговори
месара преди 7 години
абе добре че грамажа е толко малко , че с това " истинско " сирене ше си изтровиме децата - не че с другите храни не ги и не се тровим де !!!
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато само драскаш по форуми, дотогава :)Аман от форумни революционери.