След имотна измама – врачанско семейство на улицата

Ром подмамил баба да му даде пълномощно и продал жилището
10 окт 2016 07:14,
19
След имотна измама – врачанско семейство на улицата
Снимка: архив, Булфото

Семейство от Враца стана жертва на имотна измама и остана без дом. Съдия изпълнител, със съдействието на полицията буквално изхвърли на улицата 80-годишната Йонка Личева и сина й Цоло.

Акцията се провела в четвъртък и двамата изкарали цяла нощ в студа навън, за да пазят багажа си, който бил изнесен от носачи, разказва пред "Монитор" съседката им Люси Стубленска.

Пред комшиите си синът разказал, че животът им се сринал след като преди години майка му била блъсната от кола и пострадала тежко. Тогава ром се възползвал, че имали нужда от пари и подмамил възрастната жена да му подпише пълномощно, с което той ще продаде 3-стайния й апартамент на централната улица "Поп Богомил" за 26 000 лева.

С документа мошеникът успял да осъществи сделката при местен нотариус, но болната пенсионерка не видяла и стотинка. Така се стигнало до насилственото извеждане на майката и сина от дома им.

По сигнал на съседи обаче в петък при премръзналите несретници пристигнали секретарят на общината Нина Дакева и екип от Центъра за временно настаняване. Йонка и Цоло веднага били настанени в центъра.

"Помогнахме им да си вземат някои неща, изхвърлени от жилището, защото не може човек да напусне дома си без спомен", разкри съседката Люси. Веднага след това била изпратена боклучарка, която закарала покъщнината на сметището.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ahaaa преди 7 години
Astiga de.... babata e prosta a sina?????
11
0
 
0
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
До Жоро:айде да те видим ти като станеш пенсионер, какво ще приказваш... Повечето пенсионери не са глупави, просто са наивни и доверчиви расли в едни по-различни времена!!! Това, че ти си решил нещо за живота на другите не значи, че си прав. Като станеш на 50-60-70 и като почне да те боли всичко, да те видим колко ще си отворен!!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Петко преди 7 години
...и такива изкукуригали бабички и старци ходят да гласуват ?!
9
2
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Ето за това на пенсионерите не трябва да им е разрешено да взимат важни решения, камо ли да гласуват. Всички пенсионери трябва да придобиват статут на не-пълнолетни и само с придрожител.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12За кое не са прави? Имало е уговорка жената да получи пари от сделката, вероятно не пълната стойност на жилището, но не малка сума. Ако въпросния е платил сумата, би следвало да има документ за това - 26000 задължително се изплащат по банкова сметка, а не кеш. Така че точно за това имат нужда от адвокат, за глупостта на бабата - без коментар.
7
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупавото българско население си заслужава съдбата на 100%.
6
3
 
33
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Всеки знае, че това е неморално и е престъпление. Но като хорицата нямат средства да си търсят правата в Съда остават бездомни.Това е трагедията на неолибералната, корумпирана, дясна, пазарнофундаментална, фасадна Демокрация => всеки прави каквито си иска престъпления, всичко е тотално разградено и се чака Съдът да произнесе някакво право, ако изобщо човек има средства да задвижи правната машина.Бананова Република на н-та степен!
5
4
 
31
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Човешките трагедии не свършват в нашата неолиберална, пазарнофундаментална, либертарианска, дясна, асоциална, анархокапиталистическа *** по англосаксонски образец.Тези хорица нямат стотинка да си платят на адвокати. Ето, великата съдебна реформа на СДСто.
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е сега като поседи в дъжда ще и дойде акъла в главата.
3
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И искате с толкова глупаво население да правите референдуми... вие луди ли сте?
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От ром пари?
1
20
 
9
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Бойко пак ли ти си виновен за глупостта на народа.