Мъж пострада при пожар в Антоново

Огънят е тръгнал от теч на печка на пропан-бутан
18 окт 2016 11:52, Красимир Ангелов
0
Мъж пострада при пожар в Антоново
Снимка: Булфото, архив

56-годишен мъж е пострадал при пожар в общежитие в град Антоново, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 17 октомври, в 20:19 часа, на тел. 112 е получен сигнал за възникнал инцидент в стая на общежитие в Антоново, предизвикан от неправилно ползване на отоплителна печка на пропан-бутан.

Установено е, че се е получил теч на пропан-бутан в стаята вследствие на недобре затворен редуцил-вентил. Вследствие на огъня е пострадал 56-годишен наемател на стаята, който е получил изгаряния от първа степен, и е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ на МБАЛ - Търговище.

От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и зашита на населението" напомнят на гражданите на областта, че е необходимо стриктно да се спазват изискванията за пожарна безопасност при използване на отоплителни и нагревателни уреди по време на предстоящия отоплителен сезон, когато по правило се увеличават рисковете от пожари в домове и офиси, предизвикани от неправилно използване на такива уреди.

Когато в бита се използват конкретно уреди за газ пропан-бутан, трябва преди това съдовете под налягане да бъдат изпитани в лицензиран сервиз.

Необходимо е също задействащите бутилките клапани да са изправни и при поставяне на бутилката да прилягат върху изпускателя й без усилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари