BG бизнес: Внасят чифт обувки за левче, продават ни ги за 100

Данъчните погнаха софийска фирма за крупна измама
21 окт 2016 07:23,
36
BG бизнес: Внасят чифт обувки за левче, продават ни ги за 100
Снимка: архив, Ройтерс

Звеното за фискален контрол на НАП денонощно следи по границите на страната целия стоков поток на китайските и турски карго товари, съобщиха от приходната агенция.

Още по темата

Всяка доставка се проверява от приходното ведомство, като в рисковите случаи камионите се пломбират и стоката се разтоварва в присъствието на данъчен. След това ревизори на НАП проследяват цялата верига на препродажби на стоките, с което се гарантира, че се плащат дължимите данъци за разликата между обявяваната при вноса минимална стойност - често под 1 лв. за чифт обувки, до реалната цена на пазара, която в повечето случаи е над 100 лв.

Екипи на Националната агенция за приходите и МВР, под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП, разследват софийска фирма по подозрения за съпричастност към схема за злоупотреба с ДДС, разказва Стандард.

Близо 80 000 чифта обувки, със занижена митническа стойност и произход Китай, са внесени в страната под специфичен митнически режим 42, оформен в Гърция. Този режим позволява в случаите, в които стока, произведена извън ЕС, влиза на територията на съюза в една държава членка, но е предназначена за друга страна от общността, ДДС да се внесе в държавата, където стоките ще се потребяват. Тази възможност се използва често за данъчни злоупотреби в последните години, съобщават от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: обувкифирмаНАПбизнес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
14
 
! Отговори
аз преди 7 години
До optimist-----------------------------------Така е! Преди 5 г на пъпа на Амстердам си купих боти за 60 евро! Като се върнах в София ги видях същите в Ст.град за 150 лв!
10
3
 
13
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Тук в опит да изглеждаш достоверен си ползвал масово големи букви, НО....! Това което пишеш не е вярно за етикетите, а за цените пък съвсем не можеш да говориш защото си все толкова запознат! Освен платената цена за стока в някаква валута има и ред други добавки свързани с политико икономическата обстановка! Тогава България продаваше евтини зеленчуци в консерва а получаваше евтини изтребители! Ха сега си продавай скъпите консерви та си купи скъпи изтребители! Проста сметка , без големи букви!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не винаги са българските търговци. Често китайците продават стоката на нормална цена, а пишат фалшива фактура със силно занижена, защото и самите те плащат някакви такси при износа. Знам за някой, който си поръчал ботуши от Китай за 250 долара, получил си ги същите, но на фактурата пишело 30. Обувките със сигурност не струват един лев, а ако струват, си личи, и едва ли някой ще се излъже да ги купи за сто.
8
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 3 НЕ САМО ОБУВКИ И СИРЕНЕ ВИНО, КОНСЕРВИ РУСИЯ ТОГАВА СССР. ВСИМАШЕ ВСИЧКО НА БЕЗЦЕНИЦА ОТ БЪЛГАРИЯ И ПРОМЕНЯШЕ ЕТИКЕТА ЧЕ Е ИЗРАБОТЕНО ПРИ ТЯХ. ТАКА БЪЛГАРИНА В ПРОИЗВОДСТВЕНИЯ КОЛЕКТИВ СИ ОСТАВАШЕ ВИНАГИ ИЗИГРАН.
7
2
 
18
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Да бе,само в България се продават китайски стоки и никъде другаде по света.Тяхното свръх производство само ние го консумираме,пък ти баровец се обличаш само с маркови дрехи...На какъв се направи?
6
8
 
26
 
! Отговори
optimist преди 7 години
Ехе, добро утро :) Аз от години пазарувам дрехи, обувки и техника само от Западна Европа. Много от стоките са по-евтини, а качеството по-добро. Например наскоро си взех кожено яке за 200 лв. от Англия, тук в мола е 699 лв. същото...
5
2
 
20
 
! Отговори
NZ преди 7 години
Тази фирма не е била от "нашите"
4
2
 
18
 
! Отговори
кико преди 7 години
Пак са пуснали лъжи. Щом е минала през Гърция стойноста е приета. Данъчните не могат да съберат данъци на 99лв.
3
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По соца от Германия си купувахме български обувки на два пъти по-ниска цена отколкото в Бг.
2
4
 
69
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Забележете, проблема не е, че правят по 9000% печалба, а че не плащат данъците. *** да си ги друсат както си искат, само да не бъркат на Тиквата в джоба!
1
3
 
48
 
! Отговори
Шоу преди 7 години
Сега ли се сетиха,те Китайците изпраха и откраднаха милиони изкупиха половината кв.Надежда а тези сега се сетиха,само правят театър.....