Девет непълнолетни майки родиха за месец в Стара Загора

Има 7 сигнала за непълнолетни, живеещи на семейни начала
20
Девет непълнолетни майки родиха за месец в Стара Загора
Снимка: архив, БулФото

Общо девет деца са родени през месец септември от непълнолетни майки в Стара Загора, съобщават от Дирекция "Социално подпомагане".

От началото на годината досега са постъпили 541 сигнала за деца в риск. Само за септември те са 60.

Шест сигнали са постъпили за дете, останало без родителска грижа, пет за упражнено насилие над дете, девет за неглижиране на дете, два сигнала за деца с противообществени прояви.

Седем са сигналите за непълнолетни, които живеят на семейни начала. Пет са сигналите за деца, които живеят с отсъстващ родител. Едно дете е настанено в специализирани институция.

През септември 2016 г. са издадени 15 заповеди за предприемане на мярка за закрила на дете или за реинтеграция на дете в биологичното семейство.

В Стара Загора има утвърдени 33 приемни семейства, в които има настанени 31 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо има детски за майки под 18 години? Защо не им се отнемат децата принудително? Защо "традициите" на едно привилегировано малцинство се толерират?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето идват новите работници за бизнеса
11
0
 
2
 
! Отговори
Омръзна ми преди 7 години
от ПОЛИТИЧЕСКА КОРЕКТНОСТ, Веселина !
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно и 9-те случая са с майки и бащи от тези "деца", на които Кунева-Пръмова иска да дава по 30 евро
9
0
 
18
 
! Отговори
До 8 от МММ преди 7 години
За какво сексуално обучение говориш? Стратегията им е да раждат повече деца. Могат само да се ограмотят и да нямат изпусната година....Повече деца, повече помощи, повече просяци, повече ***, повече пари при избори, повече гласоподавателна мощ....Какво се заблуждавате? Никой не иска да пипа нищо...Една мисъл е подходяща по тази тема. Попитали древен мъдрец: Старче, докога ще чакаме да се оправим? А той отговорил: Ако ще чакате, ще е дълго...Революция трябва!
8
0
 
8
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Ами нормално да са повече. Това е вече второ поколение.
7
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ето защо трябва да се образоват не само в училище, но и сексуално! И не да им дават пари, за да си купуват ***, но да ги задължат да учат!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнгелИ да бъдат заведени дела, санкциите трябва да са само в една форма - принудителен труд!Иначе, всичко друго е бошлаф - забележки, порицания, разговори с психолози /на които ние плащаме/, условни присъди, само в краен случай - ефективна присъда, което означава "лежане" на топло на пълна издръжка за наша сметка!
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко пари ще се измъкнат от джоба на данъкоплатците, за да се плаща на тези 33 приемни семейства?Настанените в тях деца имат ли родители? Ако тези родители са живи и в трудоспособна възраст, да отработват сумите, давани на приемните семейства за отглеждане на децата им!
4
0
 
30
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Колко дела заведени има за изброените събития?
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БХК, осигурихте ли вече стипендии за майките ? не забравяйте и за бебетата /ако не ги хвърлят в дет.дом /,отрано да ги стимулирате да учат в бъдеще.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Урррррра, да са ни живи и здрави, до 11-12 години внуци да дочакат, соколчета мили. Не ни трябват мигранти, ремонтирането на генофонда вече върви с пълна пара.
1
0
 
37
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 7 години
Къде е държавата ? Съд, затвор........... В закона е записано.