Държавниците и демокрацията: Говори дядо Васил от с. Българин

74-годишният мъж намира как да дарява дори със скромната си пенсия
Обновена: 6 ное 2016 09:25 | 6 ное 2016 09:25,
38
Държавниците и демокрацията: Говори дядо Васил от с. Българин
Снимка: Bulgaria ON AIR

Запознайте се с дядо Васил - истинският българин от село Българин, който вади пари от собствения си джоб, за да пази паметта на дедите ни.

Още по темата

74-годишният дядо Васил признава, че се вълнува от политика, но не намира смисъл от президентския вот. Той смята, че след идването на демокрацията България не е имала истински държавник.

"За мене е така - гледат да взимат заплати и това е", посочва дядо Васил.

"Какво може да направи един президент? Трябва да му се дадат права, да може да направи нещо, а нашите президенти нищо не правят... засега", посочва патриотът от с. Българин.

И макар да определя бъдещето на родината си като мрачно и сиво, 74-годишният патриот от село Българин е убеден, че ще продължава да върши работата на държавата. Именно затова, докато има сили, той ще отделя пари от скромната си пенсия, за да поддържа историята на малкото харманлийско село.

"За черквата помагам, тука пазар направих и тоя парк тука направих", споделя дядо Васил пред Bulgaria ON AIR.

Съвсем наскоро дава 2000 лева за паметна плоча на загиналите във войни жители на селото: "Една крава и едно теле продадох и направих тая плоча. Я ги задържах парите у мене си и викам тези пари са за този паметник."

"Бе, кога искаш да направиш нещо намират се пари. Зависи от хората - който милее за тази родина, за това отечество, може да направи нещо. Който не милее нищо не прави, той търси само да граби", отсича дядо Васил.

Целият репортаж вижте във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Schutzstafell преди 7 години
Проблема е че това са кърлрежи. 99% *** като пън. Мързеливи. Със 20 чавета. И всички са им длъжни. Е не са. Пещите стоят. Колоната ще води меркел.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е дядото. Вземат заплати и това е цялата им работа.
6
2
 
7
 
! Отговори
майкъла преди 7 години
До Ха ха хаАбе гостоприемен, колко да е гостоприемен българския народ. Май е избирателно гостоприемен. За англичаните хора се играят, пити се правят, народни носии се обличат, а за бежанците гостоприемството нещо се изпари изведнъж.
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не казвам да пускат на юруш всякакви шебеци и кьопеци.Казвам само за качествените бежанци да ги заселват, дето ще работят, интегрират...
4
14
 
9
 
! Отговори
от западна Европа преди 7 години
Ами ако милее за българският народ да не харчи излишни пари за паметници ,а да създаде ферма ,да назначи работници и да им плаща достойно за да не бягат като мене в западна Европа ! На такива хора казвам ,че милеят за българския народ ,а не на хора харчещи пари за паметници , а ако създадат селскостопанска ферма и назначат някой на работа да се стремят да му одерат кожата !
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам българите-емигранти да са тръгнали да се връщат.Не виждам знаци за повишаване на раждаемостта.Следователно, не виждам като как нашият топящ се народ може да прескочи трапа.Виждам само празни села и градове.Виждам в интеграцията на бежанци, единствен шанс за спасениеот това, да споделим съдбата на шумери и вавилонци.А те поне в историята са останали...
2
7
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Когато промитите евроатлантически мозъци се опитват да ми обясняват, че нямало никакво значение какъв ще е етническия състав на населението на България нека да си спомнят за този дядо. Истински етнически българин ! Носещ старите български добродетели. Такива бяха болшинството не казвам всички българи преди години.Българинът е състрадателен, родолюбив, честен, трудолюбив и гостоприемен по природа.Такива бяха моите дядовци и баби живели през миналия век.Затова съм против глобализацията !
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на този дядо!