Стряскащо: Над 200 хиляди случая на анорексия и булимия у нас

Толкова са регистрираните случаи за последните 2 г.
12 ное 2016 15:16, Петя Славова
14
Стряскащо: Над 200 хиляди случая на анорексия и булимия у нас
Снимка: архив, Булфото

Над 200 000 случая на анорексия и булимия у нас са регистрирани за последните две години. 90% от тях са при момичета между 12 и 18 години. Данните са на неправителствена организация, която се занимава с обучение на деца, съобщава Нова тв.

Уроците за храната петокласниците получават през уроците за чувствата и започват да различават сладките моменти от солените, както и да дават идеи защо хората се държат различно.

Провалът в здравословното хранене на децата може да е заради несподелена първа тръпка, вторачване във външния вид или нездраво семейството. Здравите деца обаче знаят - не е хубаво човек да яде заради чувства. Запознати са и с крайностите - и в пети клас знаят какво е булимия.

Психотерапевтите от Психодраматичната работилница преподават в шест столични училища по какво си личи хранителното разстройство.

Анорексията е сред психическите заболявания с най-висока смъртност. Затова отрано децата се учат да я познават и да я познават по чувството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: анорексиябулимия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившата ми приятелка е така. Като почне да повръща не спира. Перманентно разстройство. Спира да яде, да пие вода. Нищо. Получи и се от притеснения, тя е много мил и раним човек. Сега е ок. Но я поддържат изкуствено.Ако ли не губи кила и става кожа и кости. Там е работата, че аз никога не съм и налагал тази крайна мярка, за да се стигне до това.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9Не разбирам озлоблението ти към момичета 1.80 50-55 кг. Кое му е лошото да си величествена?Злобата не дава да се расте. Когато тялото е създадено от 90% злоба и 10% черни дяволи и Сатаната си бие камшика, при тази "*** капанова ситуация".
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9 *** е била дебела, ако я погледнем днес. Адам хилав, анорексичен невзрачен изпит. Днес е възможно да мине за недохранен. На фона на добре сложените момчета от фитнес залите. Добре, че е било" листото" да събуди женското любопитство в ***.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С такива претенциозни , Бг мъже жените нормално да са отчайващо зле. В 90%от Жените стигат до това, разтройство , когато партньора с когото са желае тя да бъде с килограми на дете. Предвид години, ръст, височина. Жените в стремежа си да угодят на своите любими мъже се подлагат на нечовешки изпитания. В следствие на което се разболяват.Мъжете се усещат едва, когато е станало твърде късно. Не разбирам, кое по-гот? Френско гадже или болна жена?! Хубаво е да си преосмислят, желанията.
9
1
 
8
 
! Отговори
Ами да продължават преди 7 години
да изтъкват като "красавици" Милянкова и др. подобни, които - ако не се вдига около тях рекламен шум - човек няма и да погледне, срещайки ги на улицата!Най-лесно се шият дрехи за кощрамбести жени тип "скелет", на които дрехата се крепи само върху раменете им. За жена с "извивки" (или "с форми на цигулка") се шие трудно!Затова подлагат на риск женското здраве, налагайки нелепи критерии за "красота", та да реализират по-големи печалби чрез ударно и лесно произведени дрехи за болезнено слаби жени
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Всъщност казват че 90% от тези 200 000 са именно тези момичета от 12-18
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всъщност казват, че има и момичета, но може да има и по-големи и мъже болни
6
1
 
4
 
! Отговори
ко? не! преди 7 години
Така и така пишете глупости, закръглете случаите на 1 милион.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
dnes да ви светна, че според статистиката в бг живеят около 200 000 момичета на възраст между 12-18. Т.е. според вашата повърхностна статия всички те са болни от булимия?!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анонимно НПО = жълта сензация
3
1
 
9
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ми заможните йергени са малко борбата е безмилосно жестока....хаххаха...
2
2
 
5
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Всеки сам избира. Но се питам - тези девойки родители имат ли?!
1
0
 
32
 
! Отговори
Десислава преди 7 години
Нормално след като на момичетата им се натяква от малки колко слаби трябва да бъдат защото слабо=красиво и колкото по-слабо, толкова по- красиво.