Село в страх: Биячи пребиват хора, сплашват ги да мълчат

Лидерът на бандата удрял нищо неподозиращи хора в заведение
15 ное 2016 11:44,
83
Село в страх: Биячи пребиват хора, сплашват ги да мълчат
Снимка: Кадър bTV

В страх живее цяло село Селановци във Врачанско. Причината – биячи пребиват хора в района, а след това ги притискат да си оттеглят показанията и да не свидетелстват. На някои от нападателите родителите им работят в полицията, разказва пред bTV собственик на заведение. Миналата седмица пребили човек в Мизия, а един от пострадалите е с опасност за живота.

Преди около месец през вратата на заведението в най-голямото село във Врачанско - Селановци, влиза група от 10 души. Най-агресивно настроен е водачът им. Той удря с юмрук и рита с крак в главата един от нищо неподозиращите клиенти на заведението. След това посяга и на други.

Част от тях обаче вече твърдят, че не са били там и нищо не са видели. На излизане продължават да нападат и да бият произволни хора.

Трима-четирима от потърпевшите са свидетелствали в полицията, споменати са и имена. Ивайло е един от мъжете, които се изправят на пътя на нападателя. Той се опитва да го спре, след като първият клиент пада безжизнен на земята. Помислил, че ако момчето получи още един удар, ще почине. Затова и решил да се намеси.

След това пет-шест души пребиват и него. На другия ден Ивайло е подут и с насинено око. Казва, че му е обидно нещо такова да се остава безнаказано. Обяснява, че живее отскоро там и не познава никой от биячите. А пребитото в заведението момче вече е оттеглило показанията си и твърди, че не помни нищо.

Водачът на групата, според свидетели, е Цветомир Хаджигризов – Ходжата. Живее в Мизия и е известен в района с побоищата си. Той твърди, че не е ходил в заведението, където става побоят. Три дни след случката обаче бил задържан за 24 часа заедно с други хора. Обвинява полицията в произволщина.

Собственикът на заведението Георги Георгиев казва, че подобно нещо се случва за първи път при тях. По думите му селото като цяло е спокойно, хората дори не заключват къщите си вечер. Той ги призова да не се страхуват.

Според него това е една група за побоища и за рекет, която пребива хора без свидетели. Той не можа да каже защо се е стигнало до нападението в неговото заведение. Предполага, че може нещо в миналото да ги е провокирало или да се борят за територия и власт. По думите му искат хората да се страхуват от тях, да покажат, че са силни и могат да правят каквото си искат.

Георги Георгиев смята, че на такива неща трябва да се дава гласност. Не е бил заплашван, но на следващия ден, когато нападателите са разбрали, че има камери, му се обадили. Ходжата е поискал от него да изтрие записите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
3
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До Eдин от Северозапада Има един щат в САЩ, в който всеки навършил пълнолетие трябва да притежава лично оръжие, за да се самозащитава. Ако откаже по някакви причини - например религиозни - това означава, ча щатът трябва да му осигури защитата, т.е. повече шерифи, полицаи и т.н. И заради това налагат на този пацифист годишен данък от $500. Щатът е Върмънт.
62
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Добри преди 7 години
Пробремът е в корумпираната Темида. Корупцията я направи кьорава и 26години непрогледно "правораздава" .Поради тази причина хората по принцип престанаха да се оплакват и се спасяват кой как може.А тези селски бабаит-комплексари рано или късно ще бъдат "кръстени"както подобава .На там вървят нещата.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има решение работеща съдебна система
60
2
 
5
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Това, че Боката ще се върне с мажоритарни избори са пълни измишльотини. Вие сте виждали, примерно го посочвам листите на атака. Наслагал си метресите и ибриците на по две, три места, та белким влезат отнякъде. Какво им пречи на другите партии да сложат силни мажоритарни кандидати, а не партийни послушковци и да изритат герп завинаги??? Нищо не им пречи.Относно тези разбойници във врачанско- след като пеевските понички минаха метър, там нещата ясно ескалират. Там е тотално беззаконие и трябва милиция, прокуратура и съд тотално да се преобразят, защото и по- зле ще стане. Все пак ще ви дам жок
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kade e ba4varova mesto da sedi do boiko po dobre da skefi ksk rabotat polizaite v selata i ml gradove
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от СеверозападаВРЕДАТА? Ами предсставям си селяци като вас в "северозападналата" част ако имате и оръжие..... Тогава спокойно ще си живеете в "Дивия запад" !!!
57
14
 
14
 
! Отговори
Румен Радефф преди 7 години
ВРАЦА........ Толкова прости и гнусни хора като тия от северозападналата част на тая утрепана страна НЯМА!!! Ако някой се измъкне от дупката гледа да живее някъде където тия индивиди ги няма и страни от "съгражданите" си като отрича всяка връзка с тях! ПС не случайно най бедния регион на България е и с най много последователи на БСП! БСП има огромно влияние върху получовеците и иска всички да станат като тях!
56
4
 
28
 
! Отговори
12а преди 7 години
Каква полиция сънувате в Мизия или Селановци?!
55
1
 
22
 
! Отговори
до Един от Северозап преди 7 години
Разбирам какво имаш в предвид, но не трябва!На българина му е писнало от всичко - глад, мизерия, нищета и мутренски рекет - и вече няма какво да губи! Грабят го и го пребиват на улицата, посягат на живота и честа на семейството му, мачкат го държавните институции, които уж би трябвало да го защитят, но уви!Е, че като му причернее в един момент, че като се хване за оръжието, че като почне наред....Ще се изтрепем братле!
54
7
 
12
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Мутроанархия, ама либерално -демократична, нъл тъй бе ГерБАви либероГлисти!!!!
53
4
 
23
 
! Отговори
ВИС преди 7 години
Хубавото при тия *** е,че винаги се намира някой,който го пребива накрая...
52
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев, ще оправи нещата, ще ги залови и ще ги вкара в затвора............
51
1
 
49
 
! Отговори
Стига преди 7 години
Стига ни занимавахте с комплексирани ***!? Нахлуват в заведение и млатят наред по-слаби, нищо неочаквнащи и беззащитни посетители.... във всяка нормална държава ще полежат няколко петилетки зад решетките за подобна наглост и саморазправа!? Ако имат излишна енергия и комплекси - мястото на доказване е ринга и тепиха, а не по кръчмите! Ама явно са страхливци и не им стиска 1:1 с равностойни противници!
50
1
 
45
 
! Отговори
Ходжата преди 7 години
скоро време ще гризне дръвцето. Човек все някога остава сам...
49
1
 
52
 
! Отговори
Селска идилия преди 7 години
Проблема е че по-късно те или децата им ще се пренесат в големите градове....и ще правят точно това ...ще създават безсмислени проблеми !!! Точно тази събота имахме такъв проблем в заведение в центъра на София...разспускахме с приятели...такава група селяни влезе по някое време...и без причина удариха мой приятел в главата !!! Охраната ги изхвърли но каква полза ....приятеля ми беше посинен вече !!!
48
2
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Нещо част от коментара ми се загуби, за 53 става въпрос. Исках да ми обясни някой вредата от ЗАКОННО притежавано и регистрирано оръжие, на регистрационен режим само...
47
2
 
34
 
! Отговори
Eдин от Северозапада преди 7 години
Хедата, ако народът има у себе си ЗАКОННО късо оръжие, за самоотбрана, на регистрационен режим, и всеки психично здрав, пълнолетен и неосъждан глражданин, може да си го купи, след изкаран курс за боравене и основни законови положения с това оръжие? Това нещо можеше ли да се случи тогава?
46
4
 
31
 
! Отговори
Врачанин преди 7 години
Това са *** и геьове, но Румен Радев и Путин ще ги оправят, няма да се плашите!Хич и не питайте къде са прокуратурата и полицията, те си защитават само 20те заплати.
45
1
 
66
 
! Отговори
God преди 7 години
Интересното е, че "мъжкарите" нападат винаги възрастни хора или такива, които не могат да се защитят. Като истински български биячи те винаги нападат само ако имат числено превъзходство и задължително срещу по-слаби от тях. Явно са "агитирали" по изборите, но къде е родната милиция? Любопитно ми е ако дойдат в произволно софийско заведение и се опитат да се правят на бабити колко време ще им трябва докато си преглътнат първият зъб? Скапани нещастни комплексари. И милиционерите ни също.
44
1
 
44
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Че кое му е чудното от безнаказаното вилнеене на банди и че пребитите ги гони амнезия ? То такова нещо като полиция и правосъдие в България няма!