Абсурд: Продава се стая от гарсониера – без нищо друго!

Длъжница за парно от Враца може да се лиши от помещението
17 ное 2016 11:37,
18
Абсурд: Продава се стая от гарсониера – без нищо друго!
Снимка: Монитор

Съдия изпълнител продава стаята от гарсониера на длъжница за парно от Враца.

Вторият търг за част от жилището на Надка Ангелова е насрочен за 21 декември в сградата на районния съд в града, пише "Монитор".

Ако този път се намери купувач, пък ще се случи абсурдната ситуация, при която жената ще се кротне в кухнята, но ще трябва да даде под наем двете нули и банята на новия собственик на стаята.

Явно по тази причина първата публична продажба преди няколко месеца претърпя фиаско. Тогава наддаването за запорирания имот при пазарна цена от 14 200 лева, трябваше да започне от 10 650 лева.  Сега началната му цена е 8628 лева. Жената притежава малък апартамент от близо 40 квадрата в блок № 12 на жилищен комплекс "Дъбника". А стаята, която се продава е 20 кв.м.

Топлинното дружество във Враца води към 1300 дела за неплатени сметки. Дълговете на абонатите му пък са за повече от 5 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
до vlady преди 7 години
дали ? в република Бг няма невъзможни неща !
16
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименДлъжникът по изпълнителното дело няма право да участва в публичната продан. Същото важи за ЧСИ извършващ проданта, неговите помощници и служители.
15
0
 
15
 
! Отговори
vlady преди 7 години
В случая жилището е неделимо и длъжникът има право на 25кв.м., ЧСИ няма никакво право да продава 1/2. Също се съмнявам да има желаещ да купи идеална част в тази ситуация, освен евентуално взискателят на трета или четвърта продан, което е почти невероятно.
14
0
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
За съжаление, едва ли някой академичен съвет ще одобри темата на дисертацията Ви за проблемите в заповедното производство и в частност- с ЧСИ тата. На ЧСИтата в България им беше дадена умишлено твърде голяма власт, за да могат политиците да имат още един незаконен източник на незаконни приходи. Не виждам скоро да се оправят проблемите в заповедното, освен ако не се промени конституционният ни модел и от представителна, да преминем в пряка демокрация чрез решение на ВНС за такава промяна в КРБ..
13
0
 
10
 
! Отговори
bluesky1 адвокат преди 7 години
До До 8 Колега, нужда има и то голяма!!! Частното съдебно изпълнение е изключително зле уредена правна материя, даваща възможност за изключително брутални закононарушения от страна на недобросъвестни частни съдебни изпълнители. ГПК в тази си част е достоен за ползване за тоалетна хартия и не ми е ясно поради, или по-скоро ми е ясно, защо законодателя не измени този ши**н закон ...ако тръгна да пиша, ще стане дисертация... А това, което излиза по медиите далеч не е най-скандалното....
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко плащат арабески и афробългари?
11
0
 
17
 
! Отговори
bluesky1 адвокат преди 7 години
Току що разгледах самото обявление, качено на сайта на КЧСИ, от което се вижда, че се продава 1/2 идеална част от жилище, апартамент за вземане на Топлофикация. Т.е. не се продава просто стая. От обявлението няма как да се разбере дали длъжницата има друго жилище, което в този случай би дало възможност на ЧСИ Борисов да продава 1/2 идеална част от този апартамент. Ако тя няма друго жилище закононарушението на ЧСИ е много сериозно и безпардонно!
10
1
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Колега, няма нужда от правна консултация. Бабата би следвало да наеме някой колега- адвокат от АК- Враца като нейн процесуален представител и да си реши правният проблем в съда. Или поне да се обърне за правна помощ към НБПП- ако има правни основания за ползване на НБПП. Ясно е, че джурналята не са юристи, ясно е , че има повсеместно тотално сриване на елементарните правни знания на гражданите, но и медиите да участват със свои статии в това опростачване на населението, вече идва в повече....
9
0
 
6
 
! Отговори
bluesky1 адвокат преди 7 години
наредба на Министерски съвет и при спазване на изискването на чл.39, ал.2 от Закона за собствеността или накратко, че преценка, че жилището по размерите си надхвърля жилищните нужди на длъжника, поради което надвишавщата част се продава, като така обособилите се две части от жилището трябва да могат да се ползват самостоятелно без значителни преустройства и без неудобства по-големи от обикновените! При всички положения една такава продан е доста доста ексцентрична и екзотична бих казал....
8
0
 
8
 
! Отговори
адвокат bluesky1 преди 7 години
За да се извършва публична продан на недвижим имот, който представлява жилище, е необходимо преди всичко ЧСИ да констатира дали жилището е секвестируемо или е несеквестируемо съгласно чл.444, т.7 от ГПК. Логически, за да се продава част от жилище, следва, че длъжникът няма друго такова. Ако това е така, то поначало жилището е несеквестируемо, освен ако ЧСИ не е изпълнил процедурата по чл.444. т.7, предложение второ, т.е. извършена е преценка, съгласно изискванията на
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук ли са нацвъкали тази статия?! Написаното е абсурд- продава се 1/2 идеална част от недвижим жилищен имот - апартамент , с квадратура 40 кв.м.! Няма как в България да се продава СТАЯ БЕЗ ТОАЛЕТНА- такава продажба би била нищожна априори и всеки нормален нотариус би отказал да я изповяда поради противоречие със закона и поради нищожност на прехвърляемостта на права...Т.е.- новият собственик става СЪСОБСТВЕНИК на 1/2 ид.ч. върху боксониера и НЕ ДЪЛЖИ наем за ползване на тоалетната!!
6
0
 
21
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Това няма как да стане,освен ако не го продават , като идеална част от жилището.Което пък значи , че няма откъде да се знае примерно тези 15 кв, ако толкова е стаята къде са...В кухнята ли , в банята ли , както и останалите 25 кв нейните.Т.е ще трябва да се разбират.За да се случи трябва да има издадена схема от Агенцията по кадастър като самостоятелен обект, а за СТАЯ не може , понеже не отговаря на условията.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой *** би купил част от гарсониера?тая женица ако има някой лев да се яви на търга и да си откупи това което се продава
4
0
 
33
 
! Отговори
Неизвестен преди 7 години
Пребийте ги с камъни тези изедници
3
0
 
19
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Нещо ми се вижда скъпичко за град Враца, за тия пари може да се купи цяла гарсониера май.
2
1
 
37
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Модерното робство също е страшно нещо.Ако не плащаш на модерните тирани - живота ще ти унищожат.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 милиона разделено на 1300 е около 3800 лв на абонат за сметки, а мен ме заплашваха със съд за неплатени 150 лв от приравнителната сметка /забавени два месеца/, при положение, че 20 години живея в този апартамент и нямам други задължения и закъснения и през зимните месеци сметките ми са около 250 лв.....