Нощен "паяк" ще броди из Бургас

Ще премахва неправилно паркирали автомобили в града
25 ное 2016 22:00, Красимир Ангелов
12
Нощен "паяк" ще броди из Бургас
Снимка: Булфото, архив

Нощен "паяк" ще премахва неправилно паркиралите автомобили в Бургас, предупредиха от общината.

Така например колите, които са спрели в новите бусленти, ще бъдат репатрирани по всяко време на денонощието.

Новата транспортна схема в морския град влиза в сила от утре. Спирките в нея отдавна са изградени, но пред повечето от тях, тъй като досега не се използваха, често имаше паркирали автомобили.

Водачите трябва да се съобразяват с това, че когато пътната лента е сигнализирана с жълта единична непрекъсната линия, тя е предназначена за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници и се забранява движението на други превозни средства по нея, съобщиха още от общината.

Според Закона за движение по пътищата спирането на леки автомобили и таксита за престой или паркиране на спирките е забранено. Те могат да спират единствено за слизане или качване на хора, но само ако не пречат на автобусите.

Община Бургас призовава гражданите, които живеят непосредствено до трасетата на новите автобусни линии, да се съобразят с новата пътна маркировка и сигнализация и да преместят автомобилите в близост до домовете си, където престоят и паркирането е разрешено и не създава пречки за движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който и кмет да изправиш до стената и да му идараш един два деветака няма да е грешка. И няма защи да го питаш, той си знае защото е крал и се е самозабравил. А тези на големите градове София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Търново, Бургас, те са директно за отстрел.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да пусне скоростните линии ,трябваше да се направят нови паркинги. Това е проблема.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този прехвален кмет какво е направил да се паркира, има ли построени паркинги, добре организирани и облекчаващи живота на бургазлии? Няма. Най-лесният начин е забраната. Който я наруши плаща. А няма как да не се нарушава. Параграф 22. И парички потичат в джобовете на кмета и крадливите общинари.
4
1
 
16
 
! Отговори
батко преди 7 години
Ей ся на тия от ж.к. Славейков, бул.Тракия име се *ба мамата
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Автобус стрела, бус лента на зиг заг, няма джобове за спирките, отнето едното платно, задръстен трафик! Блъсканицата започва утре, гледайте шоу :)
2
6
 
17
 
! Отговори
1 преди 7 години
В София кога ?
1
2
 
28
 
! Отговори
колоездач преди 7 години
Ще вдигат ли и на НАШИТЕ хора или ще рискуват да им се случи случка(трудова злополука)