4 ромски къщи в Пловдив – в историята. Арман Махала се чисти!

Сградите били построени незаконно на общинска земя
28 ное 2016 13:14,
14
4 ромски къщи в Пловдив – в историята. Арман Махала се чисти!
Снимка: Dnes.bg

Четири ромски къщи в Арман Махала в Пловдив останаха в историята. Багери влязоха днес там, за да съборят незаконните постройки. Сградите са били построени без разрешение върху общинска земя. Някои от тях са стояли там в продължение на над 20 години.

Множество полицаи охраняваха премахването на ромските къщи, за които вече има влезли в сила заповеди за събаряне. Обитателите на постройки наблюдаваха действията по премахването на сградите без да създават проблеми.

Някои от тях сами бяха започнали с бутането рано сутринта, след като бяха изнесли покъщнината си. Други седем къщи са били бутнати по-рано този месец. Предстои събарянето на още 14.

На мястото на незаконните постройки ще бъде изградено продължение на булевард "Северен", съобщи кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев. Няма да се строят магазини или супермаркети, а теренът ще се използва изцяло за инфраструктура.

"Една част от тези хора, които живеят тук, в края на 80-те години са били обезщетени в този блок, който се казва Малкия Гигант. Те са получили апартаменти, продали са ги и пак са слезли тук, където наново са си направили къщи", разказа Ралев.

Някои от ромите не са доволни, че остават без дом преди зимата. От общината обаче вече са им предложили общински жилища. Повечето от ромите веднага са приели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
0
 
! Отговори
БЮДЖЕТ преди 7 години
По-добре е било да оставят РОМИТЕ да живеят в тези къщи . Сега Проблема ще стане още по-голям - Общински Жилища с баня тоалетна , топла вода , парно и ток . Ще се увеличат данъците на българите . Вече имаме увеличение от 2 % върху Заплатата ни от 1 януари 2017 . ще го усетите месец февруари , също така се увеличават и Данък Смет и Имот .Честита Нова Година .
10
0
 
6
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Мале ако ви чуе Красимир Кънев от БХК ще ви убие че нападате възпитаниците му
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 8 1!Ако щеш да одят у вас?
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче само си представете на какво ще приличат тези общински жилища след няколко месеца... а за такива неща като плащане на сметки, наем, такси за чистачка и подобни може да забравите още от сега.
7
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 7 години
Че им ги бутат добре, но защо им дават общински жилища.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
И освен това самото раздаване на апартаменти е било незаконно, тъй като някой може да бъде обезщетен само ако му взимат законната земя. Тия са били там незаконно и защо тогава ги обезщетяват и то не с общински жилища да плащат наем, а са им дали собствени апартаменти? Съд за тези, които са им дали апартаментите и за самите *ни, които са ги продали. И никакви общински жилища за тях.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кмета е мекица, бута им копторите и им дава общински жилища!!! А за българите които изхранват тази част, за съжаление на България, едни нищо. Тези използват децата за детски и помощи като всички остават неграмотни и изолирани от всичко. Лежат *** гърба на работещият българин. В Германия влиза закон за забрана на браковете до 16 години и анулирането на такива. У нас кога?
4
0
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Някой знае ли колко български семейства чакат за общински жилища в момента? Преди години бяха доста.... и който получеше, плащаше наем на общината, а след определен период имаше право да го закупи. Тези индивиди, които сега ще получат такива жилища, ще плащат ли наем? Моля уважаемите журналисти да проверят и да напишат статия с повече подробности по тази тема!!!
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно добро начало! Само едно ме притеснява. ЗАЩО СА ИМ ДАЛИ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА ПРОСТО ЕЙ ТАКА?! Имали са апартаменти, продали са ги и пак са слезли в гетото, тогава от къде на къде сега ще им давате общински жилища?! Все едно аз да си продам апартамента, да изям и да изпия парите, после да си построя барака където си искам и накрая като ми я бутнете да ми дадете жилище безплатно. Това никога няма да стане, нали? Защото не съм шведка!!!
2
0
 
41
 
! Отговори
Хедшот преди 7 години
> От общината обаче вече са им предложили общински жилищаБезплатно ли?
1
14
 
17
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Гадно е заради дечицата,които нямат никаква вина,но родителите им трябва да се научат,че щом искат нещо трябва да го заслужат и,че освен права имат и задължения и отговорности.Не може да си издигат колиби просто така,защото са решили без съответните разрешителни.