Борисов: България ще се справи сама със ситуацията в Хитрино

Той благодари на Турция, Унгария и Израел за предложената помощ
Обновена: 11 дек 2016 20:21 | 11 дек 2016 20:18,
198
Борисов: България ще се справи сама със ситуацията в Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов благодари на своите колеги от Турция, Унгария и Държавата Израел във връзка с предложената от тях помощ след трагедията в шуменското село Хитрино на 10 декември, съобщи пресслужбата на кабинета.

Още по темата

Българският министър-председател е уверил колегите си, че България ще се справи с щетите и с последствията от бедствието в шуменското село Хитрино. Той е изтъкнал, че действа националният план при защита при бедствия.

Часове след бедствието бе отпусната еднократна помощ на засегнатите семейства.

"В такива ситуации държавата показва целия си потенциал. Мисля, че всички структури на държавно и общинско ниво реагираха своевременно. Ще продължим да помагаме на хората. За пореден път българите показаха, че са силни, когато са заедно", заявява премиерът в отговор на колегите си.

В кореспонденция до министър-председателя Бойко Борисов Бинали Йълдъръм, Бенямин Нетаняху и Виктор Орбан поднасят своите съболезнования към семействата на загиналите и пожелават бързо възстановяване на пострадалите.

"Използвам възможността от името на турското правителство и турския народ да Ви уверя, че както винаги, и в този момент, Турция изразява своята подкрепа към България по повод трагичния инцидент, както и да потвърдя нашата солидарност спрямо Вас", се казва в телеграмата на турския премиер Бинали Йълдъръм.

В писмото си премиерът на Унгария Виктор Орбан посочва, че Унгария има готовност да предостави помощ за възстановителните работи.

"Моля, позволете от името на унгарците да изразя съпричастността ни към семействата на загиналите и да пожелая бързо оздравяване на ранените" се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвън много добре виждат, каква мизерна държава сме. Не са наясно, че тука смятаме да КРАДЕМ и от това нещастие. Като построи Орбан 20 къщи ГЕРБ , какво ще намаже. А?
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 15 БРАВО. Истински Журналист.
11
4
 
50
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
Оставаше и да не можем да се справим! Как сме водили войни едно време не знам...Иначе ние сме богата държава - платихме си реактори и глоби към тях, а преди това дадохме няколко милиарда лева за обира на века - КТБ. Не знам за друга такава държава като нашата.
10
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голма помощ няма що по 325лв.Безсрамници.
9
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някой знае ли какъв етнос са в хитрино
8
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква гордост няма това българина! Щом можем и сами да се справим, казваме ''Не, благодаря!'' на подаянията. Точка!Оскотели сте, г-да коментиращи!
7
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се сетя, че има хора, които от години живеят във фургони, чакайки обещаните жилища, няма как да повярвам, че и този път ГЕРБ няма да се изложат, както обикновено. В същото време е направо скандално да бне приемеш помощ от Орбан, който открито и честно, воден от чувство на състрадание, предложи да построи безплатно нови къщи на пострадалите хора.
6
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да приемеш добронамерена помощ в тежък момент не е просия. Да я откажеш е простотия.
5
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си че след земетресението в Стражица хората живяха с години във фургони.Абсолютно съм сигурен че утре когато суматохата отмине никой няма да погледне тези хорица!
4
5
 
61
 
! Отговори
Сашо Диков преди 7 години
Днес стана ясно ,че Бойко Борисов е отказал помощ от чужбина за хората в Хитрино.Това е геноцид
3
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще се справи? Като в Мизия ли? Където хората години живееха във фургони . Орбан предложи да им построи нови жилища безплатно.Какво лошо има в това, та отказва Боко? Просто нему пука за хората или иска той да им построи къщи, та така да печели гласоподаватели. Като при санирането-имам познат, живеещ в такъв блок и казва, че съседите му благославяли Боко.И си е спечелил верни гласоподаватели.
2
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми що ся да приема помощи от другите държави? Нима не е достатъчна огромната "премия" от 324 на пострадал човек, която се откъсна от сърцата на нашите властници? С теа паре, кат нищо ше си дигнат по един палат на мястото на срутените до основи къщи.
1
4
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ Е ПРЕСТЪПНИК. Орбан му предложи да построи 20 нови къщи до Нова година.Сега горките хора ще живеят на фургони до 2030 година. Да си спомни Стражица.ГЕРБ са специалисти по крадене на пари, особено такива от бюджета.