Машинист от влака в Хитрино: Не сме се движили много бързо!

"Знам, че имаше скъсване на вагоните", коментира Владимир Петров
Обновена: 11 дек 2016 19:35 | 11 дек 2016 17:21,
61
Машинист от влака в Хитрино: Не сме се движили много бързо!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Влакът, дерайлирал в Хитрино и предизвикал смъртоносната експлозия, не се е движил с превишена скорост, докато е стигнал до гарата. Това разказа Владимир Петров - един от машинистите.

Още по темата

"Все още съм в шок", коментира той пред Нова тв.

"Нямах поглед върху всичко, което се случва. Не съм участвал във взимането на решението за спиране. Знам, че имаше скъсване на вагоните, усетих придърпване", спомня си машинистът.

Според него са минали около 2-3 минути между излизането на композицията от релсите и последвалия взрив.

По-рано стана ясно, че жертвите на експлозията са осем. Жертвата е млад мъж от село Тимарево.

При тежкия инцидент бяха ранени 29 души, като двама от тях, настанени в МБАЛ - Варна, са в мното тежко състояние.

Над 1000 души бяха евакуирани от населеното място. Няколко къщи са напълно разрушени, както и гарата в Хитрино. По всички сгради в селото има нанесени щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: машинистХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди това къде е спирал влака?! Значи малко, преди Русе излиза извън релси. В Шумен с. Хитрино. Значи всичко си е било нормално до с. Хитрино. Преди с. Хитрино, къде е спрял?! Предишна гара?! И там е било, нормално. Насреща идва влак! Товарния влак, трябва да спре и да изчака пътническия. Не да му дават, друг коловоз. Нали има разписание за това. Нима, машиниста и кантонерите не знаят, кой влак за къде отива на кой перон, час и дата?!
30
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
още черната кутия не е отворена, ОТГОВОРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ обвиниха машиниста. О, и не само те и собственикът на Бул... каза, че машинистите му били казали, че карали бързо. Да, да....чудна държава. Бедните и беззащитните, както обикновенно......роби сме на някакви безкрупулни и елементарни хора.
29
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една цистерна гърми и отнася всичко, освен останалите цистерни. Извод - тероризъм.
28
1
 
34
 
! Отговори
неее преди 7 години
Не може да твърдиш, че някой е виновен без НИКАКВИ ДоКАЗАТЕЛСТВА. Когато тези твърдения идват от хора на отговорни постове, това говори много. Каква е гаранцията, че тези хора няма и да злопупотребят с власт, за да докажат безпочвените си твърдения. Ти и аз по форуми можем да си кажем всичко, ама това са хора, които ОТГОВАРЯТ И би трябвало да бъдат подведени под отговрност за това. Само че трънки.
27
0
 
43
 
! Отговори
do 31 преди 7 години
Ти чуваш ли ме какво ти казвам: " Преди отварянето на черната кутия, интитуциите започват да говорят, че машиниста е виновен". Ами тогава няма защо да е отварят, такива сериозни обвинения, които не са дори доказани от отговорни постове и лица - говорят много лошо за тези лица. За мен това не са нормални хора, съжалявам че са на такива постове.
26
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие какво очаквате да каже?"Да бе, задрямах и закъснях да намаля преди гарата и изтрепах едно село хора, извиняам се!"
25
2
 
12
 
! Отговори
Помнещ и гледащ преди 7 години
Тоя сайт е "анти ГЕРБ"Не, че харесвам партокрацията - за мен всички, които си разпределиха парите на нашите родители са КРАДЦИ, МОШЕННИЦИ и ***!Но тоя сайт е на е на КОЙ?И тук се подвизават неговите клакьори. Те са тъпички като и *** му, де... Просто не искам да си мислят, че са единствените и непобедимите щнаци, само защото са прости и ***.КАЗАХ!
24
2
 
39
 
! Отговори
лъжат преди 7 години
Не разбирам защо обвиняват машиниста ПРЕДИ да са отворили черната кутия на локомотива. Аман от престъпници с власт. Оня професор как загина заради Чората или Белмейски- не е ясно. Как не ги е срам да обвиняват мапиниста ПРЕДИ да е отворена черната кутия? Как? Това са едни гадове с власт.
23
2
 
28
 
! Отговори
al преди 7 години
ТИЯ НЕ ЗНАЯТ ЛИ, ЧЕ ПРИ НАМАЛЕНА ВИДИМОСТ ТРАНСПОРТИРАНЕТО НА ОПАСНИ ТОВАРИ СЕ ЗАБРАНЯВА! ОСВЕН ТОВА АКО РАЗРЕШЕНАТА СКОРОСТ Е 40 КМ ЗА ТРАНСПОРТИРАНЕ НА ОПАСНИ ТОВАРИ ТЯ СТАВА 30! ОТ КЪДЕ И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ КОНТРОЛА НА ТРАНСПОРТА НА ОПАСНИ ТОВАРИ ЛИПСВА! МОСКОВСКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УВОЛНЕНПО ПРОФЕСИОНАЛНА НЕКЪДЪРНОСТ!
22
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
намериха ли взривателя?Амет от ГЕРБ
21
0
 
5
 
! Отговори
може преди 7 години
До Анонименможе. Значи не си бил в шок.
20
0
 
33
 
! Отговори
кой лъже преди 7 години
Собственилът ли лъже, който твърди, че машинистът му е казал, че са навлезли с голяма скорост в селото или машинистът лъже, че не са навлезли аудиторията? Кой е лъжецът? Спомням си мой близък почина при трудова злополука и собственикът по всички методи искаше да докаже, че умрелият е виновен. Съдията казал на майка ми, ами да се е пазил. Това бе.
19
12
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 7 години
"Господ Ви даде знакда не гласувате пак за ГЕРБ"-----------------------------------А бе тоя твоя Господ или закъснява с месеци (нетипично за Господ), или дава знак да не гласувате за едни други...
18
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато някой каже: "Все още съм в шок", значи лъже. Човек в шок не може да разбере, че е в шок.
17
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господ Ви даде знакда не гласувате пак за ГЕРБКогато те си отиват винаги има запалвания и мъртви.Те са злото
16
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както каза един от познаващите сектора,жп-линията,минаваща през Хитрино е построена през Руско-турската война.Има и опасни завои.Ако скоростта не е била голяма,нямаше да има такъв огромен взрив.Старите цистерни са изпуснали газ пропанбутан,връзката се е скъсала-все по причини,че са стари,негодни и не би трябвало да са в движение.Преди години на същото място е имало дерайлиране на цистерни,но с бензин и нафта с голям разлив през селото.Защо никой не е взел мерки оттогава,за да не се повтаря?
15
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом тррябва да има виновен - веднага машиниста. той да не е самоубиец? човека знае какво кара. а ако е атентат?
14
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
атентат е изхвърли ГЕРБ на боклуказа да има надежда и сполука
13
0
 
27
 
! Отговори
Дядо 130 преди 7 години
Да... При скъсване на въздухопровода влака задържа на екстремно положение и спира. Прав е коментара под мен.
12
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички лъжат като се скъса влака се къса въздухопровода и всички вагони спират на момента.