Фургоните за Хитрино – докарани. Къде ще са – никой не знае!

Жителите обаче предпочитат фургоните да бъдат до домовете им
14 дек 2016 14:07,
25

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пристигнаха 15 от фургоните в Тимарево, в които ще се настаняват семействата, останали без дом след инцидента с дерайлиралия влак. Искането на кмета на Хитрино е да се осигурят 26 временни жилища, защото толкова са и напълно разрушените къщи.

Фургоните не са големи. В тях има сервизно и кухненско помещение и две стаи, в които да се настанят семействата. Фургоните идват от Южна България и бяха превозени от служители на пожарната.

"Вътре има електрическа инсталация, имат печки, оборудвано е всичко, което е необходимо да живеят", обясни комисар Тошко Бързилов, началник на националния оперативен щаб на Гражданска защита.

За фургоните още не е определена площадка в Хитрино. Две са възможностите - в границите на имота на хората с разрушени домове или всички на едно място.

"Нагласите на хората са фургоните да бъдат в рамките на имотите им", каза кметът на Хитрино, който тази сутрин е участвал в работата на обществения съвет, създаден от жителите на пострадалото село.

"Хитрино няма канализация и общото поставяне на тези фургони в един зимен сезон и ние да създадем такава площадка, която да не е кална, да е чиста, с общи тоалетни, мисля, че по-няма да се възприема. Но ние ще се съобразим с желанието на хората", посочи още кметът.

Фургоните ще останат в стопанския двор на близкото село Тимарево до създаване на възможност за транспортирането им в Хитрино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бас хващам, че ще си останат в тез коптори до края на живота си. Къщи- мъщи, ама друг път. Обещанието си беше направо предизборно.Пак ще говорим.
13
1
 
1
 
! Отговори
антиполитик преди 7 години
Праим фаргони , дек да ги докарам .....
12
4
 
9
 
! Отговори
ахахахахах преди 7 години
Хахаххахах. Няма вече магистрали за строене, сега взривява влакове и къщи и се цани да ги строи пак с нашите пари - на данъкоплатеца......
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - Кутевската соц. изметт пак започна да дава "компетентни" мнения :)Кутев се проявява като торба-акъллия, най-обича да критикува и тролите му така.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тази ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА няма такава организация НЯМА научете се най сетне.
9
0
 
3
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До sms ssss Никога!
8
4
 
5
 
! Отговори
sms ssss преди 7 години
Фургони на годината , а бездомните софиянци и подобни кога ще има трейлър парк около софия и за тях ......
7
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
На подписалата се под публикацията Боряна Павлова,че нещо не и е ясно,не означава че на другите също не им е ясно.
6
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кутевската соц. изметт пак започна да дава "компетентни" мнения :)
5
3
 
15
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
да се строят къщи на хората всяко времено нещо остава постояно. стройежите да почнат тъкмо ще се създадат работни места
4
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА СА ФУРГОНИТЕ ЗА ЛАГЕРИТЕ ПО ГРАНИЦАТА, ДЕТО ГИ ПОКАЗВАХА КАК УЖ ПЪТУВАЛИ НАТАМ.А за къщите-вървете и вижте Бисер- построиха двайсетина къщи, откраднаха милиони, а две трети от селото остана както си беше.И тогава бяха стойки и чалъми
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-лесно е да се стоварят фургоните ,трудно т.е невъзможно е парртиите да се разделят със субсидията си в полза на селото .Това сме го гледали и друг път бедствие фургони и после забравени хора така ще си останат във фургоните
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уговорката е до дома на хората или на определената зона.Какво не е ясно ?!
1
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте лъгали бе!Има определена площадка, а може и домовете на хората - така се разбраха Борисов и кмета на Хитрино.Защо постоянно лъжете хората и създавате напрежение ?!