Нов метод в Хитрино – обливат цистерните с топла вода

Не бива да се притискат екипите, категоричен е Николай Николов
18 дек 2016 12:13,
49
Нов метод в Хитрино – обливат цистерните с топла вода
Снимка: Булфото, архив

Днес ще бъде изпробван нов метод - обливане с топла вода, така че горивото да се изпари максимално. Едва след като бъдат отстранени всички цистерни, в Хитрино ще бъдат пуснати експерти на енергото, за да обследват състоянието на мрежите, за да бъде пуснат и тока.

До момента са отстранени половината от повредените цистерни, и вече са преместени на специализираната площадка извън населеното място. Все още на терен обаче са най-опасните две, в които има гориво и не могат да бъдат източени. Вчера спасителните екипи са се опитали да ги отстранят, но безуспешно, припомня БНТ.

Още по темата

Главен комисар Николай Николов изрази надежда, че във вторник жителите на селото ще влязат Хитрино. Той обаче уточни, че решението ще бъде взето, когато той е сигурен в него.

"За един, два дни не бива да притискаме екипите", допълни той.

Той посочи, че са операциите са специфични и опасни.

Ивайло Московски, министър на транспорта в оставка, даде подробности за хода на операцията. Днес успоредно с работата на пожарните екипи на мястото на инцидента, ще влязат и групи на ВиК и електроразпределителното дружество, всички останали инфраструктурни съоръжения ще бъдат прегледани за готовност за пускане. От района на гарата в Хитрино вече е изведена цистерната, която вчера е била подготвена за извозване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да обливат с топла вода!?Предполагам ще изчистят местопрестъплението от улики! А това с времето за разпада на борна киселина и денят кога най-рано могат да се върнат хората не е случайно! За 27г. капитализъм нищо случайно не се е случило в държавата ни.
31
1
 
8
 
! Отговори
Fena преди 7 години
До *** неекспертНяма лошо да идем, но не схващаш идеята за плащането. МВР струва на всички нас около 1 милиард на година, а не знаят как се гаси пожар. Ако трябва да спрем да работим, за да отидем да им вършим работата, кой ще пълни държавната хранилка? Нагледал съм се на *** герои, дето от некадърност правят още по-големи бели.
30
6
 
3
 
! Отговори
Тъпанар неексперт преди 7 години
Всички експерти, изказали се по темата, бих посъветвал само едно - още утре да се вдигнат, да идат в Хитрино и до обяд да източат цистерните в донесени от вкъщи бутилчици. Ще сложат в малкия си джоб тези некадърници, които сега само се правят, че работят на място!Успех!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пикаят ли
28
1
 
7
 
! Отговори
iwan преди 7 години
До Анонимен 22май го гътнаха влака, щото "тичал" като с отработено ядрено гориво зареден.А до Бургас щял вече да излети!
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спешно да се доставят нагреватели "Делимано". Стоплят водата за секунди! На маймуни ни направихте! Докога да ви вярваме?
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"До момента са отстранени половината от повредените цистерни"-Ей браво до пролетта ще изкараме и останалите, а разследването, съда какво разкриха както винаги едно голямо нищо, така е защото така наречения "съд" който не върши нищо трябва да бъде заменен с международен.
25
2
 
4
 
! Отговори
Аз съм Бре преди 7 години
Как така с един клик- 3 коментара. Сори, ама няма как да ги изтрия - няма опция : изтрий или редактирай, Мнооого смотано.
24
1
 
10
 
! Отговори
Бре преди 7 години
Миме, ти запита ли се отде тая топла вода?! Верно - отдавна са я открили, ама топла вода с такъв дебит!
23
3
 
12
 
! Отговори
Hans преди 7 години
Леле мале, и туй доживяхме, а иначе като питаш служещ в МВР или МО - Кво по цял ден правите, да ти огтоворят - топлим вода и разлаждаме, а то се оказа верно...
22
11
 
14
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
истината лъсна! Влаковете са превозвали радиоактивни отпадаци!!! По точно борна киселина която е била ползвана в профилактиката на АЕЦ-а след което е отпадачен продукт но вече радиоактивен и токсичен ако попадне в почвата. Влака е трябвало да го закара до пристанището и от там да се натовари за русия. Потърсете инфо в нета има. Борисов ЛЪЖЕ че е пропилен!!!! Затова евакоираха всички защото има радиоактивно замърсяване
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера ги обливаха със студено днес с топло, а утре ще ги палят дано имаме късмет. Източването беше бавно защото ги изпускат в атмосферата и чакат вятъра да разсее газа..
20
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
До ВЪПРОСЯвно хората от Хитрино не ги вълнува собствената им безопасност, но се вълнуват , какво правят кокошките.Колкото до "Гражданка отбрана/защита/", такава служба няма. Има служба ПБЗН/Пожарна Безопасност и Защита на Населението/!
19
5
 
20
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
Защо Правителството не прие помощ от Чужбина ?Сега се вижда че Пожарната и Полицията няма опит , Гражданска Отбрана я няма никаква .Това е смешно - ще грееят вода за прасетата , кокошките и цистерните на дърва .Няма лошо полицаите да бъркат ярма за прасетата , ама станахме смешни . Всеки един бензинджия е обучен за работа с газ , и може да обезопаси цистерните за 1 ден .Мнението на Хората от Хитрино е - Полицията , Пожарната , Прокурорите и Частната Фирма да се махнат от Терена .
18
10
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
До АнонименНе зная дали си чувал поговорката "Бързата ***, слепи ги ражда", но там има хора.Цистерните не горят, но трябва да бъдат обезопасени и извозени.Живота на хората от екипите също е важен!
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ОЩЕ ще ги гасят тия цистерни, бе, една СЕДМИЦА мина???
16
4
 
15
 
! Отговори
Пропанчо Бутаниев преди 7 години
НОВ МЕТОД-ДРУГ ПЪТ!!!В НАЧАЛОТО НА 80-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК В ПЛОВДИВ ИМАШЕ ЕДНА ГАЗ-СТАНЦИЯ ЗА ПРОПАН-БУТАН.ЧАКАХМЕ ПО СЕДМИЦИ ЗА ДА ЗАРЕДИМ!КОМУНИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ!!!ПОРАДИ ТОВА СИ КУПУВАХМЕ БУТИЛКИ С ПРОПАН БУТАН ОТ ГОЛЕМИТЕ И С РЕДУЦИР ВЕНТИЛ ГИ ИЗТОЧВАХМЕ В КОЛИТЕ СИ И ЗА ДА СТАНЕ ПО-БЪРЗО ГИ ПОЛИВАХМЕ С ВРЯЛА ВОДА-НИКАКЪВ ПЛАМЪК ИЛИ ИСКРИ. КАКВО МУ Е НОВОТО НА МЕТОДА НА ПОЖАРНИКАРИТЕ НЕ ЗНАЯ...
15
4
 
19
 
! Отговори
журналист преди 7 години
Намерете в нета новата статия на Григор Лилов по въпроса и ще разберете, защо се случват тези неща. Там няма пропилен и пропан-бутан. Нещата са по-страшни и именно затова трябва да махнем цялата престъпна върхушка на ДС - ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриоти и сие от България.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проста държава прости решения.
13
2
 
15
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Преди 30 год., като използвах бутилка пропан-бутан на открито я заливах с гореща вода и горенето се усилваше. Напомням, това беше миналия век. А сега се питам, като се залива с гореща вода цистерната и пропан -бутана се изпарява интензивно и като по тежък от въздуха, къде ще отиде? Ало, охраната, изтеглете веднага Бойко и другите сеирджии поне на 10 км. от селото.А може би става дума за друг газ? Кой да ти каже?