Роми се гаврят с паметник на митрополит

Неприятната случка се разигра в Сливен, прокуратурата се самосезира
21 дек 2016 07:19, Красимир Ангелов
145

Снимка: Facebook

12

Роми поругаха паметника на митрополит Серафим (1819-1896 г.) в Сливен. На кадри, публикувани в социалните мрежи, се вижда как млади мъже показват неприлични жестове, докато са се качили върху самия монумент.

Районна прокуратура - Сливен вече се самосезира от публикации в медиите, като по случая е образувана проверка, която ще извърши местната полиция. Тя се води с оглед установяване на данни за извършено хулиганство.

Неприятната постъпка предизвика и реакцията на Сливенската митрополия. В специално обръщение към миряните сливенският митрополит Йоаникий остро осъди вандалското поругаване на паметника на първия сливенски владика Серафим, съобщава “Монитор”.

Владиката изтъкна, че е истинска гавра с чуствата на православните да гледат в навечерието на Рожедство Христово фотоси, на които се виждат как мургави младежи са яхнали паметника на духовника, спасил някога Сливен от опожаряване през Априлското въстание и станал първи градски кмет след Освобождението.

Дядо Йоаникий припомни, че митрополит Серафим е първи председател на Червения кръст у нас и призова компетентните органи да си свършат работата и открият извършителите на грозния акт.

Паметникът е построен през 2003 г. , когато хората в Сливен почетоха 130-годишнината от учредяването на Сливенската митрополия. Тогава пред нейната сграда беше издигнат монументът на първия митрополит на града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
6
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Jalko mnogo malko ostana na vlast 4i4o Adolf.TOI ^TE^E DA GI OPRAVI I ZIGANI /romiI IMIGRANTI RASNI.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега очаквам някоя ромка да се снима как прави *** на статуята с пикаещото момче и да изложи цяла България.
26
0
 
19
 
! Отговори
царят е гол преди 7 години
Защо в статията използвате думата "МУР ГАВИ", след като в коментарите я цензурирате, като недопустима?!Както е тръгнало, скоро и думата ром ще бъде нецензурна.
25
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немога да разбера защо като се снимаш с Азис хората те уважават а като се снимаш до културен паметнки хората те плюят.
24
0
 
26
 
! Отговори
пич преди 7 години
какво стана с кметицана в Гърмен където не дава коледно дърво да се сложизадържат се християни с обвинения и видях ме какво стана в Берлин и турцияКой и дава парите
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Бе то в София една такава маала просто поизчезна!Така че, както казваше навремето Тато, "НЕМА НАЧИН ДА НЕМА НАЧИН!"
22
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимат се за спомен. Аз, като ром мога да кажа, че тези на снимката са патриоти.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Владиката изтъкна, че е истинска гавра с чуствата на православните да гледат в навечерието на Рожедство Христово фотоси, нвижда се че е през лятото, но отчето що пък итой да не използва случая да се възмути.а да и колко от възмутените знат за въпросния серафимдобре че нета да се възмутим...щото иначе ще си отсанем невъзмутени
20
1
 
16
 
! Отговори
SeaMan преди 7 години
В Аушвиц !
19
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз трябва да пусна едно запитване до НАП да го видя тоз Динко от къде са му доходите :) ще е интересно.
18
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко е типичен представител на глупавия балкански субект на който се смее цяла Европа. Ако това ви е модела за подражание горко ни на държавата... тя и без това копае дъното така че правете каквото искате.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 21Бизнес имал :) хаха ок.
16
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро и в други градове.
15
1
 
41
 
! Отговори
стоянчо преди 7 години
Тези двамата и тем подобни - вън от държавата! Кеф им в Индия, кеф им в Пакистан, може и в Суадитска Арабия! Навсякъде там ще са добре дошли!!!преди това да питат Меркел, може пък да си ги прибере - там такива като тях стават вече много актуални!!!
14
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 18 Муахахахах...Динко си има бизнес който му позволява и 100 бона да даде за кола, а ти като си на 800 лева заплата и си броиш стотинките всеки ден много ясно, че така ще разсъждаваш...Тръгнал на Динко да търси сметка...)))Сиромах човек- жив смота.няк!
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nishto novo pod slanceto
12
1
 
40
 
! Отговори
той преди 7 години
жалкото е че ще останат безнаказани, за това препоръчвам който ги види да ги бие
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 14Динко че е глупав две мнения няма. Само абсолютен мaлoумник ще даде 100 бона за кола втора ръка докато е безработен и без особено бъдеще (да не говорим и от къде са парите нали). Ако имаше поне малко мозък както вие си мислите щеше да ги инвестира в нещо като примерно имоти. Но селската душа иска мерцедес в която да надува Цеца.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Фреди Меркюри, Виталий Кличко, Велко Кънев, Тодор Колев и Лионел Меси, бре!
9
27
 
2
 
! Отговори
просто минавам преди 7 години
Не че нещо, просто си мислех....мислех как бихте определили ..как да го кажа, абе гълъб да речем ,който се ...иза.. сещате се на начий паметник.Ама аз просто се чудех, дали такова...това би било гавра?Да, знам какво ще напишете, ама на страха очите са големи.По един особен начин това твърдение е подходящо за тази статия.Извинявам се на всички, които ще се чувстват засегнати от моя поглед върху нещата.