Скинарчетата от "Вардар" – в ареста, нарекли дете "мръсна циганка"

Били непълнолетни, единият пребил и бежанец
23 дек 2016 09:07,
125
Скинарчетата от "Вардар" – в ареста, нарекли дете "мръсна циганка"
Снимка: кадър bTV

Полицията залови двамата скинари, които заплашиха и обидиха 7-годишно момиче и неговото братче в метрото, наричайки момичето "мръсна циганка".

Агресивните момчета непълнолетни, а единият от тях е регистриран в полицията за побой над бежанец.

Инцидентът станал в метрото преди седмица. На станция "Вардар" приемната майка на момиченцето се оплакала на полицията, но агресивните младежи успели да избягат.

След преглеждане на записите от видеонаблюдението обаче по-късно са хванати. Това са 17-годишният Момчил и 16-годишният Димитър.

Момчил е признал за деянието. Родителите му не знаели за инцидента. Димитър живее във Великобритания с майка си, но сега е на гости на баба си и дядо си в София.

"Нищо не ни е обясни, каза, че няма какво да говорим и така. Разбира се, че се извинявам и съчувствам. И на мен някой така да ми каже, не знам какво ще направя", каза баба му Стефка.

"Казахме му, че тази компания не е за него", добави дядо му Димитър Личев.

Прокуратурата е дала препоръка младежите да бъдат изпратени към общинската Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

"Няма да им бъде търсена наказателна отговорност, а ще им бъдат наложени възпитателни мерки поради факта, че не са осъждани и че нямат предходни определени възпитателни мерки", коментира пред bTV Невена Зартова от Софийската районна прокуратура.

"Това, което се случи, е важно, за да може, първо, хората да не губят надежда и второ, да чуят тези, които са събратя на момчетата, да не нападат хора, които не познават. Изобщо да не нападат никого", каза на свой ред Мария Благоева, приемната майка на обижданото дете.

В момента Столичната администрация работи с още 30 деца с проблемно поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: момчетаВардар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има нещо дълбоко сбъркано в пркаженото ни племе българско.Всички го виждаме.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми прави са си кога са били пък чисти още е комунизъм а
14
1
 
60
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Браво на полицията. А сега със същия ентусиазъм да излови малолетните ром.ски бандити които ограбват всекидневно хора в метрото и в страната въобще, тези техни роднини които на 12 години ги правят "млади майки", бродещите из селата ромски кланове от последователи на Тасунка Витко които ограбват възрастни хора и ги убиват, да не забравят тези по кръстовищата и новите "джихадисти" от Пазарджик, и всичко това оправдано със смешното "идентичност" на ромския "етнос".
13
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе ти не си Българин, щом не се чувстваш такъв. В Англия живеят англичани и имат характерни черти на народа си. В Русия руснаците са с руски черти. Арабските черти са характерни за друг народ. Българите вече се губим като народ и генотип. Ромите са представители на Ромия ли или са мутация на човешкия род, за жалост неуспешна защото няма общество по света където те да са радушно приети. Не може всички народи да грешат по едни и съчи начин акто НЕ ГИ ИСКАТ А ТЪРПЯТ С ПРЕЗРЕНИЕ.
12
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А е вие четете ли въобще и нормални ли сте? Става въпрос за седем годишни деца, които се отглеждат и възпитават от приемна майка българка. Гледах я по телевизията. А големите мъж лента толкова ли са големи да се заяждам с деца и възрастни жена. Изкривен мироглед
11
13
 
13
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Прав беше доктора, като каза, че коментарните секции не са представителна извадка на народа, а на плявата в него, защото простотията винаги е шумна и с мнение.Нищо. Някой като сам си каже що за стока е, се едно *** сам да се изхвърли. Услуга.
10
35
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скинарчета от Вардар!Звучи като, безобидни скинарчета направо пиленца от вардар, като си играят с една ромка на гоненица! А точния тия скинари са сьщите лалайа като ония откачени терористи които разплакаха цял свят.
9
9
 
53
 
! Отговори
срам преди 7 години
Станахме чужденци в собствената си държава,позор.
8
1
 
67
 
! Отговори
80122 преди 7 години
Със скинарите - добре. Хайде сега полицията и педагозите да се заемат със същата спаведлива строгост с малотните ромчета, които вършат разнообразни престъления - кражби, насилия, проституция, наркотици и пр. и пр. Да защитят така малолетните булки за продан и малолетните майки от ромския етнос и да не допускат възрастинте роми, причинители на тези престъпления, да се измъкват от българсикте закони с *** обясения, че това е тяхната идентичност. Цивилизованото общество не търпи варварството.
7
34
 
14
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Ей ХОРА!!! опомнете се с какво са ги провокирали децата!!! Или като животните. По силните изяждат по слабите!
6
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кви мерки са предприети,за ония празнуващите в Пазарджик?Само питам ..
5
10
 
45
 
! Отговори
юрист преди 7 години
Родителите веднага да се обърнат към опитен адвокат. Могат да изкарат много пари от това абсолютно незаконно арестуване. Съд, Брюксел...хиляди евро.
4
1
 
49
 
! Отговори
Само питам преди 7 години
Когато се чуват призиви от същият етнос срещу Българите никой не реагира , изглежда държавата прилага двоен стандарт. Изкривена форма на диктатура е това от страна на институциите а постоянно ни внушават думите демокрация и демократично общество.
3
41
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оскотял народ от ***. Това сме българите. Дано съвсем да обезлюдее тази хубава земя, че да си намери нормални стопани.Срам ме е, че и аз съм българин.
2
10
 
44
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 7 години
Като са непълнолетни , защо не са ги закарали по домовете им , на какво основание ги държат в ареста , това си е отвличане , родителите да пуснат един групов иск направо в Брюксел. Оня шофьор , до Русе , хора уби и го пуснаха ,да си ходи .
1
8
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми че по тази логика арестувайте 80% от народа бе смешници