Заради снега: Селища без ток, затворени пътища...

Обстановката е тежка в Русенско, Бургас е под блокада
6 яну 2017 17:30,
13
Заради снега: Селища без ток, затворени пътища...
Снимка: bgonair.bg

Повечето селища в област Силистра са без ток. Всички пътища са затворени. Полицейски постове на изходите на града спират тръгналите да пътуват.

От областното пътно управление информират за закъсали леки и товарни автомобили по републиканските пътища, особено в крайните части на областта. До обяд там още не бяха излезли снегорини, защото продължаваше да вали и навява сняг.

В самия град Силистра се движат само машините на почистващата общинска фирма. Много хора, които работят извън областта, днес не успяха да отидат на работа.

Изключително тежка е обстановката в Русенско. Само пет населени места от целия регион имат ток, има и села без вода.

Всички републикански пътища са затворени заради силния снеговалеж и виелицата.

Екипите на енергото се опитват да стигнат до населените места, за да възстановят електрозахранването. Проблемът идва от силния вятър, който навява преспи. Всички машини са на терен и чистят, но липсата на видимост затруднява работата им.

Въпреки забраните за движение на тирове, има нарушители, които са препречили пътя към Разград. Движението към Румъния също е затруднено, тъй като пътят Гюргево-Букурещ е затворен заради силния сняг. По искане
на румънската страна е преустановено пропускането на тирове през Дунав мост.

Бургас отново е под снежна блокада. Затворена за движение е магистрала "Тракия" от Карнобат до Бургас, както и първокласния път от Петолъчката до Бургас. Там видимостта е под 10 метра. Полицейски патрули връщат колите още на изхода на Бургас. Единственият проходим път в този район остава обходът от Зимница при 290-ти км. на "Тракия", през Средец-Елхово-Бургас. Затворени за движение са също Айтоския и Дюленския проход, както и пътят Бургас- Варна.

От Кризисния щаб към областния управител обясниха, че кметове и граждански патрули ще затварят пътища от второкласната и третокласната пътна мрежа в Бургаско за почстване през целия ден. Засега няма селища без ток и вода и сигнали за бедстващи хора.

Пътят за прохода "Петрохан" е изцяло затворен поради снегонавявания и опасност от падащи лавини. Обстановката в северозапада е усложнена. Има частично прекъсване на електрозахранването в няколко населени места.

В областите Монтана и Видин няма затворени пътища. Спряно е изцяло движението на тежкотоварни автомобили от и за Дунав мост две.

Аварийно източиха нафтата от цистерна, която се обърна на главен път Е79 между Враца и село Бели извор.
Камионът се завъртял на шосето, въпреки че то е почистено и опесъчено. Машината в момента е изтеглена от пътя, за да не пречи на движението.

ТИР-овете са спрени на общо 5 места в област Враца. Снежната покривка в планинските райони гони 40 сантиметра, а в равнината е около 20.

57 екипа на ЧЕЗ работят по отстраняване на аварии, оставили без ток близо 30 населени места.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 7 години
Той селянина си живее в София.Ама Софианеца как ще се прибере от село.А
3
0
 
1
 
! Отговори
Аноном преди 7 години
Тези управляващи толкова могат. Най - лесно е да забраниш на хората да си седят вкъщи и да чакат да отмине бурята.Всяка година ни изненадва времето, ама то без техника няма как да чистиш.По лесно е да се краде отколкото да се чисти.
2
2
 
1
 
! Отговори
локо сф преди 7 години
леле не вярвам ... сега селяните как ще дойдат в софия .ужас
1
2
 
35
 
! Отговори
www преди 7 години
КАТО НЕ СИ ПЛАТЯ ТОКА ДВА ДЕНА МИ РЕЖА ЖИЦИТЕ - КАТО НЯМАМ ТОК ДВА ДЕНА КВО ПРАВИМ... КЪДЕ СА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ????