Армията помага да пуснат тока на североизток

90 населени места все още са без електричество
37
Армията помага да пуснат тока на североизток
Снимка: Reuters, архив

Армията ще мобилизира всички свои ресурси в Североизточна България, за да се подпомогнат усилията на "Енерго-про" и да възстановим електрозахранването. Това каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов на пресконференция в сградата на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ след заседание на междуведомствения щаб.

Още по темата

Гл. комисар Николов уточни, че през нощта населените места без ток са били 57, но тази сутрин те вече са 90. Въпреки огромните усилия нещата са с променлив успех, обясни той.

Днес се очаква спадане на скоростта на вятъра, което ще позволи да вдигнем летателна техника, с която да облетим всички далекопроводи и да видим точно къде е голямата повреда и да се намесим точно там, каза той. По думите му това е основен приоритет за днес заедно с отваряне на главните пътища в страната.

Гл. комисар Николов заяви, че са имали десетки случаи, при които екипите са организирали спасителни операции за хора, които не са се съобразили с предупрежденията да не тръгват в снега.

До 3.30 часа сутринта 10 души прокопаваха пътя в Добри дол, Монтанско, за да спасят лидер на организация. Този лидер настояваше лично да бъде спасен от АПИ, коментира гл. комисар Николов.

По думите му човекът е спасен, но техниката все още е там и ще организират операция да се изтегли.

Екипи са помагали на родилки и болни деца.

Пожарникари са гасили 116 пожара в страната, в Пловдивско е загинал човек, каза гл. комисар Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
20
 
! Отговори
Без име преди 7 години
Това е частно дружество което дере български народКОЙ ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКАТА.АРМИЯТА СЕ ИЗДЪРЖА С ДЪРЖАВНИ ПАРИ.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв лидер, ква организация, кви пет лева?