Доброто край нас: Пожарникари, които трогват с помощта си

Трогателна история за едни доблестни огнеборци развълнува Facebook
9 яну 2017 12:00,
23
Доброто край нас: Пожарникари, които трогват с помощта си
Снимка: Facebook

Трогателната история за това как пожарникари помагат на дядо и две баби развълнува Facebook. Разказът е на жена, която станала свидетел на случката, а коментарите и споделянията са хиляди.

"Един дядо и две баби минаваха по тротоара и мъкнеха с тях количка с доста голяма чанта. Не знам дали са неразумни, или не са имали избор, за да излязат в тоя кучешки студ, но както и да е", започва Елица.

"В един момент дядото падна, бабите се опитаха да му помогнат, за да го вдигнат, но без успех. Може би му прилоша, не знам. Тъкмо се чудех какво да предприемем, обаче не се наложи. В този момент мина пожарна кола и едната баба й помаха", продължава жената.

Отначало решила, че пожарникарите просто ще отминат, но се оказала в грешка. Веднага от пожарната кола изскочили 5-6 момчета и върнали колата назад. 

"Отидоха при дядото и бабите, попитаха ги нещо, веднага върнаха колата назад и ги качиха в пожарната на ръце, като ги пренесоха като малки деца", обяснява Елица.

"След това останаха навън в този вятър и студ близо 1 ч., защото в колата нямаше място за всички, докато най-накрая дойде линейката. Пренесоха отново дядото на ръце до носилката и помогнаха и на бабите да се качат. Не си тръгнаха, докато линейката не потегли", споделя жената.

"На тези момчета искам да кажа само благодаря, че ми показахте, че все още има добри хора", завършва трогателната история Елица. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожарникари стават тия които не ги приемат за полицаи.
11
1
 
4
 
! Отговори
Бял Данъкоплатецов преди 7 години
Само в България можеш да прочетеш хвалебствена статия ,че някой си е свършил работата ,която по призвание би трябвало да го удовлетворява,че работи.''Доктори спасиха човек от еди-какво-си'', ''Полицай хвана крадец'',''Монтьор ремонтира съвестно автомобил без да надуе сметката на клиента с ненужни дейности''..... ЧЕСТНО ЛИ!!!Толкова помия изливат медиите и то умишлено,за да може на черните новини хората да се радват че поне са живи,ами и за елементарни неща се правим на умилени и състтрадателни
10
1
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
ДОБРОТО ГО ИМА И ГО Е ИМАЛО ВИНАГИ , НО МЕДИИТЕ УМИШЛЕНО ТЪРСЯТ ЛОШИТЕ НОВИНИ. МАЙ НЯКОЙ ИМ ПЛАЩА ЗА ТОВА ДА СРИНАТ НАРОДА , ДА ГО СМАЧКАТ.
9
1
 
47
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Ако има повече такива новини ,мисля ,че ще станем по- добри ! Браво на момчетата !!! Бърза помощ да се учат от тях !!!
8
1
 
39
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Поздравления за пожарникарите! Не само те помагат, има много хора, които се отзовават в проблемни ситуации, винаги има и доброволци при бедствия и аварии! Прав е човека, написал коментар 3, журналистите рядко пишат за прояви на човечност и загриженост, а такива има ежедневно около нас! И трябва да си помагаме, иначе защо сме тук!!!
7
2
 
28
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Браво на пожарникарите. И те са хора и те имат сърца и родители. Не ги смятайте за бездушни същества.По- добре е те никога да нямат работа.Уважавам тази не лека професия, уважавам и хората които я упражняват!Още веднъж БРАВО младежи .Хвала на Вам ,7691 ръководителите и родителите Ви.
6
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожелавам на Днес.бг през новата година да намират време и да пишат повече за подобни истории. Мисля, че ние читателите определено имаме нужда от тях.
5
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен пожарникарите са най-свестните. Полицаи (кат) и лекари само за пари мислят.
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най готините хора!!! Невероятно доблестни мъжкари!!
3
21
 
4
 
! Отговори
художника преди 7 години
Браво на пожарникарите, ама не ми е ясно къде остана с чантата??? При бабите, при пожарникарите или на пътя???
2
0
 
53
 
! Отговори
1 преди 7 години
Това е в културата на българина. Хора сме си от край време. Много хора няма да ми повярват защото новините по принцип са само отрицателни, но с такива примери е пълно !
1
23
 
5
 
! Отговори
Рушветчи Йово преди 7 години
Такива с кеф да им вземеш по една двайсетуна.