Хазяи масово избиват наеми: Апартаментите – хотели!

Заради тенденцията пада предлагането на имоти под наем
9 яну 2017 09:37,
38
Хазяи масово избиват наеми: Апартаментите – хотели!
Снимка: Reuters, архив

Хазяи масово обръщат апартаментите си на хотели. Така с приемането на туристи за няколко дни месечно те си докарват повече от един месечен наем.

Тенденцията е масова в столицата и големите градове. Масовото явление намалява предлагането на имоти за дългосрочно отдаване в централните части и увеличава наемите, съобщава "Телеграф".

Над 400 имота в София се отдават в най-голямата световна платформа за краткосрочно предлагане на собствени имоти airbnb.com. Над 90% от обектите са в идеалния и широкия център на София.

Средната наемна цена на жилище в центъра на София е 12 лв. на кв. м месечно. За апартамент от 50 кв. м това означава наем от 550 лв.  А средната цена на нощувка в имотите в airbnb.com е 80 лв. за двама души.

Така месечният наем от 550 лв. може да се постигне само със 7 дни месечна заетост на квартирата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тия врътки стават само в бг"В Германия е масова практика и за приходи от такива нощувки никой не плаща данъци. Дори много официално регистрирани като бизнес пансиони нито издават фактури, нито изобщо имат касов апарат. Парите се плащат на ръка, прибират се в джоба и никъде не се докладват като печалба. Говоря не за изключения, а за огромното мнозинство.
14
5
 
32
 
! Отговори
Баба от село преди 7 години
Трудно ще се "обзаведат" защото повечето профили са "проверени" i.e. airbnb има притежава копие от техен личен документ, както и един публичен профил.
13
5
 
42
 
! Отговори
СТАМАТ преди 7 години
Добре, че не избиват наематели...
12
1
 
48
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Амортизацията на подобни жилища е ужасно висока, след 2-3 години същите плачат отново за ремонт. Иначе - няма лошо. В Мюнхен посредством високи глоби се опитват да пресекат подобна спекула, до този момент - успешно.
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хазяинплюс комисионната за платформата
10
49
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия врътки стават само в бг, но щом правителството не иска да събира данъци нищо не може да се промени в тая държавица
9
6
 
78
 
! Отговори
Хазяин преди 7 години
Сметката не е точно така. Има режийни разходи, които иначе са за сметка на наемателя, има разходи за почистване, смяна на спално бельо, предаване и приемане на ключове, използване на разплащателна система и т.н.
8
4
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дългосрочните наематели стопанисват апартамента една идея по-съвестно отколкото нощуващите за 2 вечери. Все пак живеят там няколко години. Освен това да приемаш, изпращаш гости и оборудваш апартамента, като за хотел си е работа на пълен ден. Чистене, хавлии, препарати, хартия, малки ремонти, които по принцип се посрещат от дългосрочните наематели... Ако си нямаш друга работа - да речем, че има някаква логика
7
1
 
34
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
До нанетака е по новата математика на днес бг
6
1
 
59
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: Баба от село (номер 4)Бабо, бизнесът е много як. Клиенти не липсват. Предимно от Афганистан, Египет, по-малко от Сирия, пари имат, плащат си. Гладни са, ще им опечеш баница, ще заколяш кокошка.Прасета не ядат така че ще си ги чуваш за тебе.Само рискуваш да се озовеш в районното на МВР - за укриване на нелегални.Не че полицаите са някакви супермени, просто някоя комшийка може да те наковлади, ако ти има зъб.
5
7
 
32
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Е да, ама по света хората са измислили Couch surfing. Квартири, ама безплатни.Цена - 0 евро на денонощие.
4
5
 
65
 
! Отговори
Баба от село преди 7 години
То хубави пари може да се изкарат. Проблемът е колко ще загубиш, ако наемателите за една нощ са от "далечна" страна и решат да се обзаведат с електроуреди и всичко останало.
3
7
 
45
 
! Отговори
нане преди 7 години
До Вуте Я че си платим данъко коги они ми напраат ремонто у назе...
2
4
 
37
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
До нанеКате платиш данъка и ти остават 550 ;)
1
3
 
79
 
! Отговори
нане преди 7 години
И как точно 550 лв = 12лв х 50 кв? Поне си намерете калкулатор бе!