Към една трета от тежките ни верижни машини - повредени

Водачите пък често подценявали обстановката и бързо сваляли вериги
41
Към една трета от тежките ни верижни машини - повредени
Военните участват всеки ден в акции в помощ на населението. Снимка: МО

Около една трета от тежките верижни машини - МТЛБ, използвани през зимата от противопожарните служби в страната, са повредени. Това коментира директорът на противопожарната служба в Русе комисар Димитър Павлов.

"Това са военни верижни машини, пригодени за граждански условия. Те не са машини, проектирани и създадени за работа през зимата", обясни Павлов и допълни, че ремонтът им е много скъп.

Русенската противопожарна служба, която има две МТЛБ-та, не може да ги използва. Едната машина е неизправна от година, а втората се е повредила на 7 януари на пътя Русе-Бяла при изтегляне на един от закъсалите в района тежкотоварни камиони.

Павлов обясни, че шофьорите подценяват обстановката и не са подготвени, предаде БТА.

Началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе Румен Кръстев каза, че в районите на контролно-пропускателните пунктове на изходите на града, където полицейски патрули при лоши метеорологични условия следят и регулират движението, водачите на тежкотоварните камиони поставят вериги. Когато навлязат обаче по разчистен път, ги свалят, но след това закъсват, като попаднат отново в участък със снегонавяване.

Кръстев заяви, че в последните дни има няколко съставени акта на шофьори на камиони.

Комисар Димитър Павлов заяви, че противопожарната служба е реагирала на множество най-различни сигнали на 6 и 7 януари, транспортирала е и пациенти на хемодиализа, както и разболели се тежко хора. Високопроходим "ратрак" е изпратен от Русе в Добрич и е там от няколко дни, а тежък влекач е подпомагал екипите на ВиК в Разград.

Тази нощ огнеборците са реагирали на два сигнала за пожари в къщи - в Новград и във Ветово. Произшествията са с материални щети, няма пострадали хора.

Кръстев заяви, че обстановката в областта е спокойна, без тежки пътни произшествия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
41
 
! Отговори
Ыуеишщ преди 7 години
Руската машина е създадена точно за такива условия!Руската машина не се интересува от пътната обстановка или прогнозата за времето! Тя просто минава от там, през където я прекара механик-водача! А защо руските МТЛБ-та са счупени? Ами защото нямат адекватна поддръжка, която е специфична и скъпа. Ако тези верижни машини се поддържат както трябва (койтое правил СТО знае) - тя НЯМА РАВНА НА СЕБЕ СИ!!!!
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наз една зима ни блокира, вие искате да имаме воиска е отбрана. мокри сънища са това!А нали УЖ щяхме да имаме професионална армия перфектно подготвена. Затова ни навиха да спрем наборната служба и да си нарежем ракетите.И кво стана сега... турската полиция е по голяма и въоръжена от българската армия.Какво му се казва на това?!
6
0
 
15
 
! Отговори
Луд с лопата преди 7 години
До 6Докарай, американска, френска, немска... Нямам нищо против.
5
2
 
37
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Като не искате руски машини,намерете западни,които да вършат работа.Нали си падате по евро.ейските "техники"?А докато някое правителство все пак реши да купи такива,маайте пеша из преспите,пеейки химна на обединена Европа.
4
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с руската техника е така
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯпочему спрашиваеш ?! в руская техника нет проблем , всьо хорошо и с танк армата !
2
2
 
28
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Ало, какво значи скъп ремонт ! Ами поискайте от Лили Дебелата да ви отпусне пари за ремонта !
1
1
 
32
 
! Отговори
Перукан преди 7 години
Ами един министър разпродаде 500 бройки от тези и подобни за 5 милиона,не знам защо го бавят още!